Bromba Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 (edytowane) Ruszam rano spod domu,zapakowana z dzieckiem do przedszkola,a moja 523i jedzie tylko do przodu.Jak wbijam wteczny to zaświeca się tylko ASC,bo jest ślisko ,a żadne koło nawet nie drgnie.Wypchałam się z zaspy,do przodu nie ma problemu,zmienia biegi normalnie.Nic nie wyskakuje,żadna kontrolka,że coś nie w porządku się nie świeci.Co się zpsuło? Edytowane 28 Stycznia 2013 przez Bromba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 Na kompa na początek polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fastandhurry Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 Raz tak miałem.Auto postało parę dni w garażu(w zimnym garażu) odpalam R i nic,zawsze jest lekkie szarpnięcie a tym razem cisza.Poruszałem dźwignią trochę na manual 12345 i z powrotem i dopiero coś wyraźnie stuknęło i auto ruszyło.Od tamtej pory spokój ,ale miałem takie zajście.Olej oczywiście wymieniałem wcześniej,żeby nie było... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 Bromba raczej oleju w skrzyni nie wymieniała... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bromba Opublikowano 28 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 Co ma wspólnego olej,że nie mam wstecznego? Tylko wstecznego. Jeśli olej byłby zabrudzony,żaden bieg by nie wchodził,a wsteczny udało by się wbic na zimnym oleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 A olej w automatach ma to do tego,że dużo ludzi radzi aby go regularnie wymieniać plus filtr,aby nie wymieniać skrzyni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bromba Opublikowano 28 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 A teraz sie zdziwisz,bo olej jest wymieniony razem z filtrem,więc jaka jest przyczyna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woz Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 Mialem cos identycznego u siebie w bylej 540MM. Skrzynia zgrzytnela na wstecznym, i od tamtej pory jezdzil tylko do przodu. Kiedy normalnie jak sie dawalo na R, bylo lekkie szarpniecie, to teraz byla cisza, dokladnei tak samo jak w przypadku wrzucenia na N. Bylem w naprawie, i powiedzieli ze jakis kosz sie rozsypal? Ale diagnoza byla tylko i wylacznie na podstawie tego co im powiedzialem, a nie na podstawie ich ogledzin. Bo jak krzykneli mi cene z kosmosu (chyba cos w okolicach 2500zl brutto za naprawe.....tylko wstecznego biegu) to sie zasmialem, pchnalem samochod do tylu, wsiadlem i odjechalem. Skrzynie uzywana w dobrym stabnie kupilem za 1100zl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek84 Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 coś sie rozleciało i bez rozbiórki się nie obejdzie aby się przekonać co... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bromba Opublikowano 28 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 tak dedukujemy i wyszło nam,że kosz od wstecznego biegu,ale trzeba rozebrać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek84 Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 albo podjąc decyzje i kupno używki od razu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bromba Opublikowano 28 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 znajomy ma części do skrzyni,tylko żeod audi,istnieje podejrzenie,że kosz jest taki sam,więc może uda się poskładać tanim sumptem moją.a jak nie to trzeba będzie szukać używki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fastandhurry Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 tak dedukujemy i wyszło nam,że kosz od wstecznego biegu,ale trzeba rozebrać... tak ,ale ASC się świeci jakby koła się kręciły,dziwne.Bądzmy dobrej myśli coś się przytkało zrobi się cieplej to się odetka, nie od razu rozbierać i płacić tysiące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bromba Opublikowano 28 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 z tym ASC to też dziwnie,bo teraz przestało się już świecić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomi 528 Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 Bromba abdul ma automata od 2.8 pewnie tanio pchnie :bry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek84 Opublikowano 1 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2013 i wyjasniło się coś z ta skrzynią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bromba Opublikowano 2 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 padł kosz od wstecznego biegu kupiłam drugą skrzynię http://sleev.neostrada.pl/akp/Tiptronic/elementy_prz.JPG a to taka ściągawka,może się komuś kiedyś przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jareknes Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 wracajac do Tematu w tygodniu wymienialem w warsztacie naprawiajacym skrzynie olej + filtr w 5hp18 od tedeesa , skrzynia chodzila normalnie nie szarpala , do wymiany zeszlo zniej tylko 2.5 litra oleju a weszlo prawie 5litrow, za kazdym odpieceiem wezy chlodzenia scieka okolo 0,2 litra ( wiele razy musiala byc odpinana) oba magnesy w misce mialy nagromadzonych mnostwo opilkow prawdopodobnie cos sie konczy w skrzyni remont tak jak mowiliscie okolo 3 tys a kupno drugiej 500-1000 ale kupujac uzywke czy nie kupuje sie troche kota w worku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neophyte Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 zawsze jest ryzyko kupując używkę ale to i tak tańsze niż remont który nie wiadomo czy do końca będzie dobrze przeprowadzony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bromba Opublikowano 2 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 remont tak jak mowiliscie okolo 3 tys za niewiedzę się płaci.jeśli masz blade pojęcie o mechanice i miejsce,to najlepiej samemu zrobić remont.wszystkie części są dostępne w przystepnych cenach,jesli sam się za to weźmiesz to koszt remontu wyniesie ok.1500zł,wiem bo koleś to robił. opiłki na magnesach świadczą o zużyciu tarczek,już im nic nie pomoże. ja wyrwałam skrzynie za 380zł,długo się nie zastanawiałam czy używka czy remont kuog Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jareknes Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 w moim przypadku nie podejrzewam aby ktokolwiek wymienial przedemna olej w skrzyni, nie szarpie nie przeciaga dopoki bedzie smigac nie bede nic modzil a jak padnie to w tedy bede myslal , mialem taka sama skrzynie w v8 w siudemce i pomimo swoich 20 lat wygladala w srodku jak noweczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 zawsze jest ryzyko kupując używkę ale to i tak tańsze niż remont który nie wiadomo czy do końca będzie dobrze przeprowadzony. Zawsze można sprawdzić na miejscu czy są na magnesie opiłki metali jeśli magnes jest czysty skrzynia będzie bardziej wiarygodna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neophyte Opublikowano 3 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 dokładnie. ja gdy kupowałem używkę sprawdziłem olej - był czyściutki. mimo to wymieniłem na nowy po pół roku razem z filtrem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konar Opublikowano 12 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 No to pogratulować kupna skrzyni w takiej cenie. Ciekawe jak długo będzie się spisywała bezproblemowo. Oby nie trzeba było w nią inwestować.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzys271 Opublikowano 13 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 Kupując używaną skrzynię nigdy nie wiadomo w jakim jest stanie , to można określi dopiero po jej rozebraniu na części , dla tego czy zapłacisz za nią 300zł czy 1000zł niewiadomo co się dostanie . Tak więc nieraz można kupić tanio coś co posłuży nam długi czas i drogo coś co po włożeniu do auto pochodzi z tydzień i się wysypie a wtedy dowiemy się od sprzedającego że to nasza wina że część się zepsuła i jak sprzedawał to była w super stanie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi