magnetx Opublikowano 20 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 Witam Zauważyłem parę dni temu dziwną pracę silnika więc nie czekając postanowiłem od reki go wpiąć do kompa co się okazało że wyświetlił mi błąd 65. Jak się zorientowałem jest to kwestia "Czujnika położenia wałka rozrządu". Postanowiłem więc zorientować się w jakiej jest cenie i tu problem, padło zapytanie w salonie BMW który to czujnik bo niby są dwa czujniki wałka rozrządu. System oprócz błędu nie wyświetlił mi nic wskazującego, który to z czujników. Czy nie orientujecie się z którym z czujników związany jest ten błąd ? Niestety nie są tanie te czujniki więc dwóch nie wymienię ;( stąd zależy mi na trafnym określeniu usterki. Z góry dziękuję za Pomoc Tomasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magnetx Opublikowano 20 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 PS. nie wspomnę o tym że naczytałem się że przy tym błędzie może również być uszkodzony czujnik "wału" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 20 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 brakuje tu jednej bardzo istotnej informacji.... Jaki to silnik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 20 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 jeśli to M54 ,to czujnik wałka ssącego,dolotowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magnetx Opublikowano 20 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 2,5L Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 20 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 to inaczej,który to rok?benzyna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magnetx Opublikowano 21 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 Rok 97, benzyna, silnik M52 2,5L, model 523 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy5 Opublikowano 21 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 Witam, rok 97 ma jednego wanosa więc też jeden czujnik położenia wałka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magnetx Opublikowano 25 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 Poszukuje takiego czujnika używki w ori w dobrej cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 25 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 Ja kupiłem nowy simens voodoo za 300zł. A czujników jest pełno używek na alledrogo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 25 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 Tak, tylko z używkami różnie bywa. Można kupić taki sam złom jak ma się swój. Wprawdzie jest gwarancja rękojmia za zakup takich części, ale później bujania się z tym co nie miara. Ewentualność to jak masz sprawdzonego pewniaka w używkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magnetx Opublikowano 27 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2013 Problem z używanymi polega na samych kablach. Jak się odsłoni gumową wtyczkę, widać kruszące się kable wiadomo wtedy że cały kabel jest do wyrzucenia. Pęknięcia wglądają jak oplatająca nitka, natomiast sam pancerz jest kruchy. Przejrzałem już ok 4 dostępnych mi czujników wszystkie się sypią. Na alledrogo nie kupię ryzyko trafienia nieodpowiedniego naprawdę duże. Pozostaje chyba kupić nowy. A Powiedz mi gdzie kupiłeś tego siemensa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magnetx Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Czujnik założony bunia śmiga jak trzeba. Objawy jakie towarzyszyły usterce to: 1. Błąd 65 2. Gaśnięcie na wolnych obrotach przy dojazdach 3. Nie równa praca silnika 4. Błędy mieszanki 5. Drgania spowodowane nie równa praca silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi