DUCHU 77 Opublikowano 3 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 Mam pytanko, po założeniu dystansów 2,5cm tylko z tyłu, zauważyłem, że teraz po wejściu szybszym w zakręt tył inaczej się zachowuje dziwnie tzn. jest takie uczucie jak by już auto bokiem szło (tylko więcej gazu dodać i już by driftem szło) ostatni raz takie uczucie miałem jak prawie na kapciu z tyłu wpadałem w zakręt czy to jest normalne?, czy szukać co jest powodem tego, bo już myślałem o tylnych amorach, ale na przeglądzie były jeszcze dobre:-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 3 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 Kevin coś kiedyś pisał ,że na dystansach jazde staje się jakś nie taka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DUCHU 77 Opublikowano 3 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 no właśnie ja odczuwam tak jak by mi tył zarzucało, albo jak by były słabe amorki, albo jak by było za mało powietrza tylko w zakrętach, bo w kolejinach jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5oul Opublikowano 3 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 No ale to przecież oczywiste że tak się będzie działo. Rozstaw kół wynosi około 1740mm a BMW podaje że różnica w szerokości opon i offsetu felg nie powinna przekraczać +/- 1,5% od tej wartości, a Ty zmieniłeś ją o prawie 3%. Dodatkowo Ty zmieniłeś szerokość tylko jednej osi. Fajnie się jedzie na wprost ale w zakrętach już jest mało śmiesznie... Teraz rzeby nie było tak śmiesznie trzeba ustawić dobrze zbierzność i powinno być lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukson Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 upewnij sie czy napewno nie masz gdzies luzu na jakiejs tuleji a pozniej zbierznosc i powinno byc wporzadku:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DUCHU 77 Opublikowano 10 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 najprawdo podobnie winaowajcą są tylne amorki, a w szczegulnosci lewy na stacji po testacch amorków tylny lewy wygląda nie ciekawie i prawy ma 68%, a lewy 48%, więc również jedna z przyczyn leży w tylnich amorkach, tylko teraz muszę pomyśleć co założyć na tył co by to pojeździło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi