Georgii Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 Mam pytanie do znawców,mechaników : czy popychacze hydrauliczne(szklanki) są te same dla silnika m52 2.0 a 2,5 na jednym vanosie czy różnią się ?czy są takie same ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bromba Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 To to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel83 Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 To to samo. Potwierdzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 10 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 To potwierdziłem to co mnie zastanawiało. A czy wymiana dwóch uszczelek w pojedynczym vanosie jest prosta ? jeśli będzie robiony silnik ? Czy nie sensu ruszać jeśli nie ma jakiś tam objawów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bromba Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 jak wymienić masz w temacie o czyszczeniu vanosa,bo szukałam i znalazłam. a czy wymieniać jak jest ok? po co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 10 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 A skąd np. wiadomo,że jest okej ? lub nie ? jak się objawia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomi 528 Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 http://www.maxbimmer.pl/f72/e39-czyszczenie-vanosa-20818/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bromba Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 "przy niesprawnym vanosie masz słaby "dół",auto dostaje kopa po 3500 obr" widzę Tomi był szybszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 10 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 Twój temacik śledziłem cały czas... Bromba a te dwie uszczelki przy śrubie od vanosa dostanę bez problemu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bromba Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 Musiałabym sprawdzić,bo na chwilę obecną nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 10 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 Dobrze a więc daj znać w poniedziałek.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 przy pojedyńczym vanosie-blokady rozrządu panie,nie ma lekko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bromba Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 nie ma lekko nawet jak masz wsio na wierzchu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 10 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 No szkoda,że tyle z tym zabawy bo można by było wymienić gumki przy okazji rozbierania silnika...Chyba,że ktoś by miał pożyczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomi 528 Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 http://www.maxbimmer.pl/f28/uszczelnienia-vanos-18435/ tu masz podobny temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelo Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 przy pojedyńczym vanosie-blokady rozrządu panie,nie ma lekko polemizowałbym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 polemizowałbym być może sie da,ja sie posiłkuje tym Beisan Systems - Procedures - Single Vanos Procedure na podwójnym,u siebie robiłem bez problemu,bez blokad,też ze strony beisana brałem DIY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 teraz doczytałem,że będziesz robił silnik,jak wszystko będzie rozebrane,to po co blokady,mój błąd,niedoczytałem..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 10 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 Czyli rozumiem,że dobrze by było zrobić te uszczelki vanosa i będzie git. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 myśle że przy okazji tak,ale poczytaj tamten temat,zwłaszcza,jeśli chodzi o materiał,z jakiego są wykonane,bo ori są ze słabego ,ale idzie dostać lepsze(jak ja:p,nawet o tym nie wiedząc)i oczywiście nie pamiętam tych nazw,ale tam chyba są opisane http://www.maxbimmer.pl/f28/uszczelnienia-vanos-18435/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 10 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 Przestudiowałem temat już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 Też uważam, skoro będzie silnik na wierzchu, więc warto powymieniać w nim parę elementów, tak na przyszłośćhappy_bmw A części polecam firmy Beisan Systems, mam je wrzucone w swoim vanosie. Na razie po 40 tys. nic nie szwankuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 10 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 Już namierzyłem te uszczelki i zamawiam spoko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 Powodzenia w składaniu, ja z koleżką spędziłem pół dnia, ale efekt w niebo wziętybmw_1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 znalazłem,Georgii,ja akurat sie nie znam na tych materiałach,ale właśnie są opinie w necie,że te Beisana są z tego co ori,czyli z Buny,która właśnie siada,podobno o niebo lepsze są z Vitonu,tu coś wie 5oul,może sie wypowie masz linka BMW Twin Double Dual VANOS seals repair / upgrade kit - M52TU M54 M56 Viton PTFE | eBay Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi