pawel83 Opublikowano 30 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 (edytowane) Potrzebuje opini , porady z waszego doświadczenia odnośnie wymiany oringów w zbiorniczku wyrównawczym ponieważ jest tam wyciek płynu na lączeniu zbiorniczka z chłodnicą , czy ktoś je wymieniał i czy temat jest warty zachodu jesli chłodnica jest w dobrym stanie czy lepiej wymienic całą chłodnice... Pytam ponieważ mam już nową chłodnice firmy nissens i wykonanie jest naprawde dobre ale zbiorniczek nie jest tak jakby docisniety do końca i troche sie rusza do jutra moge oddać tą chłodnice... Co radzicie?? Edytowane 30 Stycznia 2013 przez pawel83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 30 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 Jeśli to tylko problem o-ringu to nie warto wymieniać całego elementu. Najlepiej byłoby rozebrać Twój uszkodzony element i sprawdzić jego stan, wtedy wizualnie ocenisz, czy warto inwestować w starą chłodnicęhappy_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 Ja również bym rozebrał i sprawdził czy starą się da uszczelnić nowymi oringami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek422 Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 mi w e46 też leciało na połączeniu miedzy chłodnicą a zbiorniczkiem i wymiana oringu załatwiła sprawe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel83 Opublikowano 31 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 dzieki panowie za info bmw_beer oddałem dziś tą nową chłodnice nissena i faktycznie rozbiore swoją i wymieni o-ringi jesli pomoże zaoszczedze 500 zł bmw_1a jesli nie to trudno trza bedzie kupić nową... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 1 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2013 I daj znać czy są owe oringi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi