Chacko e30 Opublikowano 13 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2013 Witam;D jeżdżąc intensywnie po naszych drogach nie da się nie uszkodzić zzawieszenia no i jak co 2-3m-e postanowiłem sprawdzić stan swojego zawieszenia .okazało się że drążki kierownicze są do wymiany. pstanowiłem że wymienie cały kpl drążków z końcówkami kierowniczymi,tak też zrobiłem,po wymianie pojechałem za zbieżność i tu się zaczął problem. nie pierwszy raz byłem TYM samochodem ale dziś poraz pierwszy usłyszałem że moje auto było bite w prawy tył i koło jest przestawione o 2,7mm. zna ktoś jakiegoś naprawde dobrego diagnoste który mi to sprawdzi.strasznie mnie to męczy czy pozbyć się auta czy gość coś kręcił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
streetracer! Opublikowano 14 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2013 Spróbuj pojechać gdzie indziej, poproś o ustawienie zbieżności i zobaczysz czy diagnoza się potwierdzi. Jeśli do tych czas auto jechało prosto i nie cięło opon to skąd by się miał nagle pojawić problem "przestawionego koła". Poza tym na jakiej podstawie gość to stwierdził? Pomiary "metrem" bywają nie dokładne :mrgreen: Proponuję po takiej diagnozie poprosić o wydruk z geometrii. Odczytać/sprawdzić na wydruku kąty pochylenia kół, zwrócić uwagę czy wyprzedzenia sworznia zwrotnicy są w normie lub przynajmniej po równo (oczywiście mówimy o przodzie) a cało kształt sprawy określi nam parametr "kąt znoszenia" bmw_beer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 Mi jak wyrwało tuleje w tylnej belce to dopiero był kabaret i to nie było 3mm także luzik i na spokojnie sprawdz jak pisat streetracer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fuji71 Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 Dokładnie, możesz mieć uszkodzone coś w tylnym zawieszeniu. Jakby nie patrzeć jest tam trochę tego złomu i wystarczy jedna tuleja rozwalona żeby nie było zbieżności... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chacko e30 Opublikowano 18 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 Spróbuj pojechać gdzie indziej, poproś o ustawienie zbieżności i zobaczysz czy diagnoza się potwierdzi. Jeśli do tych czas auto jechało prosto i nie cięło opon to skąd by się miał nagle pojawić problem "przestawionego koła". Poza tym na jakiej podstawie gość to stwierdził? Pomiary "metrem" bywają nie dokładne Proponuję po takiej diagnozie poprosić o wydruk z geometrii. Odczytać/sprawdzić na wydruku kąty pochylenia kół, zwrócić uwagę czy wyprzedzenia sworznia zwrotnicy są w normie lub przynajmniej po równo (oczywiście mówimy o przodzie) a cało kształt sprawy określi nam parametr "kąt znoszenia" a właśnie w tym rzecz że jak wcześniej jezdziłem to nie było takiej diagnozy ale w sumie dopiero teraz pierwszy raz robiłem zbieżność i geometrie całego auta Mi jak wyrwało tuleje w tylnej belce to dopiero był kabaret i to nie było 3mm także luzik i na spokojnie sprawdz jak pisat streetracer jedynie co robiłem na tyniej osi to hamulce i łożysko koła prawego,na szczęście jeszcze wszystko trzyma się kupy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
streetracer! Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 i jak z tą geometrią? wyjaśniło się coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 (edytowane) Często w e36 zapiekają się śruby od regulacji tylnego zawieszenia. Gość może bał się ruszyć, by się nie urwała, bo później jest z tym trochę roboty więc mógł walnąć Ci na odczepnego. A nawet jeśli to prawda, to wcześniej przed uszkodzeniem drążków auto prowadziło się normalnie, nie ściągało, nie cięło oponpytanie_bmw Edytowane 7 Kwietnia 2013 przez tomasso12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi