rush Opublikowano 17 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 jeden pas w kanapie mi nie działa z tego co zdążyłem gdzieś znaleźć info to chyba zaciął się jego hamulec i trzeba go zwolnić wyciągnąłem pas ale nie mogę znaleźć tego hamulca może ktoś wie o co chodzi i wytłumaczy, najlepiej obrazkowo :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fuji71 Opublikowano 17 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 Hmm rozbierałem kiedyś pas, nawet zdjęcia miałem ale już dawno skasowane. Hamulec w pasie jest po prostu dzwigienką poruszaną przez taką kulkę i ona się blokuje o koło zębate. Kulka podczas ostrego hamowania/skręcania/przyśpieszania się przemieszcza i się blokuje Musisz rozkręcić/wyciągnąć osłonę tą plastikową i co nieco rozebrać Nie bój się, nie jest to jakieś skomplikowane, a w razie co drogie na alledrogo nie są Jedyne co to uważaj na sprężynę podczas rozbierania, potrafi pociąć ręce i powybijać oczy wszystkim dookoła(przerabiałem):drool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 17 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 Założyłeś kanapę? Jak już wszystko wyciągnąłeś, to masz 2 wyjścia - albo potrząśnij napinaczem (powinien się odblokować), albo go rozbierz. Jak zdejmiesz boczną osłonę, to tam w środku jest taka zapadka, a pod nią kulka - musisz ją ustawić w odpowiedniej pozycji i się pas odblokuje. Tylko żeby go zwinąć - napinacz musi być pionowo. Inaczej ta kulka właśnie poprzez balans spowoduje, że pas się zablokuje/odblokuje. Najczęstszy problem po wyjęciu kanapy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi