devil88 Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2006 czytalem posty na waszej stronie i nie za bardzo sa podobne do mojego problemu chodzi o to wlasnie mialem przeczyszczony ukload chlodzenia i odpowietrzony,koles odpowietrzyl poprzez waz idacy od parownika do nagrzewnicy silnik trzyma temperature na srodkowej kresce waz dolny chlodnicy zimny cieplo grzeje ale musze na wlaczac 2 bieg od dmuchawy i jest spoko 3,4 to czuc juz takie bardziej letnie silni ksie nie przegrzewa to dlaczego takie cinkie to ogrzewanie?jeden mechanik mowil ze przewody od parownika do nagrzewnicy maja 2 trojniki,chodzi o jakies podlaczenie albo szeregowe albo rownolegle?jakie powinno byc?i mowil ze parownik jes tp onad ukladem chlodzenia,ale normalnie preplywa przez niego plyn,i jest cieply? jest to moze wina termostatu,czy termostat odpowiada za ogrzewanie auta?bo mam zalozony stary termostat chyba jescz eoryginal? napiszcie cos prosba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zico Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2006 witam w moim przypadku także dolny wąż od chłodnicy był zimny (ogrzewanie raz było raz nie) Winny był termostat (chociaż po wymianie w warsztacie nie potrafili odpowietrzyć układu i od razu założyli iż jest do wymiany uszczelka pod głowicą). Zacznij od: 1. Sprawdzenia płynu w układzie (czy aby nie masz za mało) 2. Wymiany termostatu i dobrego odpowietrzenia układu Obowiązkowo zapoznaj się z tym tematem: http://forum.maxbimmer.pl/topics15/vademecum-uklad-chlodzenia-odpowietrzanie-vt2163.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devil88 Opublikowano 11 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2006 dzieki za odp,wymieniony termostat,ale wywala plyn gora tzn.po odkrecaniu korka zaczyna wywalac,ten temat co mi podales nic nier pomoze czytalem juz wczesniej,nie ma tam nic na temat,ja ma bmw e30 318 m10 nie ma odpowietrznikow,zbiorniczka wyrownawczego,juz naprawde nie wiem co mam robic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi