koko090681 Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 (edytowane) mam pytanko co do czujników parkowania -od kiedy kupiłem auto czujniki nie działały ,tak mi się teraz nasuneło zeby rozwinąć temacik i się pytnąć was ocb. a więc ,kiedyś koleś podłączał mi furke pod kompa i mówił ze wszystkie czujniki są zepsute ,jest to możliwe żeby były akurat wszystkie popsute????? Edytowane 31 Stycznia 2013 przez koko090681 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Songo Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 Raczej ciężko wszystkie popsuć. Jak jeden padnie to nie działa całość a może sam buzzer się zepsuł. Trzeba sprawdzić co komp pokazuje. U ojca w audi ostatni był problem z czujnikami i sprawdzenie polegało na przyłożeniu ucha do czujnika (oczywiście wrzucony wsteczny i ktoś trzyma nogę na sprzęgle ) - jeśli wydawał takie charakterystyczne "cykanie" to znaczy, że działa - nie wiem jak jest w E46, bo u siebie jeszcze nie miałem powodu aby to spraqwdzać ale podejrzewam że podobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koko090681 Opublikowano 31 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 sprawdzałem też właśnie na słuch ale nicość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudek Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 prawdzałem też właśnie na słuch ale nicość a masz dobry słuch Koko podjedź do kogoś na kompa i będziesz pewny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koko090681 Opublikowano 31 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 a masz dobry słuchKoko podjedź do kogoś na kompa i będziesz pewny na jedno oko nie słysze ale chyba to nie przeszkadza :lol::lol::lol: byłem raz i gość mi powiedział że wszystkie zespsute -ale coś mi się nie chce w to wierzyć za bardzo-w poniedziałek do majewskiego auto jedzie to zobaczymy co on na to powie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 To nie zegarek, cykania nie będzie słychać. Tam masz wtopiony układ elektroniczny z czujnikiem zbliżeniowym. Szkoda, że nie masz czujników na podkładkę, wtedy miałbyś pewność. Ewentualnie jak masz kogoś z PDC, wyjmuj po kolei czujniki i przekładaj do auta ze sprawnym PDC, wtedy będziesz widział na 100%, czy to czujniki czy gdzieś głębiej tkwi problem. Ale skoro cztery są padnięte, to ktoś kiedyś musiał zrobić niezłego "dzwona elektrycznego", bo spalić cztery czujniki to już sztuka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomkoff Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 (edytowane) Cykanie słychać ale trzeba każdy z czujników paluchem dotknąć i pod palcem wtedy czuć też wibracje - osobiście sprawdzałem tak nie raz. Wysyłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2 Edytowane 31 Stycznia 2013 przez tomkoff Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 1 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2013 Czujniki wsłychać dokładnie, a więc jak nie cykaja to cos nie halo. Owszem ciężko zjarać wszystkie, ale jak ktoś olewał temat to nigdy nie wiadomo. Ostatnio miałem taki motyw, że komp pokazał 1szt zjaraną a w sumie nie cykały 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 1 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2013 Najprościej podpiąć pod inpę i wszystko sczytasz który daje jaki sygnał i będzie jasne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabol Opublikowano 1 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2013 Cykanie slychac "golym" uchem. A inpa tez nie zawsze pokaze. U mnie cykaja jak poslucham, inpa pokazuje zero bledow a jednak od casu do czasu po wrzuceniu R ciagle piszczy jakbym juz byl te 30 cm od przeszkody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krisu Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 Potwierdzam można na słuch albo palcem sam dokładałem parktronic przez 2 lata tylko jeden czujnik wymienilem;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kevin Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 Jakby trzeba było jakies parktroniki czy moduły to posiadam ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koko090681 Opublikowano 11 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 bede miał to na uwadze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabol Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 Wlasnie kupilem jeden czujnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi