BB Opublikowano 8 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 Jak sprawuje się auto po zamontowaniu skrzyni biegów z diesla E34 525tds do 525i? Wszystko mam zmontowane, tylko włożyć do auta. Nie wiem jak będzie pracować. Czy będzie współgrać podczas jazdy. Podzielcie się proszę swoimi doświadczeniami. Z góry dziękuję. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 8 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 A w ogóle to będzie pasować skrzynia z diesla do benzyny i odwrotnie? Pomijam już przełożenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BB Opublikowano 8 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 tak, pasuje, tylko trzeba wiedzieć jaki model silnika i od jakiego modelu silnika jest skrzynia chodzi o położenie zagłębienia rozrusznika i położenia ustawienia dźwigni zmiany biegów, ew. zmiana położenia silnika względem osi auta i wtedy może pasować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chacko e30 Opublikowano 8 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 tak, pasuje, tylko trzeba wiedzieć jaki model silnika i od jakiego modelu silnika jest skrzyniachodzi o położenie zagłębienia rozrusznika i położenia ustawienia dźwigni zmiany biegów, ew. zmiana położenia silnika względem osi auta i wtedy może pasować to nierozumiem po co się bawić? co ma to poprawić-zmienić? jeżeli chodzi o przyśpiesznie to chyba bardziej dyferencjał! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 9 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2013 To albo pasi albo nie. Ja raczej nie kombinowałbym na miejscu kolegi z takimi przeróbkami. Skrzyń jest kupa, a przełożenia to jak wyżej wspomniał kolega są na moście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 @BB Po wsadzeniu do 525i skrzyni biegów od 525tds i tym samym dyferencjale otrzymasz: 1-krótsza niż w 525i 2-dłuższa niż w 525i 3-dłuższa niż w 525i 4-minimalnie/niewyczuwalnie krótsza niż w 525i 5-identyczne R-start z kreski będzie lepszy niż w 525i /krótszy niż 525i Jeśli zamiarem wstawiania tej skrzyni jest uzyskanie lepszych osiągów to to zły pomysł. @tomasso12 z mostów najbardziej podoba mi się Grunwaldzki we Wrocławiu BMW ma dyferencjał Z resztą się zgadzam-jeśli chodzi o zwiększanie osiągów to zabawa z dyferencjałem da rezultaty. Obiło mi się o uszy ,że jeden od nas z forum robił przekładkę skrzyni ale dotyczyło to wymiany skrzyni automatycznej na skrzynię manualną 525tds.Jednak skrzynia manualna również pochodziła z 525tds. Jeśli masz awarie skrzynki to szukaj od 525i.Jeśli to zamontowania jej masz przesuwać środek ciężkości to ja bym sobie darował bo niby po co? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BB Opublikowano 11 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 Dzięki Dziki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 @tomasso12 z mostów najbardziej podoba mi się Grunwaldzki we WrocławiuBMW ma dyferencjał Ojca nie musisz uczyć jak dzieci robić, dlatego zaznaczyłem wyraźnie Dyfer, most, tak dla początkujących:lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 Ojca nie musisz uczyć jak dzieci robić, dlatego zaznaczyłem wyraźnie Dyfer, most, tak dla początkujących:lol: bmw_1;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 uklon_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi