tomasso12 Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 Witam . Wczoraj miałem małe starcie lusterkami na wąskiej drodze. Niestety moje poległo. Lusterko już zamówiłem. Przyjdzie w poniedziałek, ale za nic nie wiem jak za nie się zabrać. Może ktoś z forumowiczów ma wiedzę na ten temat i może się nią podzielićpytanie_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel83 Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 Aby zdemontować całe lusterko musisz zdjąć boczek drzwi oraz plastik z głośniczkiem. Lusterko jest zamocowane za pomocą trzech śrub happy_bmw 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 2 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 A kable, trzeba lutować, jakoś łączyć, czy jest tam jakaś kostka. Bo lusterko, które zamówiłem jest niestety bez kostki, ktoś ją po prostu uciął, albo jej nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 2 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 A mam jeszcze jedno pytanie, jak zdjąć zewn. obudowę bez uszkodzenia, bo niestety nie znalazłem lustra w kolorze. Trzeba będzie je polakierować, bo wiejski tuning nie wchodzi w grę:bmwsexemofg3: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 2 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 Lusterko już zdemontowane, w boczku jest kostka. W lusterku, które zakupiłem ktoś cha..ko je obciął, ale to idzie zrobić, lutownica, koszulki termo zgrzewane i będzie lala, dzięki pawel83 za podpowiedź. Zastanawia mnie tylko jeszcze demontaż obudowy zewn. do lakierowania:idea: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel83 Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 sama obudowa lusterka jest na czterech plastikowych zatrzaskach i trzeba uważać by ich nie połamać musisz delikatnie ją podważać i powinny pusić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 3 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 Tylko jest zimno więc delikatnie po się połamie...Chyba,że masz ciepły garaż to przed operacją niech w nim autko postoi nawet z otwartymi szybami aby plastiki nie były sztywne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 3 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 W zimę w garażu mam ok.12 st. więc spoksik. Chciałbym je rozebrać i dać do lakierowania zaraz po montażu, chwilowo żona jest na urlopie, więc na czas lakierowania pośmigam jej szkrabemkuog Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konar Opublikowano 9 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 Też taką sytuację miałem, tyle że pękła osłona lusterka i ramka. Po zakupie tych elementów polakierowałem osłonkę i założyłem na jeszcze rozerwaną ramkę. Po kilku dniach ściągając tą osłonkę ( było zimno - styczeń) ułamał mi się jeden zatrzask. Na szczęście osłonka po wyleczeniu lusterka trzyma się na trzech zatrzaskach zupełnie dobrzekuog Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi