Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

pomocy ogrzewanie w srodku bmw e30 m10

Rekomendowane odpowiedzi

czytalem posty na waszej stronie i nie za bardzo sa podobne do mojego problemu

chodzi o to

wlasnie mialem przeczyszczony ukload chlodzenia i odpowietrzony,koles odpowietrzyl poprzez waz idacy od parownika do nagrzewnicy

silnik trzyma temperature na srodkowej kresce

waz dolny chlodnicy zimny

cieplo grzeje ale musze na wlaczac 2 bieg od dmuchawy i jest spoko

3,4 to czuc juz takie bardziej letnie

silni ksie nie przegrzewa

to dlaczego takie cinkie to ogrzewanie?jeden mechanik mowil ze przewody od parownika do nagrzewnicy maja 2 trojniki,chodzi o jakies podlaczenie albo szeregowe albo rownolegle?jakie powinno byc?i mowil ze parownik jes tp onad ukladem chlodzenia,ale normalnie preplywa przez niego plyn,i jest cieply?

jest to moze wina termostatu,czy termostat odpowiada za ogrzewanie auta?bo mam zalozony stary termostat chyba jescz eoryginal?

napiszcie cos prosba

witam

w moim przypadku także dolny wąż od chłodnicy był zimny :)(ogrzewanie raz było raz nie) Winny był termostat (chociaż po wymianie w warsztacie nie potrafili odpowietrzyć układu i od razu założyli iż jest do wymiany uszczelka pod głowicą).

Zacznij od:

1. Sprawdzenia płynu w układzie (czy aby nie masz za mało)

2. Wymiany termostatu i dobrego odpowietrzenia układu

Obowiązkowo zapoznaj się z tym tematem:

http://forum.maxbimmer.pl/topics15/vademecum-uklad-chlodzenia-odpowietrzanie-vt2163.htm

dzieki za odp,wymieniony termostat,ale wywala plyn gora tzn.po odkrecaniu korka zaczyna wywalac,ten temat co mi podales nic nier pomoze czytalem juz wczesniej,nie ma tam nic na temat,ja ma bmw e30 318 m10 nie ma odpowietrznikow,zbiorniczka wyrownawczego,juz naprawde nie wiem co mam robic?