Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

Pogrzebałem troche w bezpiecznikach i doszedłem do tego że listwa bezpieczników jest podzielona na kilka tak to nazwe "częśći"(w moim przypadku) tzn że poszczególne części sa zasilane innymi przewodami:

20130306185405.jpg

---------------------------------------------------

Bezpieczniki

1 - 5 - czerwony (1)

6 - 12 - czerwony (2)

13 - 21 - zielony (3)

22 - 25 - czerwony (4)

26 - 30 - czerwony (5)

31 - czerwony z białym paskiem (6)

37 - 45 - fioletowy (7)

20130306185428.jpg

I mój problem jest taki iż na "częściach" 4 i 5 nie ma żadnego napięcia :( i nie wiem skad te przewody ida żeby dojść co jest nie tak. Czy może wie ktoś?

samochód e39 2.8 98r

P.S pierwszy raz wrzucam fotki na forum wiec jeśli coś nie tak prosze o łagodne traktowanie;)

Edytowane przez kamilsuchy

jak dobrze pamiętam to ze stacyjki po zapłonie, przerabiałem to samo tyle że z tą ostatnią "częścią" zasilaną fioletowym przewodem...

rozbierz kostke stacyjki i wyczyść w niej styki (trzeba ją rozebrać na części pierwsze) powinno pomóc

• 1 miesiąc temu...

Po wielu dniach szukania co jest nie tak znalazłem przyczynę...

nie była to kostka stacyjki tylko "ukryte" bezpieczniki pod pod dywanikiem(dosłownie pod nogami pasażera) zasniedziały od wilgoci. Miałem szczelinę przy nadkolu którędy dostawała sie woda pod dywanik i "schrzaniła" mi wszystko.

Pod nogami znajdują sie bezpieczniki które zabezpieczaja układy i listwe bezpieczników w schowku i nie tylko.

Po wyciagnięciu dywanika i rozebraniu połowy samochodu(na sam koniec doszedłem co nie tak:P) znalazłem przyczynę:)

teraz wszystko smiga tak jak należy :)

p.s nie bede wstawiał zdjęcia jak te "ukryte" bezpieczniki wygladały bo sie każdy przestraszy ;)

• 3 miesiące temu...