Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich. Mam takie pytanie czy wiecie co może być przyczyną, że auto sprawia wrażenie pływającego? Przy małych prędkościach tak tego nie czuć ale jadąc powyżej 80 km/h po gładkim asfalcie auto jedzie jakby własną drogą, muszę ją dokontrowywać żeby nie uciekała na boki. Ok miesiąc temu była u mechanika i niby zawieszenie ma zdrowe poza jedną jakąś tam gumą na stabilizatorze. Poza tym ostatnio kilka razy zapaliła mi się kontrolka od trakcji na pomarańczowo, tzn. Zapala się i nie gaśnie, nie da się jej wyłączyć przyciskiem, gaśnie dopiero po unieruchomieniu silnika. Nie umiem powiedzieć czy zapala się od tak sobie czy przy poślizgu, nie dopatrzyłam się tego, chociaż dzis zdawało mi się że się akurat uślizgnęła ale nie jestem pewna.

Prosiłam męża ( mrsiwek) by się nią przejechał ale mąż uważa że jest ok i żebym nie siała zamętu. Tylko ze siwek nie jeździ nią na co dzień i jej nie zna więc co chłopina ma powiedzieć. Czytałam coś tam na forum o jakimś kącie skrętu i może te problemy z moim autem są ze sobą powiązane . Proszę podpowiedzcie coś .

Edytowane przez Ago

Tuleje pływające mogą padać, nie koniecznie wyczuwalne ręcznie ruszając koła. Co do trakcji, to mam nadzieję, że nawierzchnia była sucha, a nie oblodzona i prędkość na te oblodzonej odpowiednia:?: Warto byłoby sprawdzić zbieżność, być może coś się poprzestawiało, w końcu mamy takie a nie inne drogi

Eeee smierdzi mi to. Czyzby Siwek cos planowal? :lol::lol::lol:

No tu możesz mieć rację. Przeanalizuję to na spokojnie... :lol:

Co do oblodzenia na drodze to nie było, wczoraj było sucho. Dzisiaj poslizgalam się na śniegu i kontrola trakcji działała , wyłaczylam ją (tez było fajnie) a potem wlaczylam i nic się nie działo, wszystko chodziło bez zarzutów .

Co do zbieżnosci to tez mi to przeszło przez myśl tym bardziej, że w listopadzie tył był robiony i a później ustawiana zbieżność , może sie coś przestawilo. Dzięki za podpowiedzi.

Dziś pojawiły się nowe objawy, kierownica nie wraca na swoje miejsce, jak skręcam kierownica zostaje w tej pozycji i nie wraca na swoje miejsce. Właściwie to nie nowość bo już raz mi się tak przydarzyło ale siwek wybił mi to z głowy, że tak nie może być więc w to uwierzylam. Dziś sam był tego świadkiem . Macie jakieś pomysły ?