danieltca Opublikowano 14 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2013 witam . pompa wspomagania lekko sie u mnie poci a pod nia jest alternator w ktorym ostatnio spalil sie regulator napiecia oraz kumutator- wymienilem te dwie czesci na nowe lecz mechanik twierdzi ze przez cieknacy plyn od wspomagania moglo sie tak stac . do wymiany pompa?? ( auto: e46 320d przed liftem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 14 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2013 Najpierw dobrze zlokalizuj wyciek. Może wycieka tylko spod przewodów dochodzących do pompy. Wytrzej dobrze pompę i doloty do niej i wówczas sprawdź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukson Opublikowano 14 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2013 stawiam na pompe nie sa najlepsz w e46:) pozdro ale dla pewnosci jak kolega wyzej napisał zlokalizuj koniecznie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ukaszE46 Opublikowano 16 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2013 miałęm podobny problem. olej z pomppy kapał mi na alternator. musiałem robic alternator i regeneracje pompy(używki sie nie opłaca bo nie wiadomo kiedy znow bedzie sie pocić, mi używka chodziła z 3 miesiące) http://www.maxbimmer.pl/f69/e46-czerwona-kotrolka-akumulatora-21058/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danieltca Opublikowano 19 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 (edytowane) a jak wyglada sprawa z poziomem plynu w tej pompie? u mnie jest teraz zalane zaraz za kratka ( widac ja w srodku zbiorniczka troche ponizej dlugosci tego mierniczka od korka zbiornika) a wczesniej mialem w polowie miernika od korka zbiorniczka i mechanik powiedzial ze mozliwe ze mialem za duzo i pompa wywalila plyn dlatego polecialo na alternator i cala reszte... Edytowane 19 Marca 2013 przez danieltca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukson Opublikowano 20 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 czasami jak pompa jest zapowietrzona i skarecisz do oporu i puscisz to Ci wyrzuci płyn jak jest nadmiar lub zapowietrzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 20 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 a jak wyglada sprawa z poziomem plynu w tej pompie? u mnie jest teraz zalane zaraz za kratka ( widac ja w srodku zbiorniczka troche ponizej dlugosci tego mierniczka od korka zbiornika) a wczesniej mialem w polowie miernika od korka zbiorniczka i mechanik powiedzial ze mozliwe ze mialem za duzo i pompa wywalila plyn dlatego polecialo na alternator i cala reszte... no to masz za mało..może sie układ zapowietrzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi