darkstar79 Opublikowano 6 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2013 Czy ktoś ma taki zestaw? Czy jest wart swojej ceny? BMW E39 525i M54 2.5L > Interior > Lighting > ES#2523973 LED Interior Lighting Kit - Sedan - E39INTKT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 6 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2013 napewno taniej skompletujesz na alle... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareq Opublikowano 6 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2013 tak jak pisze BASTARS na alledrogo znajdziesz listwy led i żaróweczki o wiele taniej... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkstar79 Opublikowano 6 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2013 napewno taniej skompletujesz na alle... Chodzi wlasnie o to zebym nie musial kompletowac tylko zakupic pelny zestaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 6 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2013 Ja u siebie mam takie oświetlenie, jak i Jaro na te zdjęcia z aukcji nie patrz dosłownie, nie jest tak kolorowo, ale napewno o wiele jaśniejsze światło niż standardowe żarówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudek Opublikowano 6 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2013 ja sobie zrobiłem podświetlenie z pasków ledowych które można kupić na metry 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 6 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2013 Chodzi wlasnie o to zebym nie musial kompletowac tylko zakupic pelny zestaw. A no jeśli nie chodzi Ci o kasę , to polecam jak najbardziej, takie oświetlenie, wygląda świeżo, ale za jakość pokazanego komplety dyńki nie dam :4: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 6 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2013 Jak masz za dużo siana to bierz. Jak chcesz mieć to samo za 20% tej ceny wystarczy wyjąć swoje żarówki, kupić takie same tylko led smd i będziesz miał dobrze i tanio Ogólnie polecam wszystkim ledy, mam i wyglądają naprawdę kozacko... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sagui Opublikowano 6 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2013 Też zamontowałem u siebie i jestem zadowolony. W nocy są dużo jaśniejsze niż zwykłe żarówki, a w dzień nie przeszkadzają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2013 Jeżlei możesz to poprosiłbym tutaj o zdjecie,ciekawy jestem jaki jest efekt końcowy montażu całego zestawu. Swego czasu równeiż zastanawiałem się nad podobnym modelem oświetlenia,ale wtedy odstraszyła mnei wysoka cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nem Opublikowano 7 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2013 Moim zdaniem szkoda kasy na ten zestaw. Podjedz do jakiegokolwiek sklepu z led'ami i na miejscu kupisz wszystko co ci bedzie potrzebne. Efekt oczywiscie swietny zdecydowanie jasniej w aucie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darozzzz Opublikowano 7 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2013 Swoją drogą panowie macie ledy białe ciepłe czy białe zimne? Ja jak kupiłem bawarę to koleś zmienił na białe zimne, i powiem szczerze że strasznie je#ie po oczach... Zastanawiam się czy nie władować z powrotem zwykłych żarówek... Mam E36 coupe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudek Opublikowano 7 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2013 ja mam białe zimne ale u mnie to trochę inaczej bo ja mam turaska i nie mam w tylnych słupkach lampek (chociaż myślę o zamontowaniu) a podświetlenie nóg to nie dawałem 60 ledów tylko po 12 na miejsce jak chcesz to wrzucę fotki świeci delikatnie (tak jak chciałem ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hadzi Opublikowano 8 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 a moim zdaniem ledy w kabinie to taki sobie mod, za jasno i wcale to tak super nie wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 8 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 (edytowane) Chłopaki wymieniłem dosłownie całe oświetlenie na ledy i niestety musiałem wymienić na ori żarówki ponieważ komp miał mały pobór prądu i nie odłaczał całkowicie napięcia i kilka światełek dosłownie żarzyło się cały czas nawet gdy auto było zamknięte... Dałem ledy w drzwi,w słupki,schowek,w lusterka do przeglądania się i środkowe oświetlenie i bagażnik... Nie polecam takiej inwestycji...A aby to dobrze świeciło i gasło całkiem trzeba by wpiąć w obwód coś co ma rezystancje jak zwykła żarówka więc myślę,że szkoda zabawy bo jeszcze coś się skopci przypadkiem... Ps. tak świeciło jak na tych zdjęciach ale co z tego jak po zamknięciu auta się żarzyły diody np w słupku bo je najlepiej było widać... Wywaliłem led i wstawiłem ori. Postoje też chciałem led i co mrugały sobie znaczy pulsowały więc również bez sensu ... Edytowane 8 Lutego 2013 przez Georgii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sagui Opublikowano 8 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 Ja mam e34 i u mnie nic się nie żarzy. Na początku też miałem wrażenie, że jest za jasno, ale szybko się przyzwyczaiłem. Ja mam we wnętrzu zmienione tylko żarówki rurowe - w LEDach prąd płynie w jednym kierunku, zatem rurki jak dobrze podłączysz to świecą, jak na odwrót to nie świecą, przy zwykłych rurkach jak byś nie włożył to będą świeciły. Żarówki w lampach do czytania musiałem pozostawić ori, bo u mnie LEDy nie świeciły - żeby świeciły musiałbym zmienić + i - na gnieździe żarówki (a mi się ie chciało) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 9 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2013 Chłopaki wymieniłem dosłownie całe oświetlenie na ledy i niestety musiałem wymienić na ori żarówki ponieważ komp miał mały pobór prądu i nie odłaczał całkowicie napięcia i kilka światełek dosłownie żarzyło się cały czas nawet gdy auto było zamknięte...Dałem ledy w drzwi,w słupki,schowek,w lusterka do przeglądania się i środkowe oświetlenie i bagażnik... Nie polecam takiej inwestycji...A aby to dobrze świeciło i gasło całkiem trzeba by wpiąć w obwód coś co ma rezystancje jak zwykła żarówka więc myślę,że szkoda zabawy bo jeszcze coś się skopci przypadkiem... Ps. tak świeciło jak na tych zdjęciach ale co z tego jak po zamknięciu auta się żarzyły diody np w słupku bo je najlepiej było widać... Wywaliłem led i wstawiłem ori. Postoje też chciałem led i co mrugały sobie znaczy pulsowały więc również bez sensu ... A sprawdzałeś ile czasu Ci się żarzą ? u nie na rejestracji właśnie tak jest żarzą się około 40sek po zamknięciu auta i gasną całkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 A sprawdzałeś ile czasu Ci się żarzą ? u nie na rejestracji właśnie tak jest żarzą się około 40sek po zamknięciu auta i gasną całkiem na tablicy mam identycznie ale środek mam na ledach i gasną tak jak powinny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkstar79 Opublikowano 10 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 A sprawdzałeś ile czasu Ci się żarzą ? u nie na rejestracji właśnie tak jest żarzą się około 40sek po zamknięciu auta i gasną całkiem Ja mam led na ringach i tablicy i nie żarzą sie po wyłączeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 Nie sprawdzałem ale się żarzyły więc wywaliłem i zostałem przy ori oświetleniu.Można było zmierzyć czas tak jak mierzyłem pobór prądu przy zamkniętym aucie na ori alarmie. Może jak mówisz po ponad pół minucie komp w aucie wyłączyłby to ale mi to nie pasowało.Zresztą jest tak również z postojowymi jak świecą to pulsują i dla mnie to lipa... Chyba,że można pokombinować ale nie chciało mi się bawić. Jeśli chodzi o oświetlenie środka to zadziałało dobrze gdy w obwód wpiąłem jedną ori żarówkę od podświetlenia drzwi.Ale żarówkę trzeba ukryć a ona się grzeje więc nie będę ryzykował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 Po zamknięciu, na instalacji pozostaje skumulowana napiecie widocznie jakiś kondensator pojemnościowy jest być może zamontowany przy kompie. I teraz zwykła żarówka z uwagi na wysoki pobór prądu,gaśnie szybko gdyż pobiera to napięcie błyskawicznie i led-y natomiast to napiecie pobieraja powoli i tym samym sie żazą jakaś chwile. Ten okres ich świecenia jest zależny od ilości ich zamontowania. Sumując nie ma ja led-y wpływu na wyczerpanie akumulatora gdyż nie korzystają z niego po zamknięciu samochodu. Natomiast estetyka wnętrza czy tez świateł postojowych lub wnętrza jest o wiele większa, jak i żywotność ich sama jest o 500% dłuższa. Polecam wymianę na led. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi