szmajchel17 Opublikowano 1 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2013 (edytowane) Witam, chciałbym się dowiedzieć czy ktoś ma dojście do sprawdzenia klamki bagażnika od e6x/e9x czy wymiarami będzie pasować do e39, pytam gdyż chcę zamontować taką kamerę z przyciskiem a jeżeli nie podejdzie to będę skazany na tą z podświetleniem tablicy. Ostatecznie z funkcja dzień/noc na wzór ramki pod tablice rej. bmw_1 Edytowane 1 Lutego 2013 przez szmajchel17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 Myślę,że najlepsze zadanie spełni ta w ramce na tablice,działa w nocy i będzie idealnie na wprost... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudek Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 ja właśnie kupiłem taką ramkę jutro zakładam koleś ma w alfie 159 i za tą cenę naprawdę warto a praktycznie jest nie widoczne oczywiście obraz nie jest HD ale dosyć dosyć ma do tego szeroki kont widzenia i jest regulacja nachylenia postaram się jutro ogarnąć z tym to wrzucę fotki sam ocenisz NVOX KAMERA COFANIA w ramce tablicy rejestracyjnej (2977613303) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 Tamta co kolega wyżej dał linka jest lepsza ma podczerwień i widać w niej w nocy... Ale zdaj relację jak zamontujesz czy widać też w nocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudek Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 jest lepsza ma podczerwień i widać w niej w nocy... jeżeli tak jest to może ale przecież jak wrzucasz bieg wsteczny to zapalają ci się światła chyba że ci nie działają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 3 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 No zapalają ale jak np są słabe to dobrze będzie widać.U mnie w e39 są mocne wsteczne ale jak oddam do przyciemnienia szyby to już będzie słabo Fajnym rozwiązaniem na brak monitora jest lusterko-monitor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szmajchel17 Opublikowano 3 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 powiem tak, miałem u siebie zamontowana kamerę z lampka od podświetlenia tablicy rej. w Leonie i nie narzekałem... w dzień wszystko pięknie nawet "fugę" było widać między kostka, ale w nocy pozostawiała wiele do życzenia. Zamontowane żarówki Led te najmocniejsze fakt faktem na lusterka było ok, ale jeżeli chodzi o obraz w kamerze no to już nie było tego efektu... Dlatego zastanawiam się bardzo nad ta ramką pod tablice rej. z podczerwienią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudek Opublikowano 3 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 dzisiaj powalczyłem trochę ale niestety nie skoczyłem praktycznie przewody do radia puszczone do tego kabel zasilający do kamery też jeszcze nie podłączony a roboty w cholerę bo ja mam turaska i lampy wsteczne nie są na klapie no i oczywiście niejsce na przykręcenie ramki po prostu otwory się nie zgadzają trzeba będzie jakieś blachowkręty no i otwór zrobić na przewody zasilające albo puścić pod lampkami oświetlenia rejestracji ale chyba tak będzie kicha bo lekko będzie go widać więc otwór raczej nie unikniony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szmajchel17 Opublikowano 3 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 no właśnie tu jest pytanie którędy puścić te kable żeby nie były widoczne bo jeżeli chodzi o tą z kamerkę z podświetleniem tablicy rej. to Led nie daje tak mocnego światła,a lampka bez kamery rzuca mocniejsze światło i trochę to nie wygląda... i dlatego pytałem o tą "klamkę" od bagażnika czy pasuje bmw_0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 Myślę,że ramka będzie dobra do sedana kabel trzeba uciąć i potem polutować pójdzie on ori gumką jak idzie wiązka do klapy i potem przy podłodze progami w środku i będzie cacy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudek Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 dzisiaj wszystko podłączyłem i jestem mega zadowolony fajnie widać obraz całkiem całkiem trochę małe natężenie kolorów. strasznie dziwnie się parkuje na samą kamerkę prawie pocałowałem megankę sąsiada oczywiście to jest tylko dodatek żeby widzieć czy z tyłu nie podleciało dziecko albo nie ma słupka lub dziury właśnie spadam do pracy jak coś to jutro wrzucę fotki i napiszę jak w niej widać w nocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szmajchel17 Opublikowano 4 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 pójdzie on ori gumką jak idzie wiązka do klapy i potem przy podłodze progami w środku i będzie cacy tzn mi chodzi jak schować kable które wychodzą bezpośrednio z tej ramki, co wiercić dziurę? Troszkę nie po nosie mi takie rozwiązanie :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudek Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 tzn mi chodzi jak schować kable które wychodzą bezpośrednio z tej ramki, co wiercić dziurę? ja też się zastanawiałem ale stwierdziłem że jak puszczę kabel na wierzchu to będzie wiocha.pl dlatego z ciężkim sercem ale zrobiłem w klapie otwór przez który to puściłem za ramką tablicy rejestracyjnej nie widać ani kabla ani dziury :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 5 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 Zawsze możesz upchać kable dziurą od lampki podświetlania tablicy wytniesz najwyżej kawałek plastiku i będzie cacy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szmajchel17 Opublikowano 5 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 też zawsze jakieś rozwiązanie :-P na max'a podnieść tą ramkę i w niej wyciąć miejsce na kable... sprawdzimy ocenimy, jak nie to będzie trzeba zrobić dziurkę... no chyba że tamta "klamka" z kamerka będzie pasować. Sam to sprawdzę i dam znać czy będzie pasować happy_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudek Opublikowano 5 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 "klamka" z kamerka ja tam nie wiem czemu alew uparłem się na kamerkę w tablicy może dlatego że mój koleś ma i widziałem jak to wygląda a dziurka to dziurka i tak jej nie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szmajchel17 Opublikowano 5 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 a dziurka to dziurka i tak jej nie widać no niby tak ale to już dziurka :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemal Opublikowano 6 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2013 Pomyślcie jak będzie wyglądać ta kamerka w ramce w zime, oblodzona w syfie itd Moim zdeniem, najlepszą opcją jest ta klamka pod klape bagażnika, przynajmniej miał bym pewność ze mi nikt tego nie urwie, w tej ramce wygląda to mało masywnie. Wtedy nie ma też problemu z prowadzeniem przwodów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 6 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2013 Myślę,że najlepszą opcją byłaby kamerka w lampce od tablicy rejestracyjnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duchu0 Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2013 A pod co się podłączą tą kamerkę, pod tv czy jak ? I czy włącza się automatycznie po wrzuceniu wstecznego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudek Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2013 A pod co się podłączą tą kamerkę, pod tv czy jak ? I czy włącza się automatycznie po wrzuceniu wstecznego ? kolego mam radio 2-dinowe z 7 calowym wyświetlaczem włącza się automatycznie przy wrzuceniu wstecznego możesz mały monitor specjalnie do kamerki kupić ale bezsensu moim zdaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duchu0 Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Ja mam 4:3 i tutaj powstaje pytanie czy będzie to działać z moim setupem? Połączenie czujników i kamerki to fajne rozwiazanie by było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudek Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2013 podejrzewam że nie będzie żadnych problemów jeżeli radio ma podłączenie to będzie działać ja czujników nie mam wystarczy kamerka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duchu0 Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Fajnie by było gdyby wypowiedział się ktoś kto zakładał to do 4:3. Z tego co Ty mówisz to rozumiem że podłącza się bezpośrednio pod radio a nie gdzieś w bagażniku do tunera TV czy coś. Ciagnąć kable przez całe auto to trochę lipa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudek Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2013 no ja tak robiłem przewód który był wraz z kamerką musiałem przeciągać przez całe auto podłączenie obrazu aha nie zapomnij puszczać drugiego przewodu bo musisz go podłączyć pod wsteczny jako pobudzacz sygnału ja podłączyłem do żarówki w lampie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi