Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

Ciekawe dlaczego to tak wymyślili... może mądrzy spece od kodowania wszystkiego w e46 wymyślą jak zakodować to by ruszała z 1 :D

nio przydało by się też chciał bym ruszać z jedynki, bo mimo mojego nie małego silnika mocy to start z miejsca jest cieniutki cieniutki:cry:

hehe,też tak myślałam,ale się miło rozczarowałam.

a a propos ruszania,to mój aftomacik też rusza z 2 i zdawało mi się,że tak ma być.

Czy nie?

ekipa piszę że w e46 tak ma być, ja mam e39 i u mnie rusza z jedynki

Nie wiem jak w e46 ale w e39 powinno ruszac z 1go biegu, tylko zima kiedy komputer widzi za duze uslizgi uruchamia tryb zimowy i rusza z 2go (przynajmniej polift). Gdzies wyczytalem (chyba w instrukcji) i raczej sie nie myle.

Ja nie slyszalem, zeby komputer sam dawal 2 jak wykryje uslizg.

Mi rusza z 2 jak moja Magda autem jezdzi i je muli. Po resecie adaptacji rusza z jedynki, ale wystarczy chwile pojezdzic jak dziadek i przestawia sie w ruszanie z dwojki. Oczywiscie jak spod swiatel sie wcisnie gaz w podloge to rusza z jedynki, ale jak ruszamy bardzo powoli to rusza z dwojki. Chyba nie ma w tym nic dziwnego? Ja nieraz rusze delikatnie do tam 20km/h i nagle gaz w podloge to jest redukcja, wystarczy sprawdzic na tiptronicu obroty jakie ma sie przy 20km/h na 1 i na 2 biegu i zobaczyc obroty na D jak auto rusza. Jak ma obroty jak na drugim biegu to zrobcie kickdowna i zobaczycie, ze mimo tak malej predkosci zredukuje bieg. Na sporcie na 100% Wam powinno ruszac z 1 biegu, sprawdzcie.