Simon Opublikowano 30 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2006 Zawsze po deszczu mam wode w bagażniku i to dużo, we wnękach po lewej i prawej stronie. Skąd to sie bierze tam są chyba rynienki odprowadzające wode ale nie wiem dokładnie może sie tam przelewa, miał ktoś z was ten problem i go rozwiązał? <bmw_1> Pozdro. <bmw_3> bmw_beer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki730i Opublikowano 30 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2006 JAKMASZ SZYBER TO SA TAM TAKIE RURKI MOZE NIE WYCHODZA NA ZEWAUTA TYLKO DO BAGAZNIKA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mack` Opublikowano 1 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2006 Kuźwa tysz mam wode z 2 tyg temu bylem Lalunie i po lewej stronie skad sie woda pojawila Dupa tam nie wierze że z szyberdachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 1 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2006 ja też miałem, szczególnie po prawej stronie, u mnie przeciekało przez lampy, odręciłem klosze i silikonem razem z uszczelką i po sprawie ( niektórzy dziury w podłodze wiercą i mają odpływ :evil: ), zdarza się też że uszczelka od klapy bagażnika już jest wyrobiona i przez nia leci - do wymiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Simon Opublikowano 1 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2006 Masowy problem widze. W niedziele pokąbinuje, nie podoba mi się to i tęż po prawej mam więcej. pytanie_bmw Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beryl Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2006 proponuję sprawdzić nadkola ... wysuszyć te wnęki i szpryca ze szlaufa w nadkola, szczególnie w połączenia nadkoli z błotnikiem od wewnątrz. Będzie niespodzianka :cry: w przypadku gdy jest woda we wnękach i sucha wyżej na podłodze wykładzina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMW_Zbyszek Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2006 My mieliśmy wodę w E-30 po deszczu lub gdy na aucie leży dużo śniegu -- po prawej stronie (stojąc przodem do otwartego bagażnika) na plastikowej pokrywie zasłaniającej akumulator (324d) - i nigdzie więcej bo reszta sucha jak pieprz. U nas to chyba uszczelka -- ale tą wodę zawsze dawało radę wybrać czymś zanim wyciekła dalej -- tam była taka mała rynienka w której sie zbierała. Sprawy nie zbadaliśmy do końca bo niestety nastąpiło duże BUM i nie ma auta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matrix Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2006 w tych wnekach sá orginalnie otwory tyle ze pewnie macie pozapychane:] sprawdzcie czy jak kola chlapia nie dajawody do bagaznika bo sa ubytki w karoseri Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nibiru Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2006 A czy ktoś ma/miał problem z mokrą podłogą z przodu-u mnie po opadach mocniej zamaka po stronie pasażera...podkładam gazety, aby wyciągały wodę- syzyfowa praca (od strony pasażera mam już ponad miesiąc mokro). Którędy ta woda może wpadać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paid_in_full Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2006 Jeżeli jesteś pewny że nie masz żadnej dziury w podłodze w tamtej okolicy lub podszybiu, to w przypadku posiadania otwieranego dachu, w słupkach A znajdują się węże odprowadzające nadmiar wody. Jeżeli taki wąż uległ zniszczeniu to masz gwarantowaną kałuże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sowa Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2006 A czy ktoś ma/miał problem z mokrą podłogą z przodu-u mnie po opadach mocniej zamaka po stronie pasażera...podkładam gazety, aby wyciągały wodę- syzyfowa praca (od strony pasażera mam już ponad miesiąc mokro). Którędy ta woda może wpadać ? Kiedyś miałem AUDI coupe typ81 miałem ten sam problem :? U mnie ciekło przez uszczelke szyby w dolnym rogu (między szybą a uszczelką), do tego zimą okazało sie że nagrzewnica jest dziurawa. Sprawdź czy nie ma zacieków na uszczelce, a jak nagrzewnica jest walnięta to przy odkręconym ogrzewaniu jest taki dziwny słodkawy zapach <bmw_2> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nibiru Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2006 Szybera nie mam, żadnego dziwnego zapachu nie wyczuwam, dziś wyciągnęłem całą przesiąkniętą "Wrocławską" :-] Woda jakby spływa z góry, bo oprócz podłogi jest mokro na "ściance" którą dotyka się gdy wyciągnie się nogi...Jutro pewnie znowu zmiana gazety pozdro <bmw> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paid_in_full Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2006 W takim razie polecam odkręcenie błotnika po tej stronie gdzie masz mokro. Zazwyczaj widok który wtedy się widzi odbiera ochotę do życia. Bardzo często w miejscu słupka A jest wielka dziura. Sam słupek A składa się z dwóch części, i ta wewętrzna część jest przeżarta przez rdze. Woda cieknie z tej części gdzie jest umieszczony silnik wycieraczek (pod szybą). Podnieś maske i przyjżyj się prawemu rogowi tej wnęki, pod szybą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nibiru Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2006 Dzięki wielki-jak będę miał czas to wystawię się na ten prawdopodobnie okrutny widok... pozdrawiam <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2006 Posiadam wode w lewym schowku w bagarzniku, ale u mnie jest to spowodowane małą dziurką w nadkolu ( kwestia załatania ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michu Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2006 A czy ktoś ma/miał problem z mokrą podłogą z przodu-u mnie po opadach mocniej zamaka po stronie pasażera...podkładam gazety, aby wyciągały wodę- syzyfowa praca (od strony pasażera mam już ponad miesiąc mokro). Którędy ta woda może wpadać ? :idea: Zobacz sobie kolego półkę na której stoi akumulator, napewno jest dziurawa :? ja miałem zawsze kałużę. Hmmm .... gazet nie używałem :mrgreen: Ostatnio to naprawiałem. Silikon i kawałek blachy. Będzie O.K. <bmw_3> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
syndrom Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2007 proponuje zrobic sobie miejsce na zurzyte gazetki, zeby miec ich zawsze zapas i po problemie, codziennie swieza gazetka na podloge happy_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wircik Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2007 ja tez miałem taki problem ze woda leciała do schowków w bagażniku - przewierć sobie wiertłem 3 - otwory i po problemie. Woda zleci i po krzyku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pp100 Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2007 u mnie w bagażniku cieknie po lewej stronie jak myje szklałfem auto jest kałuża jak deszcz pada niema i to sie dzieje od 2-3 miesuiecy wczesniej karczerem myłem i nic,i jeszcze z szyberdachu kapie mi od 2 tygodni jak zachamuje ostro lub jak cofam przy ostrym deszczu-nie wydaje mi sie ,że to uszczelka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMW_Zbyszek Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2007 Czyli woda z szyberdachu (fabrycznego) nie spływa odpływami ale się gromadzi i podczas mocnego hamowania lub ruszania się przelewa -- musisz udrożnić odpływy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pp100 Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2007 Czyli woda z szyberdachu (fabrycznego) nie spływa odpływami ale się gromadzii podczas mocnego hamowania lub ruszania się przelewa -- musisz udrożnić odpływy. oki dzieki tylko powiedz mi co mam dokładnie zrobic i gdzie??? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VITEK Opublikowano 13 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 ja tez mialem wode przez przypadek wlasnie po deszczu otwieram bagaznik patrze a po kazdej stronie chyba z litr wody ale nawiercilem otwory i zeszla od tej pory juz nic nie ma ;] Mam nadzieje tylko ze nic nie przegnije od tego <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafikone Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2007 Ja twez tak mialem szukalem uszczelnialem lampy i dalej "(az trafilem okazalo sie ze mialem dzire w nadkolu wielkosci trzech centymetrow:((ale juz jest OK...wiec sprawdzcie wszystko dokladnie a znajdziecie powod ciekniecia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi