koko090681 Opublikowano 9 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2013 gdzieś już ktoś pisał na ten temat ale nie mogę go znaleść i założyłem nowy --po odkręceniu korka od wlewu oleju mam taki dzwiek jakby trąbienie czy coś w tym stylu ,dodam że odma była wymieniana nie dawno wiec to wykluczam -obroty są ok a po odkreceniu korka silnik zachowuje sie jak powinien czyli spadają ............ -tylko ten dzwiek dziwny --wiecie co to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 9 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2013 a wymieniałeś przewody odmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koko090681 Opublikowano 9 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2013 z tego co wiem to koleś mówił że tak-- to mi się zaczeło dzisiaj tak robić a odma była wymieniana jakieś 3 miechy temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 9 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2013 to koleś mówił ja tam nie wiem,ale może źle zapiął przewody,odma może z chin,ale to jej typowy objaw chyba Georgii pisał,że założył chińszczyzne i tak miał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koko090681 Opublikowano 9 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2013 możliwe ale z tego co wiem to gościu szitu nie zakłada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 9 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2013 nawet dobrej firmy,zdażają się felerne,tego to już sie nauczyłem aż nadto-nowe,nie zawsze znaczy dobre,no ja cały czas ide w strone tej odmy,ale jeśli ktoś ma inne pomysły ,to pisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koko090681 Opublikowano 9 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2013 możliwe że to to bedzie ale myślałem że jak jest nowa to bedzie hulać jak trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareq Opublikowano 9 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2013 a dzieje się tak na ciepłym czy zimnym silniku?:drunk: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koko090681 Opublikowano 9 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2013 sprawdzałem na ciepłym --a masz jakiś pomysł ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareq Opublikowano 9 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2013 nie wiem czy jest w Twoim silniku zawór odmy, on może być przyczyną druga opcja wadliwa odma lub jej usterka... tak jak pisze Dirtybmw_beer 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koko090681 Opublikowano 9 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2013 w poniedziałek podjade do typa niech zobaczy co i jak z tą odmą -w koncu zapłaciłem za nią już raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareq Opublikowano 9 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2013 wyczytałem również, że ta usterka nie wpływa negatywnie na pracę i eksploatację silnika... ale kto wie ? skoro zabuliłeś niech sprawdzi;)jeśli jest taki dobry to będzie wiedział co i jak... chyba, że ktoś jeszcze coś wie?lub ma jakieś przypuszczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 9 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2013 wyczytałem również, że ta usterka nie wpływa negatywnie na pracę i eksploatację silnika w jakiej książce,stała obok Harrego Pottera? Zapomniana odma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkstar79 Opublikowano 9 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2013 w jakiej książce,stała obok Harrego Pottera?Zapomniana odma Z tym sie zgadzam, mi juz dwa razy wywalilo olej uszczelka pokrywy zaworow, efekt uwalone olejem sondy i caly kolektor (smrod nie z tej ziemi trwajacy wieki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koko090681 Opublikowano 9 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2013 o widzisz ,może to jest związane właśnie z moim wyciekiem -mam nowe wszystkie uszczelki a i tak sie sączy olej -skapuje koło drugiej sondy -może to od tego też tak jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareq Opublikowano 9 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2013 wyczytałem to wyczytałem na ***j drążyć temat Dirty w artykule piszą , że wypycha bagnet , pluje olejem itp. objaw jak najbardziej uszkodzona odma... koko pisze, że wszystko jest w porządku poza dźwiękiem właśnie , a jeżeli dzieją się już takie rzeczy jak w artykule to jasna sprawa by usterkę jak najszybciej usunąć by nie narażać się na koszta. czytałem posty właśnie o trąbieniu itp... ale Dirty jak najbardziej masz rację... napisałem przecież, że wyczytałem a nie, że wiem po to są właśnie inni forumowicze by właśnie wyeliminować takie rzeczy :drunk: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 9 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2013 luzik,nie widzisz,że żartobliwie do tego podszedłem?:lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareq Opublikowano 9 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2013 a ja niby jak :dance: przecież wiesz, że dla mnie jesteś miszczem :drunk: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koko090681 Opublikowano 9 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2013 a jak najszybciej sprawdzić czy to odma ?????można ją jakoś odłaczyć bez wiekszego grzebania żeby sprawdzić czy to to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 9 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2013 hehe,bo to jest tak,jeśli odma sie zapcha,i puszczą przewody,popękają,to pół biedy,lewe powietrze,itd.,ale jeśli tak sie nie stanie,to te ciśnienie MUSI znaleźć se wyjście,i znajdzie,w najmniej odpowiednim miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareq Opublikowano 9 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2013 racja MR. D. oby tak się nie stało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkstar79 Opublikowano 9 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2013 o widzisz ,może to jest związane właśnie z moim wyciekiem -mam nowe wszystkie uszczelki a i tak sie sączy olej -skapuje koło drugiej sondy -może to od tego też tak jest Umnie tez zaczelo sie od mokrej sondy tej od strony przedzialu. Z tego co kojarze to to trabienie powoduje zawor regulacyjny (membrama) ale glowy sobie uciac nie dam :4: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 9 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2013 To dobra oznaka, że Twój silnik jeszcze żyje. Masz dobrą kompresję, stąd ten odgłos, obroty spadają to tylko się cieszyć. Odmę raczej wykluczam, ona wpływa na większe zużycie oleju w silnikuhappy_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 9 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2013 Masz dobrą kompresję, stąd ten odgłos, obroty spadają to tylko się cieszyć znaczy jak piszczy to sie cieszyć?ja tam wole swoje metody,ma być cicho..... Odmę raczej wykluczam, ona wpływa na większe zużycie oleju w silniku a skąd wiesz,że nie oddziela oleju i nie spływa on sobie do miski?po prostu może być mała nieszczelność i se "śpiewa" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 9 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2013 Ok, z odkręconym korkiem nikt nie jeździ, więc jak piszczy przy odkręconym to jeszcze nie tragedia. Propos odmy, skoro kolega wymieniał, więc domniemam, że jest ok. Ja miałem u siebie zawaloną, nic nie popiskiwało, zużycie oleju jedynie w wzrosło. Wymieniłem i jest ok, a pisków nie ma. Propos metod, każda jest dobra, aby była skuteczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi