Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

witam!!

mam problem moj samochod to bmw 530d 2001r automat

ostatnio mam problem z silnikiem chyba poniewaz odpale auto rano zeby sie chwilke zagrzalo zanim pojade i czasami chodzi idealnie a teraz coraz czesciej po odpaleniu chodzi jakby nie rowno.szarpie karoseria jakby podskakiwala.kiedys mialem tak tylko na zimnym silniku a teraz dzieje sie to coraz czesciej i nawet na rozgrzanym aucie nic nie pomaga.zatrzymam sie gdzies na swiatlach lub gdzie kolwiek i trzesie mi autem.ma ktos jakis pomysl co to moze byc?

szlak trafia wtryski , i zaczyna Ci chodzić na 5 garków , na wyższych obrotach pewnie jest ok. narazie doraźnie możesz zastosować STP środek do czyszczenia wtryskiwaczy diesla STP FORMUŁA DO CZYSZCZENIA WTRYSKIWACZY DIESLA (2970537605) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

sprawdzone, pomaga:drunk:

no jak nie równo pracuje to wskazowka od obr. jest w miejscu i nie rusza nic.wyczytalem kiedyś gdzies na forum ze odma może być przytkana jeśli to jest ten maly filterek na deklu zaworowym to ostatnio zmieniałem uszczelke pod deklem i od razu ja wyczyscilem wiec to odpada.na wyższych obrotach jest git. sprobuje jeszcze zastosować ta formule stp a pomaga to cos wogole czy raczej lipa?przy wymianie uszczelkie było konieczne wyciagniecie wtryskiwaczy wiec od razu je delekatnie wyczyscilem oczywiście same koncowki

U ciebie jest filtr odmy więc wymień go na nowy takich elementów jak odma się nie czyści...

Czyściłem i kupa była...

Potem zamiennik kupiłem i buczała.

Teraz jest ori salonowa i spokój.

Tylko tyle,że ja mam benzynę a do Ciebie filtr jest połowę tańszy :)