Kamcio Opublikowano 17 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 Jakiś czas temu zmieniłem znajomemu kierownicę na trójramienną, niestety nie miał multifunkcji, więc spróbowaliśmy ją dzisiaj podpiąć, poprowadziłem trzy kable (dwa do modułu świateł i jeden do ECU) i mamy problem tego typu, że sterowanie radiem działa tylko po włączeniu świateł postojowych lub mijania, tempomat tak samo, ale przy kręceniu kierownicą tempomat się włącza i wyłącza. Kable są polutowane dobrze, piny siedzą w gniazdach. Co może być przyczyną? Mogą być za grube/cienkie kable połączeniowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 17 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 raczej źle podpiełeś, ja podpinałem w takim samym modelu i wszystko działa jak trzeba, grubość kabli nie ma znaczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 17 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 Grzesiek podpinałem to kilka razy, wszystko podpięte jest ok. Kolory kabli się zgadzają, ogólnie działa, ale dopiero po włączeniu świateł. No i podświetlenie przycisków mryga, nie świeci się cały czas. Nie ma innej opcji podpięcia, wszelkie kolory kabli się zgadzają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 17 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 pokaż według czego to podpinałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 17 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 BMW Forum :: BMW Sport :: Zobacz temat - E46 Wymiana zwykłej kierownicy na multifunkcyjną Z linku powyżej jak zawsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 17 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 hmm skoro działa dopiero po włączeniu świateł to wina powinna leżeć po stronie LCM... a co do tempomatu i kręcenia kierownicą to wygląda na lipną taśme, rozbierz to i obejrzyj wszystko dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 17 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 Tak też trzeba będzie zrobić w takim razie, z tym, że to dopiero za tydzień. Dziwna sprawa pierwszy raz się z takim czymś spotkałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 29 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 A więc problemów ciąg dalszy: -moduł świateł wyczyszczony -moduł świateł podłączony z mojego auta (nie wiem czy xenon robi różnicę) -cała kierownica przerzucona do mnie (u mnie działa) -taśma kierownicy wymieniona A multifunkcja jak nie działała tak dalej nie chce. Podsumowując, moduł świateł jest ok, taśma jest ok, okablowanie dołożone jest ok, sam panel multifunkcji również bez zastrzeżeń a nadal jest problem. Ktoś ma jakieś pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szocha1991 Opublikowano 29 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 Dodam: brak podświetlenia klawiszy, jest bardzo delikatne i pulsuje (własciwie niewidoczne) A tak jak mówi Kamcio, po podłączeniu mojej blendy z multifunkcją do niego wszystko jest tak jak być powinno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 30 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 tempomat też podłączałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szocha1991 Opublikowano 30 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 no właśnie wczoraj olaliśmy tempomat skoro już napotkaliśmy na problem przy podłączeniu podświetlenia i sterowania radiem. Wszystko wypięliśmy...mówię do Kamcia: "a może sam tempomat" podpięliśmy ale nie działał, tylko już wtedy dwa przwody od modułu świateł były odłączone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 30 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 podepnijcie wszystko i wtedy sprawdźcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 30 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 Wszystko też było podpiete ale nie pomaga. Grzesiek jak znajdziesz chwilę to się umowcie może zerkniesz na to. Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2013 temat ogarnięty, szocha już odebrał auto, polecam się na przyszłość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2013 To ja siebie nie polecam zrobiłem szkolny błąd z tego co słyszałem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2013 no tak, a mówiłem sprawdź hehe, zdarza się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szocha1991 Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Dobrze, że już wszystko ok. A pamiętam jak kupowałem, Kamcio zapewniał: "no kierownice się dołoży, bez problemu" :lol: Oczywiście polecam Grześka, miło i fachowo. Powiadomienia SMS o postępie prac w cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Jak amator, tyle kierownic podpiąłem i babol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szocha1991 Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Człowiek uczy się na błędach... szkoda, że akurat u mnie :twisted: Nie no, już sobie żartuję, fajnie, że wszystko gra, mogę spokojnie zająć się resztą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
no-_-name Opublikowano 13 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 Witam, Panowie pozwolicie ze odswieze temat, wczoraj założyłem do swojej e46 318d (silnik m47n) kierownice multifunkcyjna i mam identyczne objawy jak w temacie; działa lewa strona od radia, przyciski tylko nieznacznie migaja ale bardzo słabo. Możecie napisać co było przyczyną w waszym przypadku, najchętniej bym podjechał ale jestem z Białegostoku i to dość daleko. .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 13 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 Źle podłączona instalacja (są podobne kolory kabli i namieszałem). Sprawdź 10 razy kolory i musi działać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
no-_-name Opublikowano 13 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 (edytowane) Dzieki kolego jutro wszystko rozbiore i raz jeszcze sprawdzę, mam nadzieje ze pomoże :-) Dzis sprawdzilem podlaczenie kabli i tak jak napisales powodem bylo zle podłączenie kabli... dwa sa bardzo podobne :bag: ale dzięki Twojej pomocy nóg cieszyć się multifunkcja w mojej pięknej :-) Serdecznie dziękuję bmw_beer Edytowane 14 Grudnia 2013 przez no-_-name Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 14 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2013 Daj znać co z tego wyszło. Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 Źle podłączona instalacja (są podobne kolory kabli i namieszałem). Sprawdź 10 razy kolory i musi działać no tak, musiałem po Tobie poprawić łatwo się pomylić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacoBlack Opublikowano 29 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 Podepnę się pod temat. Zakupiłem dzisiaj m-kową kierę z multi-funkcją którą chcę zaadoptować do mojej E46. Czy ktoś z Wrocka ogarnia temat takiego swapa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi