memek Opublikowano 5 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 Witam Tak jak w temacie napisałem mam taki przypadek w mojej bmw że po wymianie silnika jest mały problem. Polega on na tym że silnik słabo pali jak postoi dłużej. Jest słaby. Brakuje mu tej dynamiczności, momentu obrotowego itd Po przejechaniu około 5-7km zaczyna szarpać i w ogóle traci moc. czasami to trzeba jechac na 3 biegu bo nie może się sam uciągnąć ale zauważyłem że jak np dam mu dużo gazu i popuszczę go na granicy całkowitego puszczenia gazu to zaczyna przez chwilkę jechać. Pomóżcie od czego tutaj zacząć poszukiwania. co to może być? Silnik był przekładany ale tylko sam słupek. Czekam na jakąkolwiek pomoc z waszej strony i z góry dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
słodki Opublikowano 5 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 za wiele nie napisałeś temat rzeka a silnik czemu zmieniałeś ja bym zaczął od pompy paliwa , czujnika wału i wałka miałem w dwóch bmw takie objawy że cieżko na zimnym palił i moc miał fiata 126p :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memek Opublikowano 5 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 (edytowane) Silnik zmieniałem bo tamten miał najechane 315tys żarł niesamowicie olej i jeszcze walnęła uszczelka labo głowica i woda mieszała się z olejem i częściowo spalała no właśnie taką ma moc. tylko że na ciepłym silniku to chodzi tak jakby na 3gary a jak sprawdzić pompę paliwa? jak zmierzyć jej ciśnienie? Edytowane 5 Lutego 2013 przez memek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BatonMW Opublikowano 5 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 Pewnie nie będę zbyt oryginalny jak powiem-jedz na kompa,jak i to że 315 to żaden przebieg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memek Opublikowano 5 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 no tak 315 to nie przebieg ale jeśli się dba o silnik. a jak ja zlałem olej i wyciągnąłem filtr oleju to z 40tyś chyba miało najechane ogólnie bmw strasznie zaniedbana ale kupiona za baardzo niewielkie pieniądze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 6 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2013 Na początek również proponuję kompem sprawdzić czujniki wału i wałka bo gdybać też można i nic z tego nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memek Opublikowano 6 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2013 Problem rozwiązany. Bynajmniej tak mi się wydaje. jedna cewka świrowała no i filtr paliwa był chyba od nowości. Miał jeszcze logo bmw a paliwo wydmuchane z niego było czarne jak przepalony olej albo ropa z myjki ale jeszcze się okaże w praniu czy wszytko jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memek Opublikowano 7 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2013 (edytowane) A jednak nie jest w 100% wszytko ok. Niby chodzi silnik na wszystkich garach Ale ma tak jakby zaniki i przejawy mocy Jedzie się jednym tempem nagle auto się ożywia i zaczyna przyspieszać a po chwili znów jedzie jak jechało. No i pod górki brak mu mocy żeby przyspieszać. auto jedzie sobie równą prędkością bardzo ładnie. ale jak doda się gazu to nie chce przyspieszać nawet na 3 i 4 biegu gdzie górka nie jest wcale duża. Taka górka że jak się rozpedze i bede miał na dole 5 bieg to na mim wyjade spokojnie bez problemów. ale jak mam sie rozpedzać od zera to na 3 biegu brakuje mu mocy żeby sprzyśpieszać aaa i wtryski chodzą strasznie głośno. głośniej niż silnik chodzą tak głośno jak wtryski od gazu Edytowane 7 Lutego 2013 przez memek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 7 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2013 Po pierwsze komp, prawdę Ci powie. Przyczyn może być wiele, przepływomierz, wtryski, vanos, źle ustawiony rozrząd - dosłownie temat rzekapytanie_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memek Opublikowano 8 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 no tak tylko nie mam u kogo się wpiąćg byłem u kolegi ostatnio. tylko że on ma kompa do vag'a ale inne auta też obsługuje a ale mojego auta nie ogarnął w 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 8 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 To podjedz choćby do Legnicy albo na jakiegoś spota to ktoś zerknie co boli Twój motor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memek Opublikowano 8 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 a no na spota będę musiał podjechać poszukam jeszcze tutaj po mechanikach może ktoś ogarnie jakimiś swoimi komputerami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memek Opublikowano 8 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 już wszytko naprawione. można zamknąć temat a tak dla ciekawych byłem na kompie to powiedziało że mam problem z: *odpowietrzenie paliwa czyli z węglowym. szukając go nie został znaleziony (brak wpływu na prace auta) *z sondą lambdą jakąś pierwszą *no i przyczyna. CZUJNIK WAŁKA ROZRZĄDU a tak poza to dowiedziałem się dlaczego mi się poduszki świecą: * zepsuta mata zajmowania miejsca u pasażera *zepsuty napinacz pasa kierowcy nie wiedziałem że takie rzeczy istnieją w moim wozie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
słodki Opublikowano 8 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 :lol: hehe mowiłem ze jak klęknie czujnik wałka to bmka ma moc f126p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memek Opublikowano 8 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 a no miałeś racje, teraz to rakieta jest aż nie poznaje jej czujnik jak czujnik chyba dobry. przyczyną jest brak i popękana otulina pojedynczych kabli przy samej wtyczce i powstawała zwara miedzy nimi. starość wychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 8 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 Stare, nie stare, ważne że jare. A tak poważnie, te nasze tzw. stare auta jeszcze przeżyją te nowe tzw. wynalazkihappy_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memek Opublikowano 9 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2013 Stare, nie stare, ważne że jare. A tak poważnie, te nasze tzw. stare auta jeszcze przeżyją te nowe tzw. wynalazkihappy_bmw A to to ja nawet nie wątpię. te wynalazki już się częściej psują niż te nasze tzw stare A pisząc że starość wychodzi miałem na myśli to że otulina się przegrzała i spękała, bo ogólnie to ja lubię te auta. Można coś samemu porobić przy nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkstar79 Opublikowano 9 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2013 A jednak nie jest w 100% wszytko ok.Niby chodzi silnik na wszystkich garach Ale ma tak jakby zaniki i przejawy mocy Jedzie się jednym tempem nagle auto się ożywia i zaczyna przyspieszać a po chwili znów jedzie jak jechało. Takie objawy mialem w M50B20, po wymianie 2 cewek bylo ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 9 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2013 I o to chodzi, żeby uwielbiać auto , którym się jeździ :bmwsexemofg3: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 Jakbyś kupował nowy czujnik to polecam siemens VooDoo nie kupuj chińskich bo nie pochodzą zbyt długo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 Jakbyś kupował nowy czujnik to polecam siemens VooDoo nie kupuj chińskich bo nie pochodzą zbyt długo... Jak wiele chińskich rzeczy-krótkoterminowe jednorazówki, za nie długo nawet chińskie żarcie będzie nie jadalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi