misiosl Opublikowano 13 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 Witam szukałem tematu na forum ale nie moge zlokalizowac..rozwaliłem miske jak to bywa w m20 aktulanie sie spawa ale chce zrobic osłone i szukam wymiarów/projektu macie Panowie cos takiego? będę bardzo wdzięczny za pomoc. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 13 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 (edytowane) Jak w temacie, dzis skończyłem robić osłone miski olejowej silnika w moim BMW E30 318iS. Jak wszyscy wiedza modele te mają bardzo nisko miseczke i przy obniżeniu 60 i w dół jest ciężko jej nie urwać Kiedyś już ktoś zrobił coś takiego i pokazał, a żeby nie było nudno ja zrobiłem swoją według mojego projektu Czas pracy: 4 h Materiały: blacha stalowa 5mm , dwa kawałki rurki 3/4" po 22 mm, i dwie grube podkładki średnicy takiej jak rurka, dwie śrubki M8x6 cm do przykręcenia blachy na przodzie rozmiar blachy podany na rysunku Narzędzia: piła kontowa, wiertarka (najlepiej stołowa), wiertła 6mm, 12mm, 22mm, klucze 13, 15 nasadowy i płaski [ATTACH=CONFIG]24097[/ATTACH] może się coś takie przyda. zapożyczone z innego forum a tu link do całej reszty. BEEMKA - KLUB :: Zobacz temat - OSŁONA MISKI OLEJOWEJ E30 318iS... bez drutu !!! Edytowane 13 Lutego 2013 przez SoulRea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiosl Opublikowano 13 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 A mozesz dokałdnie podać wymiary przy otworach tzn ile od krawędzi ...bo nie bede mogł wczesniej przymierzyć osłona a nie chce poprawiac po kilka razy a i czy aby miska od is bedzie pasowała do m20? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czapla56 Opublikowano 13 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 Ja mam wyspawane coś takiego. Przykręcane do belki (śruby maglownicy) i do tych stopek podpierających chłodnicę. Całej płyty nie chciałem, żeby na miskę trochę powietrza dmuchało . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiosl Opublikowano 15 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 moge prosić wymiary takiej osłony?? pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi