konar Opublikowano 20 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 Witam. Dzisiaj dałem do wymiany paski eksploatacyjne w mojej niedawno kupionej e39 530d, oraz poprosiłem o założenie tylnego czujnika cofania( który wpadł do środka z kołnierzem, bo po prost oderwał się i cały czas mi buczało to przód to tył, bowiem czujnik leżał po wewnętrznej stronie zderzaka. Caca cacy, wszystko zrobione...można odbieraćkuogWsiadłem i o dziwo. Przy wrzuceniu biegu wstacznego ( automat) zapalają się światła oświetlenia wewnętrznego pojazdu. Przy przełączeniu na D gasną. Nie mogę otworzyć klapy bagażnika ani otwieranej szyby w klapie, bowiem automat trzyma , dociska i nie pozwala otworzyć. Wycieraczki tylnej szyby przestały działać. Na komputerze błąd (światła cofania, jedno po lewej stronie przestało świecić i chyba ostrzeżenie o tylnej klapie) ale ni jak nie można jej otworzyć pytanie_bmw Jakieś czary nastąpiły? Może ktoś pomoże , bo zaczyna mnie skręcać ze złościuklon_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 20 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 do mechanika z powrotem i niech naprawia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 20 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 Dokładnie, tylko on wie co namieszał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koko090681 Opublikowano 20 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 ja bym się zwrócił z tym do mechaniora u którego było auto ,i powiedział że miało byc git ,a jest kupa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucius Opublikowano 20 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 Wie gdzie ręce wsadził i które przewody zwarł to niech wsadzi raz jeszcze i zrobi dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konar Opublikowano 20 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 Cofnąłem się , powiedziałem o co chodzi...i się zdziwił bardzo. Jutro ewentualnie jak się nie "poprawi" mam podjechać ponownie. Ręce opadają , bo każda najmniejsza rzecz okupiona jest cały czas problemami i wiadomo sporą "kasą". A ciągle coś się dzieje jak czytam na forach u eksploatorów. Nie miała baba kłopotu.... to zaczyna mieć!!!!:sad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudek Opublikowano 20 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 co znaczy do jutra samo się nie naprawi a gdzie twój czas twoje paliwo tego nie liczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 20 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 Albo działa, albo nie. Gościa łap za schaby, jak coś spaprał niech poprawia. Postrasz go dla zasady, że reklamę mu zrobiszhappy_bmw Widać, że magik z niego niezły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chacko e30 Opublikowano 20 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 jak się oddaje auto do gościa którego z mechaniką łączy tylko brudny kombinezon a nie do mechanika prawdziwego zdarzenia to tak jest;D żaden pożądny warsztat se na to nie pozwoli! u mojego ojca na serwisie jak coś się spapra (co się zdarza,wkońcu mechanik to też człowiek a nie cudotwórca) to nie dość że przed wydaniem każde auto się sprawdza!!!ale jak by co daje się jakiś gratisik w ramach dobrej współpracy np.darmowa diagnostyka czy rabacik;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chacko e30 Opublikowano 20 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 z drugiej strony dużo tafia się "klijentów" "cwaniaków" na zasadzie przyjechał na klocki a przy odbiorze ma pretensje bo mu się kontrolka wymiany oleju świeci! gdzie jedno z drugim ma tyle wspólnego co ja z księdzem;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 21 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2013 z drugiej strony dużo tafia się "klijentów" "cwaniaków" na zasadzie przyjechał na klocki a przy odbiorze ma pretensje bo mu się kontrolka wymiany oleju świeci! gdzie jedno z drugim ma tyle wspólnego co ja z księdzem;D właśnie proszę ksiedza robiłem kiedyś gościowi lewy przedni błotnik (lakier) a on po odbiorze auta wraca, że wycieraczka tylnej szyby nie działa, rozebraliśmy, mimo że nikt tam nie grzebał, a tam rdza taka, że od lat na pewno nie działało. Pan przyznał, że dopiero co kupił auto i "myślał" że działała. A wcześniej kłócił się że na bank działała i to nasza wina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konar Opublikowano 21 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2013 Pewnie traf chciał, że poszedł jakiś kabelek w klapie i jest zwarcie, bo jak włączam bieg wsteczny to słychać jak klapa otwiera się i domyka równocześnie, zaświecają się światła wewnątrz kabiny. Jedno światło cofania nie świeci a żarówka jest sprawna. I jeszcze przestał działać spryskiwacz i wycieraczka. Wszystko tył! Chyba to całe zamieszanie wiązka gdzieś powoduje. Okaże się po rozpoznaniu:wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chacko e30 Opublikowano 21 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2013 narazie nie ma co skakać.trzeba podjechać do owego mechanika i znalezć przyczyne i wtedy można dyskutować czyja wina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 21 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2013 Oczywiście,że jest bankowo zwarcie gdzieś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konar Opublikowano 21 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2013 No i zrobione. Przewód masowy przecięty pod zawiasem klapy. Masę musiał dawać przez jakiś czas sam zawias, bo kabelek był lekko zaśniedziały. Chwila pomyślunku i nie ma sprawy....wszystko wróciło do swojego elektronicznego porządkukuog. Teraz muszę zajać się webasto...bo nie uruchamia się, włącza się tylko dmuchawa, a żadnego błędu komp nie wykazuje:roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chacko e30 Opublikowano 21 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2013 No i zrobione. Przewód masowy przecięty pod zawiasem klapy. Masę musiał dawać przez jakiś czas sam zawias, bo kabelek był lekko zaśniedziały. Chwila pomyślunku i nie ma sprawy....wszystko wróciło do swojego elektronicznego porządku. Teraz muszę zajać się webasto...bo nie uruchamia się, włącza się tylko dmuchawa, a żadnego błędu komp nie wykazuje fajnie że się udało i właśnie o to mi chodziło poprostu przypadek a ludzie komentujący "oddaj niech poprawi co z paprał" niech się troche zastanowią,chociaż założe się że tylko na forum takie "kozaki" bo gdyby oni byli w takiej sytuacji to byłby płacz i skomlanie że coś się popsuło,żaden by niebył na tyle odważny żeby osądzić twarzą w twarz mechanika że coś "spaprał";D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 21 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2013 żaden by niebył na tyle odważny żeby osądzić twarzą w twarz mechanika że coś "spaprał" no to byś się zdziwił,bronisz mechanika,a dlaczego auto nie było sprawdzone przed odbiorem?oddałbyś takie auto,czy poinformował właściciela,że coś się sypło z elektryką,i trzeba to sprawdzić?nie mówię tu o wciskaniu mechanikowi,że to on spiep**ył,ale wróciłbym,żeby to sprawdził,czy to nie on przypadkiem,jeśli wyszłoby jak tutaj,to oczywiście zapłaciłbym grzecznie za usługę i podziękował, tu był przypadek,ale wierz mi,nie wszędzie jest,i trzeba walczyć o swoje,bo cfaniaków mechaników nie brakuje,bo jak myślisz,skąd takie opinie,że to jego wina?z kosmosu sie nie wzięły,ale też i w drugą stronę,z cfaniakami,co myślą,że wszystko wcisną mechanikowi,że to jego wina ,też trzeba walczyć,bo i tych nie brakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 22 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 Niestety większość mechaników, ja nazwałbym bym ich od wszystkiego i niczego nie pojęcia o tym co robi. U takich zasada taka: szybko zrobić, nie ważne jak, ogarnąć kasę, jak najwięcej i niech gość spada... Przykre, ale niestety prawdziwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konar Opublikowano 22 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 Zgadza się, u mnie był zwykły zbieg okoliczności. Wyjeżdżając z garażu i po drodze było OK, natomiast przy odbiorze nastąpił problem. Grzecznie do tego podszedłem, więc na drugi dzień sprawdziliśmy sytuację, pan zadzwonił do mnie jak miał chwilę wolną....potem znowu telefon i gotowe. Nie była to jego wina, tak jak pisałem jeżdziłem nieświadomy przetarcia tego przewodu,aż powstało zwarcie. Parę złotych i "wilk syty i owca cała" .happy_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam-bmw Opublikowano 9 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 fajnie że się udało, ogólnie jak się cos dzieje z tylną klapą oświetleniem i centralnym w touringu to na 100% przewody w zawiasach, u ojca wymieniłem cale odcinki kabli bo z racji wieku izolacja zrobiła się twarda i popękala potem przewody co do webasta to najlepiej diagnozować samą nagrzewnicę a nei przez samochód, najlepiej wymontoać i dać do sprawdzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konar Opublikowano 9 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 Dzięki za podpowiedź. Będę musiał się tym zająć wkrótce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi