Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam pytanie. W moim bmw e39 były halogeny lecz nie były podłączone do instalacji, pod lampami przednimi miałem kostki zaślepione z kablami do halogenów. Podłączyłem je tak jak powinno być, zmieniłem przełącznik bo miałem tylko na tył i halogeny dalej nie świecą a niby bmw ma gotową instalacje proszę o podpowiedz .bmw_0

"i się trochę spóźniłem" - oops :wink:

Biegły w te klocki nie jestem ale chyba to że jest instalacja i możliwość podłączenia tego czy owego w Buni to nie tak szybko zadziała.

Nie patrzyłem w schemat ale powodów może być kilka choćby ze względu że wersji podstawowych E39 było kilka a dilerzy doposażali auta na życzenie klienta (może jestem niedoinformowany w szczegółach):

- brak przekaźników

- brak bezpieczników

- no i chyba najważniejsze - ca ma być albo czego nie ma być to musi o tym wszystkim wiedzieć komputer/sterownik;

i tu właśnie pytanie czy wie? podłączałeś Bunie pod kompa-laptopa i INP'ę lub cokolwiek podobnego?

Wydaje mi się że to tak jakbyś zainstalował fizycznie WEBASTO - "bo była instalacja" - i chciał żeby grzało?!

Edytowane przez pidey

Gość dirty.73
to tak jakbyś zainstalował fizycznie WEBASTO - "bo była instalacja" - i chciał żeby grzało?!

i by grzało,tak jak wyżej-najpierw przekaźnik,bezpiecznik,czy dochodzi zasilanie,jak nie pomoże,dopiero można zobaczyć czy to czasem nie LCM blokuje,ale wątpie,można dopisać halogeny ,ale jeśli jest ori instalacja powinno działać ,jeśli znajdziesz zasilanie

ok jutro sprawdzę, instalacja jest jak zmieniłem przełącznik to nawet kontrolka na liczniku sie świeci od przednich i tylnych :? ale halogeny nie. Gdzie będzie sie znajdował bezpiecznik halogenów ?? pod schowkiem?? tyle co juz sie naczytałem jedni piszą ze powinno działaś po zmianie przełącznika inni że trzeba piny połączyć jeszcze inni że przekaznik dać...

Edytowane przez Tomek-Krępice

Temat zamykam dziękuje za wszelkie poradybmw_3. Przyczyną nie działania halogenów były zaśniedziałe styki, po oczyszczeniu wszystko działa, więc bmw e39 ma przygotowana instalacje pod halogeny wystarczy dokupić przełącznik i podpiąć halogeny oczywiście do oczyszczonych wsuwek;) pozdrawiam.