Gość dirty.73 Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 a ja wam cały czas podpowiadam,sczytajcie sobie(jeśli ktoś bawi się w swoim aucie)całe auto,wprowadzacie wszystkie zmiany,robicie sobie kopie pliku TRC na kompie,i potem,jak chcecie coś zmienić,robicie zmiany w domciu,w ciepełku:wink: w pliku TRC na kompie,potem tylko do auta,odczyt,TRC z kompa do MAN i code car,i do domciu,do ciepłego:D po co siedzieć przy aucie,szukać po modułach..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabol Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 Madrze chlop gada :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemal Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 Polać Mu :drunk: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Songo Opublikowano 4 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 Ale co w GM5 nie masz tych trzech wpisów? Te trzy wpisy mam zmienione - ale kierunków jak nie było tak nie ma. a ja wam cały czas podpowiadam,sczytajcie sobie(jeśli ktoś bawi się w swoim aucie)całe auto,wprowadzacie wszystkie zmiany,robicie sobie kopie pliku TRC na kompie,i potem,jak chcecie coś zmienić,robicie zmiany w domciu,w ciepełku:wink: w pliku TRC na kompie,potem tylko do auta,odczyt,TRC z kompa do MAN i code car,i do domciu,do ciepłego:Dpo co siedzieć przy aucie,szukać po modułach..... To może tak instrukcja jak zczytać całe autko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 songo,masz neta przy aucie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Songo Opublikowano 4 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 W laptopie raczej zasięgu nie złapię ale w kom mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 to nie,robisz normalnie profil,repxet itd.....do momentu Process Ecu,zamiast tego dajesz Process Car,wyskoczy ci twój model,OK,i tu nawet jeśli wyskoczy błąd,to w WORK masz plik .TRC całego auta(ważna rzecz,przed każdym kodowaniem ,plik .MAN ma być czysty,i najlepiej wykasowany plik FSW_PSW.TRC) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Songo Opublikowano 4 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 Wielkie dzięki dirty.73 - udało mi się zczytać całe auto. Także udało mi się zakodować te kierunki. Coś miałem namieszane w pliku bo te trzy wartości miałem dobrze wpisane: DWA aktiv QUIT_OPT_ENTSCH aktiv QUIT_OPT_SCHAERF aktiv ale miałem jeszcze jakąś opcję OHNE_DWA_0 ustawioną na ative, więc zmieniłem na nicht_aktiv i działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 Dirty powinieneś założyć firmę "Zdalnie naprawię Twój samochód" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 hehe,trzeba sobie pomagać a swoją drogą chyba ze trzy auta udało mi się uruchomić online:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 W tym moją starą zieloną Buniębmw_1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 o widzisz,chodziło chyba o EWS z automatu?tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 Dokładnie to, także jeszcze raz wielkie dzięki:drunk: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabol Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 W laptopie raczej zasięgu nie złapię ale w kom mam. U mnie tez net nie lapie w aucie ale udostepnilem net z telefonu i polaczylem sie z lapkiem dzieki czemu dirty.73 zdalnie sie pomeczyl z kodowaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi