cudak86 Opublikowano 3 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2013 (edytowane) Witam wszystkich.. Moje bmw e39 wyswietla mi blad selflevel susp. walniety był czujnik prawy, wymieniłem skasowałem błedy inpa niestety bład dalej siedzi ale tylko w aucie inpa nie pokazuje błedu. Prosze o jakies sugestie bo juz nie wiem co robic.. pozdrawiam. e39 2.8 kombi m51 Edytowane 3 Marca 2013 przez cudak86 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 3 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2013 Jeśli czujnik wymieniłeś to albo poduszka już poległa, albo kompresor daje o sobie znać. Kompresor można sprawdzić w garażowych warunkach: Najprościej jak sprawdzisz czy kompresor pompuje ciśnienie do poduszek. Odkręć mniejszą listwę podłogi bagażnika, śruby masz pod uchwytami do siatki bagażowej, wyjmij przewód ciśnieniowy, następnie uruchom silnik i sprawdź czy dmucha. Jeśli dmucha, to poducha do wymiany, jeśli nie kompresor padł. A auto prost stoi np po nocnym postoju, czy lekko się gnie na którąś ze stron? A czujnik ori, czy chiniol? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cudak86 Opublikowano 3 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2013 Jeśli czujnik wymieniłeś to albo poduszka już poległa, albo kompresor daje o sobie znać. Kompresor można sprawdzić w garażowych warunkach: Najprościej jak sprawdzisz czy kompresor pompuje ciśnienie do poduszek. Odkręć mniejszą listwę podłogi bagażnika, śruby masz pod uchwytami do siatki bagażowej, wyjmij przewód ciśnieniowy, następnie uruchom silnik i sprawdź czy dmucha. Jeśli dmucha, to poducha do wymiany, jeśli nie kompresor padł. A auto prost stoi np po nocnym postoju, czy lekko się gnie na którąś ze stron? A czujnik ori, czy chiniol? Inpa obnizam lub podnosze tył i trzyma bezproblemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 3 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2013 Sprawdź jeszcze styki, może coś przyrdzewiało. Najgorszy scenariusz, który mi się nasuwa to błąd sterownika Nivo. A może chłopska metoda pomoże, odepnij aku na około 20 minut i podepnij z powrotem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 3 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2013 Mam jeszcze jeden pomysł, sprawdź dobrze czujniki na wahaczach, może gdzieś kabel jest przetarty lub załamany. Po zimie wszystko jest możliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cudak86 Opublikowano 3 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2013 Mam jeszcze jeden pomysł, sprawdź dobrze czujniki na wahaczach, może gdzieś kabel jest przetarty lub załamany. Po zimie wszystko jest możliwe inpa odrazu pokazała mi który czujnik jest walniety, i został wymieniony. Teraz inpa nie pokazuje błędu ale zostało w komp samochodu. Resetowałem komputer w aucie. nic nie pomaga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2013 Uparta bestia.Skoro zostało w kompie auta, to oznacza, że gdzieś problem tkwi. Jak masz możliwość to podepnij się innym programem. Wiem, że inpa jest dobra, ale tego może nie rozgryźć. Mam na myśli cały czas sterownik do Nivo. Gdybyś miał możliwość podmiany od kogoś na chwilę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2013 cudak86 sprawdź czy auto stoi równo z tyłu, znaczy czy nadkola są w tej samej odległości od ziemi. Mi się wyświetlał ten błąd jak miałem różnicę ok 5-8cm. Jak wyregulowałem INPĄ wysokość, bład znikł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cudak86 Opublikowano 5 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2013 (edytowane) cudak86 sprawdź czy auto stoi równo z tyłu, znaczy czy nadkola są w tej samej odległości od ziemi. Mi się wyświetlał ten błąd jak miałem różnicę ok 5-8cm. Jak wyregulowałem INPĄ wysokość, bład znikł. Sprawdzałem programem WOW , carsoft nie ma błedu w komp. nawet zamieniłem czujnik na inny i tez nie znika bład w aucie. Bede jeszcze regulował INPA wysokość chociaż to już robiłem. Czujnika po wymianie nie moge skalibrować, bo pokazuje że nie moze wejsc w tryb połaczenia ze sterownikiem nivo, tylko że nie pokazuje żeby sterownik miał bład. inpa patrzyłem na pobór prądu przez czujnik na lewym mam 2 coś volta a na prawym zero czyżby prąd nie dochodził do prawego ? podobno kalibracja uruchamia czujnik ale ja nie moge go skalibrowac... gdzie wystepuje sterownik nivo ? prosze o pomoc Edytowane 5 Marca 2013 przez cudak86 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi