Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

gdzieś już ktoś pisał na ten temat ale nie mogę go znaleść i założyłem nowy --po odkręceniu korka od wlewu oleju mam taki dzwiek jakby trąbienie :D czy coś w tym stylu ,dodam że odma była wymieniana nie dawno wiec to wykluczam -obroty są ok a po odkreceniu korka silnik zachowuje sie jak powinien czyli spadają ............ -tylko ten dzwiek dziwny --wiecie co to?

Gość dirty.73

nawet dobrej firmy,zdażają się felerne,tego to już sie nauczyłem aż nadto-nowe,nie zawsze znaczy dobre,no ja cały czas ide w strone tej odmy,ale jeśli ktoś ma inne pomysły ,to pisać

wyczytałem również, że ta usterka nie wpływa negatywnie na pracę i eksploatację silnika... ale kto wie ? skoro zabuliłeś niech sprawdzi;)jeśli jest taki dobry to będzie wiedział co i jak... chyba, że ktoś jeszcze coś wie?lub ma jakieś przypuszczenia?

wyczytałem to wyczytałem na ***j drążyć temat :D

Dirty w artykule piszą , że wypycha bagnet , pluje olejem itp. objaw jak najbardziej uszkodzona odma... koko pisze, że wszystko jest w porządku poza dźwiękiem właśnie , a jeżeli dzieją się już takie rzeczy jak w artykule to jasna sprawa by usterkę jak najszybciej usunąć by nie narażać się na koszta.

czytałem posty właśnie o trąbieniu itp... ale Dirty jak najbardziej masz rację... napisałem przecież, że wyczytałem a nie, że wiem :) po to są właśnie inni forumowicze by właśnie wyeliminować takie rzeczy ;) :drunk:

Gość dirty.73

hehe,bo to jest tak,jeśli odma sie zapcha,i puszczą przewody,popękają,to pół biedy,lewe powietrze,itd.,ale jeśli tak sie nie stanie,to te ciśnienie MUSI znaleźć se wyjście,i znajdzie,w najmniej odpowiednim miejscu

o widzisz ,może to jest związane właśnie z moim wyciekiem -mam nowe wszystkie uszczelki a i tak sie sączy olej -skapuje koło drugiej sondy -może to od tego też tak jest

Umnie tez zaczelo sie od mokrej sondy tej od strony przedzialu. Z tego co kojarze to to trabienie powoduje zawor regulacyjny (membrama) ale glowy sobie uciac nie dam :4:

Gość dirty.73
Masz dobrą kompresję, stąd ten odgłos, obroty spadają to tylko się cieszyć

znaczy jak piszczy to sie cieszyć?ja tam wole swoje metody,ma być cicho.....

Odmę raczej wykluczam, ona wpływa na większe zużycie oleju w silniku

a skąd wiesz,że nie oddziela oleju i nie spływa on sobie do miski?po prostu może być mała nieszczelność i se "śpiewa"

Ok, z odkręconym korkiem nikt nie jeździ, więc jak piszczy przy odkręconym to jeszcze nie tragedia. Propos odmy, skoro kolega wymieniał, więc domniemam, że jest ok. Ja miałem u siebie zawaloną, nic nie popiskiwało, zużycie oleju jedynie w wzrosło. Wymieniłem i jest ok, a pisków nie ma. Propos metod, każda jest dobra, aby była skuteczna