irtyk Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2006 Czesc! Mam BMW 318i (r.81) ostatnio go odpaliłem (bo stał przez zime) i mając 15l paliwa starczyło mi to na 19km , pozniej wlałem 5l i nigdzie niem sien ieruszając tylko odpaliłem go na parkingu to popracował około 30min , nie ma nigdzie wyciekum baki szczelne dzis podłączyłem gumowy przewód bezposrdenio bog gaznik i obliczylem ze na wysokich obrotach spala 100ml paliwa w 1min 10sec co taje jakies 6l paliwa przez godzine pracy silnika (w miejscu) <bmw_3> na forum allegro pytałem to jeden z uzytkownikow zapytał czy mam drastyczny wzrost oleju w silniku? Tak!! olej drastycznie rosnie, miałem juz wyciek z misy, poziom byl przekroczony 2xkrotnie , zlałem olej do dobrego poziomu i znowu mam to samo , znowu wyciek Dodał ze jesli mam wzrost poziomu oleju to prawdopodobnie mam przerwaną membrane w pompie paliwa, ale ja ją wykreciłem i ona jest ok, przynajmniej tak wygląda, ale mysle ze na takie ilosci paliwa 5l na 19km to musiała by miec naprawde sporą dziure zeby tak gubic paliwo:/ Spotkał sie ktos juz z was z takim czyms?? pytanie_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koksik_1986 Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2006 sproboj podpiac ja pod kompa iustawic wszystko co do spalania a jka nie to sprawdz ta membrane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość skasuj Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2006 komp tu nic nie da silnik do remontu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irtyk Opublikowano 10 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2006 nie to nie jest membrana, jedyne co pozostało to pierscienie, mozliwe ze są juz do wymiany, a moze jakies juz całkiem sie skruszyly hmm w tygodniu to sie sprawdzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi