puszkin Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 Witam wszystkich mam taki problem mój m50b25 jest na wykończeniu problem z panewkami i chciałbym wymienić cały blok bez głowicy i tu pytanie 1.czy moge użyć blok z m50b25 bez vanosa , ja mam z vanosem z góry dziękuje za pomoc 2.czy powiniem razem z blokiem wymienić głowice czy ktoś już takie coś robił pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 Ja na Twoim miejscu raczej poszukałbym całej jednostki, najlepiej z dawcy, który jest na chodzie. A propos pytania, z tego co było już kiedyś na forum blok pasuje, różnica była tylko w głowicy, z tego co pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz13 Opublikowano 1 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2013 możesz wymienić sam blok a głowice zostawić swoją ja tak robiłem za blok zapłaciłem 400 zł reszta gratów ze starego silnika przeżuciłem i latało że hej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
puszkin Opublikowano 1 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2013 więc twierdzisz mariusz13 że to jest bezpieczne i niema różnicy jaki blok włoże byle by był z m50b25 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek84 Opublikowano 1 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2013 według mnie powinieneś cały silnik kupic ,który idzie osłuchać itp jak chodzi. chyba ze masz namiar że kupisz pewny słupek ze sprawnym dołem.żeby pózniej uniknac cyrku typu panewka itp. bo narobisz sobie dodatkowej roboty i kosztów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz13 Opublikowano 1 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2013 to znaczy ja wkładałem blok od identycznego czyli miałem bez vanosa i blok kupiłem z silnika bez vanosa panewki sprawdziłem i latałem na tym silniku długo a nie był on używany do normalnej jazdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 1 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2013 Pasowanie silnika jednego z trzech to jak dosłownie mieszanka ketchupu, czekolady i soli. Smak żaden, efekt wiadomy. Jak wyżej wspomniałem, znajdź dobrego dawcę, a na pewno dłużej Ci posłuży jak te kombinacje. Ale decyzja należy do Ciebie, oryginał, czy rzeźba bez gwarancji.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
streetracer! Opublikowano 24 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2013 popieram tomasso12 przeróbki najczęściej sprawiają wiele niechcianych niespodzianek :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fuji71 Opublikowano 25 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2013 nie lepiej zrobić po prostu remont? Koszta ciut większe może, ale jesteś wtedy pewien co tam w środku siedzi.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szpadyzor71 Opublikowano 25 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2013 Też jestem za remontami. Możesz kupić pewniaka, ale jaką będziesz miał pewność, że naprawdę jest cacy? No chyba, że znasz gościa od 100 lat i wiesz, że dbał o bumiera jak o własną matkę. kuog A remont choć jest droższy, to jednak daję większy spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 27 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2013 Witam wszystkich mam taki problem mój m50b25 jest na wykończeniu problem z panewkami i chciałbym wymienić cały blok bez głowicy i tu pytanie A dlaczego przy trafionych panewkach chcesz wymieniać blok? Chodzi Tobie o Blok razem z wałem korbowym/korbowodami/tłokami? A nie lepiej zobaczyć jak wygląda Twój wał (ew.szlifnąć) i wymienić panewki na nowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi