magnetx Opublikowano 19 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 Mam nieduże max do 0,5 cm 4 pajączki od kamieni na przedniej szybie w różnych miejscach, nie rozchodzą się "jeszcze". Czy warto jest je naprawiać, a jeśli tak to gdzie proponujecie we Wrocku dobra i tanią naprawę szyb ? Czy lepiej poczekać aż się rozjadą i wymienić całą szybę. Które koszy będą niższe , naprawy czy wymiany szyby ? W obecnej chwili szyba jest oryginalna BMW. Dzięki za poradę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudek Opublikowano 19 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 http://www.maxbimmer.pl/f34/porysowana-szyba-13895/ gdzieś tu poszukaj jak dobrze pamiętam to tam coś pisali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magnetx Opublikowano 19 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 http://www.maxbimmer.pl/f34/porysowana-szyba-13895/gdzieś tu poszukaj jak dobrze pamiętam to tam coś pisali Dudek dzięki za podpowiedź, ale bardziej od tego jakimi metodami to usunąć zależy mi na informacji gdzie i za ile usunę to we Wrocku ? Oraz czy warto to usuwać czy lepiej wymienić szybę ? PS. W tym poście człowiek ma porysowaną szybę a ja mam pajączki od kamyczków "punkty od uderzeń" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudek Opublikowano 19 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 Zarejestrowanylis 2012 SkądMaynooth/Namyslow Postów273 Punkty897 Poziom15 Postawione Piwa3Wypite Piwa2 [h=2][/h] Napisał hanSAN usunięcie centymetrowego pęknięcia Kolego pekniecia sie nie da usunac. Jezeli masz odprysk od kamyczka i nie zrobil sie bialy i nie jest wiekszy od 5 zl to wciskaja tam jakies cholerstwo i wypelniaja to ale i tak jest delikaty garb po naprawie wrocław ul. Dębicka, robiłem tam odprysk ok 1cm średnicy zapłaciłem 50zł... szybko i w miarę taniohappy_bmw Jestem z zawodu SZKLARZEM i poweiem ci daj sobie spokuj nie warto maleńkie tzw. włoski zejdą ale po piasku rysy niestety nie już kilka razy kombinowałem naprawić swoje buble bo czasem coś się ******zieli i d... nie da rady TAK PRZYTOCZYŁEM Z TEGO CO CI WYSŁAŁEM TRZEBA CZYTAĆ CAŁE :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magnetx Opublikowano 19 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 Dzięki - kurza ślepota - A kojarzycie może naprawę i wymianę szyb we Wrocławiu koło przejazdu kolejowego blisko Korony, nie znam ulicy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 19 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 Kolego robiłem taki odprysk 3mm ma jest nawiercany do pierwszej warstwy od zewnątrz potem czyszczony i zalewany bezbarwną żywicą po czym nadmiar jest ścinany i miejsce przepolerowane. Koszt zależy od rozmiarów ja dałem znajomemu na piwko. Ale powiem szczerze,że widać odprysk ale mniej a robi się to po to by się np. nie powiększał... Jak jeździsz z tym jakiś czas to bród wejdzie głębiej i lepiej by było wymienić szybkę można dostać ori używaną wyciętą za małą kasę i wkleić za 100-150 zł. Albo nową zamiennik od 300zł w górę zależy gdzie. Ja bym szukał ładnej ori na alledrogo jest firma co dowozi szybę za 50zł i sprzedają nowe i używki więc watro SZYBA PRZÓD BMW 5 E39 E 39 NAJWIĘKSZY WYBÓR!!! (3025054115) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. proszę za 100 z dowozem np. do firmy która ci będzie ją wklejać z sensorem jak masz to 180 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magnetx Opublikowano 19 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 Dzięki za info, czyli wnioskuje że lepiej poczekać aż się rozpadnie a później poszukać innej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 20 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 lepiej poczekać aż się rozpadnie a później poszukać innej. Nie kolego,nie aż się rozpadnie...Po prostu zainwestuj te 250zł na ori używkę z wklejeniem i już 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magnetx Opublikowano 21 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2013 Nie kolego,nie aż się rozpadnie...Po prostu zainwestuj te 250zł na ori używkę z wklejeniem i już Pytanie czy w obecnej chwili jest sens ? "nieduże max do 0,5 cm 4 pajączki" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chacko e30 Opublikowano 21 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2013 napewno ci doradzą,robiełem u nich kilka razy szyby,polecałem znajomych i nikt nigdy niemiał pratensji AUTO-KRAM Wrocław ul. Krakowska 29 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 21 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2013 Ja mam jednego i zalepionego a wkurza bo jest po stronie kierowcy Zrobisz jak zechcesz możesz zalepić aby nie poszły dalej pajączki albo wymienić. Tylko za cztery zapłacisz już trochę... Ja bym pojeździł do wiosny i wymienił szybkę bmw_1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 21 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2013 Dzięki - kurza ślepota - A kojarzycie może naprawę i wymianę szyb we Wrocławiu koło przejazdu kolejowego blisko Korony, nie znam ulicy ? chodzi ci o Euro Top... na Torfowej.... chłopaki robią solidnie.. znam ich:) ja bym poczekał aż zacznie pękać ..... bo szyba do e39 nie jest tania ja przy szybach robie od łądnych paru lat i wiem z doświadczenia że jeżeli te pajączki mają więcej niż tydzień to nic z nimi nie zrobisz. bo brud tam naleci. bo zaczną wpychać żywice a pęknięcie dalej bedzie szło...... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magnetx Opublikowano 22 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 Mają więcej niż miesiąc ;P i tak chyba będzie najlepiej poczekać aż zaczną rosnąć i wtedy zająć się wymianą szyby na orgi i z głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 22 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 Też tak uważam. Wprawdzie naprawiają różne pęknięcia, ale klejony materiał to już nie oryginał. Nowa to zawsze nowahappy_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konar Opublikowano 22 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 Śmiało wymieniaj na nową. Lepsza przejrzystość, wiesz że nic Cię w niej nie denerwuje (mowa o śladach po klejeniu) i ciesz się bezpieczną jazdąbmw_1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi