magnetx Opublikowano 14 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2013 Witam Zwaracam się do was z wielką prośbą o poradę dotyczącą jak wymienić szyberdach w e39, a mianowicie dużo sie nasłuchałem o meodach wymiany. Jedni mówią że trzeba tylną szybę wyjąć, aby pozbyć się podsufitki, inni zaś mówią że jest metoda wyciągnięcia przednimi drzwiami, a jeszcze inne osoby twierdziły że należy wymontować siedzenia i wyciągnąć podsufitkę. Zależy mi na tym aby jej nie uszkodzić i zrobić to jak naj mniej problematycznie. Proszę jeszcze o informacje na co najlepiej zwrócić uwagę przy dalszej wymianie szyberdachu w e39 ? Co może mnie spotkać podczas wymiany ? Za wszystkie porady Serdecznie Dziękuję Pozdrawiam Tomasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 14 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2013 szyby nie musisz wycinać.... ale fotele trzeba rozłożyć na max leżąco lub je wymontować... więcej nie wiem ale musze się też dowiedzieć bo u siebie musze wumienić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 14 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2013 Podobnież są sposoby wymiany szybra bez wywalania tapicerki, ale to tylko nie potwierdzona teoria. Owego czasu przeglądałem książkę Sam naprawiam BMW serii e39 i tam było sporo ciekawostek, m.in. demontaż tapicerek, naprawy szyberdachu itp. Książka jest na necie w pdf do ściągnięcia. Można byłoby spróbować porozkręcać tapicerkę i opuścić ją, ale trzeba było dobrze się pogimnastykować. Jak już wyjmiesz tapicerkę raczej niespodzianek nie powinno być. Warto zakupić silikon do uszczelek, bo po demontażu mogą nieco przeciekać, chyba, że zakładasz nowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magnetx Opublikowano 15 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 Masz może linka do takiej publikacji z miłą chęcia bym się z nią zapoznał ? Obawiam się właśnie zaciekania po wymianie ehh ile to niespodzianek jeszcze mnie czeka, ale juro się za to zabieram Dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kondziu Opublikowano 15 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 No i jak tam szefie wymiana szyberka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magnetx Opublikowano 18 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 Przełożona na przyszłą sobotę, nie wyrobiłem. Za to klocki, filtry i płyny wymienione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magnetx Opublikowano 25 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2013 Szyber wymieniony działa jak złoto, tajemnice i zagadki wymiany dachu poznane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabol Opublikowano 25 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2013 Chwal sie jak to zrobiles Wysłane z mojego GT-I9300 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magnetx Opublikowano 25 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2013 (edytowane) Dwa dni na to poświęciłem ale zrobiłem, musiał bym tu książkę instruktażową napisać o zastosowaniach BMW. Ale teraz mogę zacząć wymiany szyber dachu jako specjalista i już nie dwa dni a od 3-5h i byłby gotowy ;P hahaha żartuje z wykształcenia informatyk nie mechanik a prace przy BMW traktuje jako hobby, co mnie bardzo cieszy coraz więcej wiem już o tych autach bynajmniej o E36 i E39 właściwie od 2000 roku BMW i nadal mnie zaskakują pewnymi rozwiązaniami Zostało mi pudło części do dachu które wymontowałem ze starego ucząc się jego budowy w drobny mak. Oczywiście niektóre z plastików były połamane stąd musiałem wymienić dach bo nie działał sprawnie ale sporo części zachowałem PS. Jeśli macie jakieś konkretne pytania dotyczące wymiany, służę pomocą. Edytowane 25 Lutego 2013 przez magnetx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emenek Opublikowano 26 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2013 napisz co i jak bo też za pare dni będe wymieniał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi