Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ,problem jest taki,czy ktoś może ma pojęcie co powoduje,że nie działa prędkościomierz i świeci ABS i ASR na desce.ponoć któryś czujnik ABS przy kole-ale który odpowiada za prędkościomierz itp.....miał ktoś taki przypadek w E39??:bag:

ja mialem ten sam przypadek, najpier wymienilem czujnik tyl lewy za ponad 150 zl bo tansze nie dialaja dobrze i nic, natepnie naprawa sterownika abs bo luty poszly (niestety jest w takim plozeniui blisko silnika) koszt 240 zl koles w swidnicy takie cos robi i daje gwarancje na rok, ale dalej nic i wymienilem lozysko tyl lewy i broblem zarzegnany. u mnie niestety wszystko padlo naraz. calkowity koszt wyniusl mnie 500 zl i mam spokoj. moze u ciebie wystarczy wymienic czujnik tylnego lewego kola.

OK dziękówka Zamoj ,myślę że mógłby to być ten czujnik?????

nie koniecznie, w e39 jest taka wada że siadają piasty, ostatnio był u mnie taki przypadek i okazało się że niestety to piasta, też nie pokazywał prędkości i świecił abs...

Chyba macie racie z tą piastą!?bo czujnik stop i abs lewy wymienione i dalej świeci:bag:!!Z tą piastą to dużo roboty?? Łożysko też będe musiał wymieniać jak piastę rusze!!???Odpiszcie-dziękipytanie_bmwuklon_bmw

Ok,też tak myślę,bo po prawej str rok temu łożysko tez wymieniałem,Jeszcze może być walnięty cały sterownik ABS tu przy pompie hamulcowej-tak powiedział elektryk?!pytanie_bmwUmówiony jestem dop po świętach,na naprawę bo jutro wyjeżdżam w trasę na 3y tyg-więc temat na razie za mykam:DDzięki jak coś koledzybmw_2

• 3 miesiące temu...

Witam,wracając do tematu czujniki ABS ,dalej problem mój się nie rozwiązał???Wymieniłem czujnik lewy przód-tył i **** dalej świeci ABS nie działa prędkościomierz i ASC świeci też!!!Już nie wiem czy to wina tych tanich czujników nowych-może tanie są faktycznie do D..dałem za szt 45zyla!?Czy zamawiać mechaniora i niech robi piastę??ktoś miał nie dawno taki problemik!!??pytanie_bmw

Już nie wiem czy to wina tych tanich czujników nowych-może tanie są faktycznie do D..dałem za szt 45zyla!

A spróbuj znaleźć używkę z gwarancją rozruchową. Przerabiałem temat z czujnikami pdc. Kupiłem 3 szt ( niby zamienniki ) i cały czas było coś nie tak. Dopiero ory używka zamknęła temat.

• Lubię 1

Z zamienników wyleczyłem się już przy Oplu Omedze - na zamienniku dolnego czujnika wału przejechałem tylko 24 km i szlag mnie trafił bo dostać się do niego sam nie dawałem rady, tylko u mechaniora na podnośniku (masa roboty), a sam czujnik też nie tani - zamiennik 145 zeta a za ory trza było dać coś 3 setki; chciał czy nie musiałem kupić używany za kolejne 1,5 setki.

Podróbki i zamienniki to można brać pióra do wycieraczek albo inne elementy bez znaczenia na jazdę, które będziesz wymieniał co tydzień na nowe :D ale NIE WOLNO! żałować kasy na ważne części i do tego nie mając pewności co do trafności diagnozy.

Szukaj zaufanego mechanika i jak tomasso12 sugeruje, jeśli nie nowe to chociaż używka z gwarancją.

Edytowane przez pidey
  • Lubię 1