CrisELdi Opublikowano 27 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2013 Witam Temat bardzo często poruszany ale niestety w moim przypadku po prostu coś jest nie tak? Samochód nie jest mój tylko kolego który zrobił full serwis i mechanik wykasował mu tylko OILSERVICE ale nie główną inspekcję wynikająca z czasu przebiegu [ -9500] 1) Zaplon OFF 2) Nacisnij i przytrzymaj lewy przycisk na desce rozdzielczej (ten od dystansu dziennego). 3) Przekrec zaplon na pozycje I, pojawi sie "test 1" 4) Trzymajac dalsze 5 sekund pojawi sie RESET oraz INSPECTION lub OILSERVICE (zaleznie co mamy do zrobienia) 5) Pusc lewy przycisk, zaczyna migać RESET 6) Nacisnij i trzymaj ponownie przez 5 sekund i inspekcja zostaje skasowana 7) Zaplon dajemy na OFF. Po przekręceniu zaplonu na I powinen pojawic sie nowy serwis Tak działa mi na 318i 2000r bez problemu ale u niego restart miga ale dystans jest ten sam wracam do pozycji kluczyka I i tak za każdym razem nadal widać ten sam przebieg -9500 Gdy ustawiam inspekcją do kasowania widzę po prawej stronie w górnym rogu jakiś kod 51A czego nie widziałem w moim?Czyli wyświetlacz informuje mnie o jakimś problemie oprócz tego co widzę RESET INSPEKCJA -9500 to mam jeszcze 51A czego nie rozumiem... Czy po prostu e46 316i po liftingu jest po prostu inaczej? Czy jest możliwość skasowania tego problemu programowo DIS INPA? Choć INPA ma problem z połączeniem się z tym samochodem. Czy muszę odblokować ukryte tEst-y ? Wszelkie sugestie mile widziane? poz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 27 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2013 podjedź do kogoś z interfejsem i Ci skasują bez problemu, nigdy nie robie tego w e46 z "palucha" więc nie pomogę, ale kompem bez problemu pójdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beaver79 Opublikowano 28 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2013 Grzesiu, chłop z Londynu... chociaż tam chyba więcej Polaków niż we Wrocku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 28 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2013 tak jak mówisz a tak a propo to nawet w londynie używają moich fejsów tak czy siak kompem będzie najłatwiej i najpewniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beaver79 Opublikowano 28 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2013 jasne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrisELdi Opublikowano 16 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2013 Witam Interfejs jest tylko jakim programem kasować INPA chyba nie bo mam problem z połączeniem się z tym autem? DIS-a.happy_bmwCzy ktoś możne mi w skrócie opisać gdzie szukać w DIS-e.:bag: Poz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 16 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2013 w inpie skasuj, w zegarach, jak dis Ci działa to inpa też musi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 16 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2013 ale czemu masz problem z inpą? DIS Function selection -Service functions -Body -Instrument cluster -Reset service interval indicator -with tester -Test plan -zielona strzałka i masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrisELdi Opublikowano 17 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 (edytowane) Witam I jest gites lepszych instrukcji nie potrzebuje dziękuje kuog INPA nie wiem dlaczego ale dostaje się do głównego menu wybieram model E46 silni i tu koniec czasem zadziała a czasem nie wogle nie udało mi się dokonać podglądu live date ... A jak to wygląda kasowanie w INPA? Bo nigdy nie robiłem jestem ciekawy? model ,Body Instrument cluster także nie działa?Może coś źle robię... pozd. Edytowane 17 Marca 2013 przez CrisELdi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 (edytowane) INPA nadwozie-zegary-aktywacja body-instrument cluster-activation w aktywacji masz kilka opcji kasowania czasu inspekcji, dystansu inspekcji czy inspekcji olejowej. Edytowane 18 Marca 2013 przez Kamcio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrisELdi Opublikowano 21 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 (edytowane) Tak wszystko się zgadza ale znalazłem problem u siebie jak testowałem program - error ?lolol Błędy skasował trochę hasam i zobaczymy czy powrócą chciałby wiedzieć czy to coś poważnego i z czym ma to związek? Auto normalnie pracuje... Wiem ze czasem występuje problem z ABS sensorem na tyle ale to tylko czasem Edytowane 22 Marca 2013 przez CrisELdi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 21 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 pierwsze ,z kombi,to pływaki,wskaźniki paliwa,obama,znaczy obydwa:-P,później tylny prawy czujnik abs,te poznaje,a pozostałe,tak jakby po odpinaniu aku,ale zobaczysz czy wrócą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrisELdi Opublikowano 22 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 pierwsze ,z kombi,to pływaki,wskaźniki paliwa,obama,znaczy obydwa:-P,później tylny prawy czujnik abs,te poznaje,a pozostałe,tak jakby po odpinaniu aku,ale zobaczysz czy wrócą Dzięki czyli muszę się spodziewać iż kiedyś mi padnie wskaźnik paliwa i przy okazji czujnik ABS :bmwsexemofg3:co za cudowne auto zawsze coś ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi