Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Jest tu trochę fanów fotografii, więc najpierw wystawiam tu:

3 obiektywy: Soligor + ori dekielek & kabura, Pentacon + kabura, Accura Diamatic i filtr UV 58mm.

Wszystko pasuje do m42, ale przejściówka na bagnet to nie problem, więc można używać praktycznie w każdym lustrze jak Pentax, Cannon, Olympus, Minolta itp.

Obiektywy znalazłem podczas czyszczenia strychu u wuja - nawet nie wiedziałem, że takie rzeczy tam są :D Niestety aparatu brak i nie mogę sprawdzić jak się sprawują.

Jednak na tyle, na ile można ocenić na oko - wyglądają bardzo dobrze, żadnych rys na soczewkach nie widzę, a przesłony itd działają lekko i płynnie. Zostały wstępnie oczyszczone z kurzu - resztę zabawy z pędzelkami, szprejami, szmatkami i rozkręcaniem zostawiam przyszłemu, szczęśliwemu właścicielowi lolol

1szy to Accura Diamatic YS 300mm f/5.5

[ATTACH=CONFIG]24024[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]24025[/ATTACH]

2gi to Soligor 85-205mm f/3.8 Macro + Zoom

[ATTACH=CONFIG]24027[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]24026[/ATTACH]

Wraz z ori dekielkiem i pokrowcem/kaburą

3ci to Pentacon MC 50mm f/1.8

[ATTACH=CONFIG]24028[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]24029[/ATTACH]

Wraz z pokrowcem/kaburą

Do tego jeszcze filtr UV: B+W 58ES KR 1.5 1,1

[ATTACH=CONFIG]24030[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]24031[/ATTACH]

Cały zestaw prezentuje się tak:

[ATTACH=CONFIG]24032[/ATTACH]

Cena takiego zestawu to ok 500zł, ale w związku z tym, że nie mam tego jak sprawdzić - wołam 350zł do rozsądnej negocjacji + przesyłka. Dla aktywnych MaxBimbrowników coś się jeszcze opuści ;)

Jestem w PL do 9 lutego - może troszkę dłużej, potem nie ma się kto tym zająć. Więc brać, póki jest :lol:

Kontakt: PW, tu w temacie, mail: pawel.fratczak@gmail.com lub Polski nr tel: 608317860

Od razu zaznaczam, że nie mam ciśnienia na sprzedaż - jak zostanie, to będę miał radochę, bo mam zamiar kupić lustro Pentaxa i zestaw obiektywów będzie miał z czym działać :4:

Bajkopisarzom, kombinatorom i sępom z góry dziękuję i proszę o nie marnowanie mojego czasu kuog

Uprzedzam też, że wszelkie wiadomości z prośbą o kontakt ignoruję - jak komuś szkoda tych kilkunastu groszy na połączenie, to nie mamy o czym rozmawiać :bag: W interesie kupującego jest kontakt ze sprzedającym w celu dogadania się - nie na odwrót.

Panterka, zegarek, ani moja ręka nie są na sprzedaż :4:

Więcej zdjęć oczywiście na maila mogę podesłać.

Pozdrawiam.