szlachcic Opublikowano 22 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 (edytowane) posiadam bmw 530d i mam problem jakis czas temu przy przebiegu 200 tys km wymienilem turbine tzn regenerowalem ja, problem moj polega na tym ze gdy osiaga 2.5 do 3 tys obrotow nie pracuje ona normalnie odczucia sa takie jak by sie zapowietrzala i pochwili dawala swoja pelna moc ( praca turbiny wyglada tak jakby przyrownac ja do skakania obrotow) , przy okazii mam wraznie ze pobiera olej Edytowane 22 Marca 2013 przez Forest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kevin Opublikowano 22 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 Obstawiam źle zregenerowaną turbine. Albo ze starej wpadło coś na silnik i znów nowa turbina dostała i może mieć łopatki uszkodzone. Może przy turbinie źle ustawione jest sterowanie ale nie wiem czy w E60 ma gruszke turbina. Warto wypłukac silnik po wymianie turba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szlachcic Opublikowano 22 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 z tego co wiem to silnik i caly uklad wydechowy byl czyszczony tak mowiono mi w warsztacie a problem jak bym tak istnieje nadal a pozatym wtdaje giwzdy po przekroczeniu tych obrotow ktore opisalem powyzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest Opublikowano 22 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 Zakładając kolejny temat zadbaj o to by temat był w logiczny sposób nazwany Jeśli jest po regeneracji i przynajmniej teoretycznie powinna być sprawna - sprawdź przewody podciśnienia, czy nie są wypięte, nieszczelne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szlachcic Opublikowano 22 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 a skad te gwizdy sie biorą hmmm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiCKOS Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2013 wymień kolego odmę olejową która znajduje się w pokrywie zaworów i rozbierz zaworki od sterowania turbiną są w nich filterki które trzeba wyczyścić znajdują się w okolicach turbiny i pod kolektorem ssącym musisz ściągnąć kwadratowy plastik i w nim jest filter umyj w benzynie i wydmuchaj kompresorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi