Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

Zeby sie nie rozpisywac niepotrzebne, wklejam tekst z alledrogo..

Niestety, jestem zmuszony sprzedac swoja perełkę, jakim jest kolekcjonerskie e34 540i 6 gang. Oryginalna 6 biegowa skrzynia manualna, wyszlo na europe zaledwie 797sztuk, moja to # 185. Jestem trzecim właścicielem samochodu od nowości, i wszystko wskazuje na to, ze poprzednia dwojka dbala o ten wyjatkowy egzemplarz niemniej niż ja...

Samochod bardzo mocno doinwestowany, ponieważ plany były aby zostal ze mna na dlugo. Sam układ wydechowy kosztowal ponad 1000zl (importowany z USA tłumik koncowy firmy Magnaflow), katalizatory na miejscu, oryginalne sprężyny eibach dedykowane do e34 540i. Ciemne szyby, parktronic, oryginalne listwy shadowline, lampy BH i ksenony 6000K, radio CB (schowane), głośniki HERTZ przod i tyl, obszywana oryginalna kierownica, aluminiowe ramki zegarow do e34, oryginalny filtr K&N, alarm i przycisk odcinający zaplon, opony zimowe praktycznie nowe - lista jest bardzo dluga, wszelkie szczegóły i informacja na bieżąco uzupelniana w książce serwisowej oraz w dwoch tematach na forum BMW:

http://www.maxbimmer.pl/f29/woz-moje-byle-i-obecnie-e36-compact-e30-325-rally-e34-540i-6gang-9477/index102.html

Jedyna rzecz która będzie wyciagana przed sprzedaza to jest instalacja sekwencyjna BRC – cala reszta, wraz z oslona miski olejowej (koszt 770PLN w serwisie) zostaje na swoim miejscu. Instalacja zostala zamontowana przy przebiegu 213 663, wiec na gazie samochod przejechal raptem 5500km.

Niestety, obecna sytuacja finansowa mnie zmusza do sprzedazy, a szkoda, bo wiem ze drugi taki egzemplarz już mi się nie trafi.

Przy zakupie sprawdzana czunikiem lakieru, wszystkie błotniki, dach, slupki, maska i klapa, – brak jakiejkolwiek szpachli. Lakier jest oryginalny. Silnik oryginalny z przebiegiem 219069km, w bardzo dobrym stanie technicznym. Wymieniona ODMA, nowe swiece. Nie ukrywam ze milo byloby gdyby nastepny właściciel był z Wrocławia, przejąłby te sympatyczne tablice 540SF które tez wymagaly troche wysilku. Szkoda aby poszly na marne..

Przebieg: 219 069km

Cena: 24 500zl.

Pierwsza rejestracja zagranica: 20.04.1994

Pierwsza rejestracja w kraju: 24.11.2004

Tak, jest to samochod 18 letni, ale nie jeden samochod prosto z fabryki nie robi takiego wrazenia. W przeciwiwnstwie do nowych z salonu resorakow, ten samochod jest skonstruowany tak, aby dlugo jezdzic...

Samochod mam na miejscu wiec w każdej chwili mogę porobic dodatkowe zdjęcia i przesłać zainteresowanym na maila. W galerii ostatnie 2 zdjecia pokazuja samochod na obecnych felgach oryginalnych styling16, z oponami zimowymi 225/55 r16. W razie jakichkolwiek pytan zapraszam na PW albo telefonicznie: 502 61 10 10

link do aukcji:

BMW e34 540i 540 manual 6 gang #185/797 (3016337660) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Pozdro..

Na 18 calowych ACSach.

window02.jpg

..i na obecnym, zimowym setupie..

felgizima01.jpg

Edytowane przez woz

Maly update. Cena ta sama, ale w cenie samochodu jednak zopstawiam LPG. Same wyciagniecie i wkladanie pozniej do samochodu to kosztuje mnie kafla, a jednak sprzedac z sekwencja bedzie znacnzie latwiej. Reszta w opisie..

BMW e34 540i 540 manual 6 gang #185/797 + LPG (3044045347) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

• 2 tygodnie później...