Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

Mam nieduże max do 0,5 cm 4 pajączki od kamieni na przedniej szybie w różnych miejscach, nie rozchodzą się "jeszcze". Czy warto jest je naprawiać, a jeśli tak to gdzie proponujecie we Wrocku dobra i tanią naprawę szyb ? Czy lepiej poczekać aż się rozjadą i wymienić całą szybę. Które koszy będą niższe , naprawy czy wymiany szyby ? W obecnej chwili szyba jest oryginalna BMW.

Dzięki za poradę ;)

http://www.maxbimmer.pl/f34/porysowana-szyba-13895/

gdzieś tu poszukaj jak dobrze pamiętam to tam coś pisali :)

Dudek dzięki za podpowiedź, ale bardziej od tego jakimi metodami to usunąć zależy mi na informacji gdzie i za ile usunę to we Wrocku ? Oraz czy warto to usuwać czy lepiej wymienić szybę ?

PS. W tym poście człowiek ma porysowaną szybę a ja mam pajączki od kamyczków "punkty od uderzeń"

blue.png

green.png

red.png

reputation_pos.png

jabol-7717.gif?dateline=1354653439

Zarejestrowanylis 2012

SkądMaynooth/Namyslow

Postów273

Punkty897

Poziom15

Postawione Piwa3Wypite Piwa2

[h=2]icon1.png[/h]

quote_icon.png

Napisał
hanSAN
viewpost-right.png

usunięcie centymetrowego pęknięcia

Kolego pekniecia sie nie da usunac. Jezeli masz odprysk od kamyczka i nie zrobil sie bialy i nie jest wiekszy od 5 zl to wciskaja tam jakies cholerstwo i wypelniaja to ale i tak jest delikaty garb po naprawie

wrocław ul. Dębicka, robiłem tam odprysk ok 1cm średnicy zapłaciłem 50zł... szybko i w miarę taniohappy_bmw

Jestem z zawodu SZKLARZEM i poweiem ci daj sobie spokuj nie warto maleńkie tzw. włoski zejdą ale po piasku rysy niestety nie już kilka razy kombinowałem naprawić swoje buble bo czasem coś się ******zieli i d... nie da rady

TAK PRZYTOCZYŁEM Z TEGO CO CI WYSŁAŁEM TRZEBA CZYTAĆ CAŁE
:)

Kolego robiłem taki odprysk 3mm ma jest nawiercany do pierwszej warstwy od zewnątrz potem czyszczony i zalewany bezbarwną żywicą po czym nadmiar jest ścinany i miejsce przepolerowane.

Koszt zależy od rozmiarów ja dałem znajomemu na piwko.

Ale powiem szczerze,że widać odprysk ale mniej a robi się to po to by się np. nie powiększał...

Jak jeździsz z tym jakiś czas to bród wejdzie głębiej i lepiej by było wymienić szybkę można dostać ori używaną wyciętą za małą kasę i wkleić za 100-150 zł.

Albo nową zamiennik od 300zł w górę zależy gdzie.

Ja bym szukał ładnej ori na alledrogo jest firma co dowozi szybę za 50zł i sprzedają nowe i używki więc watro :)

SZYBA PRZÓD BMW 5 E39 E 39 NAJWIĘKSZY WYBÓR!!! (3025054115) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. proszę za 100 z dowozem np. do firmy która ci będzie ją wklejać :) z sensorem jak masz to 180 :)

Ja mam jednego i zalepionego a wkurza bo jest po stronie kierowcy :)

Zrobisz jak zechcesz możesz zalepić aby nie poszły dalej pajączki albo wymienić.

Tylko za cztery zapłacisz już trochę...

Ja bym pojeździł do wiosny i wymienił szybkę bmw_1

Dzięki - kurza ślepota :P - A kojarzycie może naprawę i wymianę szyb we Wrocławiu koło przejazdu kolejowego blisko Korony, nie znam ulicy ?

chodzi ci o Euro Top... na Torfowej.... chłopaki robią solidnie.. znam ich:)

ja bym poczekał aż zacznie pękać ..... bo szyba do e39 nie jest tania

ja przy szybach robie od łądnych paru lat i wiem z doświadczenia że jeżeli te pajączki mają więcej niż tydzień to nic z nimi nie zrobisz. bo brud tam naleci. bo zaczną wpychać żywice a pęknięcie dalej bedzie szło......

• Lubię 1