Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

To ja to zle zrozumialem.. Ja myslalem, ze chcesz 8 wgrac na XP. No to musisz usunąć wszystkie partycje, przestawić tryb pracy kontrolera z AHCI na IDE i instalka powinna ruszyc. Ten blad pojawia sie podczas instalacji czy zanim ona sie zacznie? Grunt to dobra instalka XP, ja ostatnio mamie tak robilem to dopiero 3 wersja Windows XP SP3 ruszyla. Inne mialy jakies problemy, nie wiem czy to nie chodzi o najnowsze zaimplementowane latki. Wszedlem w instalacje windows 7, pousuwalem wszystkie partycje. Reset, plytka od XP i jazda.

Ale ja i tak polecam wmware pod 7. Popatrz tutaj:

INPA pod WIN7 - trandolf - Chomikuj.pl

Znajdz co potrzebujesz, wszedzie masz instrukcje instalacji, to gosciu z bmw-sport.pl. INPE na Windows 8 zrobilem w jakies 5 minut ( plus pobranie plikow ). Masz juz przygotowany kompletny wirtualny Windows XP z INPA, wszystkimi sterownikami, wspolpraca z DISem itp.

To ja to zle zrozumialem.. Ja myslalem, ze chcesz 8 wgrac na XP. No to musisz usunąć wszystkie partycje, przestawić tryb pracy kontrolera z AHCI na IDE i instalka powinna ruszyc. Ten blad pojawia sie podczas instalacji czy zanim ona sie zacznie? Grunt to dobra instalka XP, ja ostatnio mamie tak robilem to dopiero 3 wersja Windows XP SP3 ruszyla. Inne mialy jakies problemy, nie wiem czy to nie chodzi o najnowsze zaimplementowane latki. Wszedlem w instalacje windows 7, pousuwalem wszystkie partycje. Reset, plytka od XP i jazda.

:? a mozna krok po kroku? :oops:

Probowalem pliki Trandolfa ale nie chcialo ruszyc. Dlatego sie poddalem i chce xp. Sciagam nastepne xp. Zobaczymy...

Poki co dzieki za pomoc. A jak sformatowac c: jak instalka nie lapie? Blad wyskakuje podczas ladowania plikow przed instalowaniem

:? a mozna krok po kroku? :oops:

Probowalem pliki Trandolfa ale nie chcialo ruszyc. Dlatego sie poddalem i chce xp. Sciagam nastepne xp. Zobaczymy...

Poki co dzieki za pomoc. A jak sformatowac c: jak instalka nie lapie? Blad wyskakuje podczas ladowania plikow przed instalowaniem

No wiec tak, instalka nie rusza bo prawdopodobnie ma problem z wykryciem partycji. Wiec wlacz instalacje Windows 7/8, daj tam dalej/akceptuje/dalej i jak bedzie wybor partycji do instalacji to usun wszystkie partycje, a nastepnie poprostu anuluj instalacje. Po tym instalka Win XP musi ruszyc i wykryc partycje bo tak poprostu robilem :) jesli to nie pomoze to sciagnij z neta obraz "Hirens Boot CD" najnowsza wersje, odpal z plytki i wejdz w jakikolwiek program do partycjonowania dysku jak np. fdisk i poprostu usun partycje i zapisz tablice partycji. Wtedy Windows XP musi na 1000% wykryc dysk i instalka ruszy. Jesli pytasz o zmiane trybu pracy dysku to w sumie Ciebie nie powinno to dotyczyc jesli na tym samym komputerze juz miales Windows XP i przy instalacji Windows 8 nie dotykales opcji w BIOSie.

Co do Trandolfa to wal wedlug wskazowek, instalka INPY to blachostka, gorzej jest z DISem bo trzeba juz polaczenia i mostki ustawiac w wmware. Tam masz instrukcje w .pdf jak krok po kroku to zrobic, a w skroceniu wyglada to tak, pobierasz wmware z chomika Trandolfa, nastpnie plyte INPA pod Win 8 dla DIS, instalujesz wmare, rozpakowujesz INPA i wkskazujesz obraz INPY w wmware. Wlaczasz i juz wszystko dziala, wiec sprobuj jeszcze raz :)

Pozdro