Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

mam pytanko co do czujników parkowania -od kiedy kupiłem auto czujniki nie działały ,tak mi się teraz nasuneło zeby rozwinąć temacik i się pytnąć was ocb. a więc ,kiedyś koleś podłączał mi furke pod kompa i mówił ze wszystkie czujniki są zepsute ,jest to możliwe żeby były akurat wszystkie popsute?????

Edytowane przez koko090681

Raczej ciężko wszystkie popsuć. Jak jeden padnie to nie działa całość a może sam buzzer się zepsuł. Trzeba sprawdzić co komp pokazuje. U ojca w audi ostatni był problem z czujnikami i sprawdzenie polegało na przyłożeniu ucha do czujnika (oczywiście wrzucony wsteczny i ktoś trzyma nogę na sprzęgle :)) - jeśli wydawał takie charakterystyczne "cykanie" to znaczy, że działa - nie wiem jak jest w E46, bo u siebie jeszcze nie miałem powodu aby to spraqwdzać ale podejrzewam że podobnie.

a masz dobry słuch

Koko podjedź do kogoś na kompa i będziesz pewny

na jedno oko nie słysze ale chyba to nie przeszkadza :lol::lol::lol:

byłem raz i gość mi powiedział że wszystkie zespsute -ale coś mi się nie chce w to wierzyć za bardzo-w poniedziałek do majewskiego auto jedzie to zobaczymy co on na to powie

To nie zegarek, cykania nie będzie słychać. Tam masz wtopiony układ elektroniczny z czujnikiem zbliżeniowym. Szkoda, że nie masz czujników na podkładkę, wtedy miałbyś pewność. Ewentualnie jak masz kogoś z PDC, wyjmuj po kolei czujniki i przekładaj do auta ze sprawnym PDC, wtedy będziesz widział na 100%, czy to czujniki czy gdzieś głębiej tkwi problem. Ale skoro cztery są padnięte, to ktoś kiedyś musiał zrobić niezłego "dzwona elektrycznego", bo spalić cztery czujniki to już sztuka.

• 2 tygodnie później...