mateo Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 koledzy możecie poratować ,od jakiegoś czasu świeci mi się kontrolka od absu i trakcja wymieniłem czujnik boscha na chwile przestało potem pojechałem na komputer i okazało sie że błąd jest sporadyczny więc został skasowany jednak po przejechaniu znowy wyskoczył .wymieniłem na nowe łożusko i problem jest nadal. dotyczy to prawego koła tył . jak wiecie co zrobić to dajcie znać bo jeżdzić się nie da bym śniegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 Co pokazuje Ci komputer?. Wskazuje awarię konkretnego czujnika w kole, czy tylko awarię ABS/ASC. Obejrzyj dokładnie kable dochodzące do czujników, być może któryś się przetarł i masuje, stąd problem. Najgorszy scenariusz to padnięty moduł ABS, który nie zawsze wskazuje podpięcie pod kompa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 jak wyżej, sprawdź dobrze wiązke czujnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 Podjedz do kogoś i sprawdź kompem błędy u mnie jak świeciła kontrola tylko nie pamiętam z czym to pękła ze starości linka cięgno od asc... Możesz sprawdzić ręką czy linka jest czy jest zerwana... Ori kupisz na alledrogo za 60zł a wymiana to 5 minut,możesz mieć też uszkodzony czujnik absu spróbuj go przeczyścić albo podmienić na taki sam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateo Opublikowano 25 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 kolego mozesz bardziej rozwinąć nie wiem zabardzo gdzie jest ta linka mam diesla 2.0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 No dobra, jak linka padnie to świeci kontrolka od ASC, trakcja nie działa, ABS działa dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 kolego mozesz bardziej rozwinąć nie wiem zabardzo gdzie jest ta linka mam diesla 2.0 Przy silniku, jak patrzysz od przodu auta to po prawej stronie,jedyna linka taka jak od roweru:biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateo Opublikowano 5 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 koledzy dzięki za podpowiedz u mnie prawdopodobnie padł sterownik nie wiem muszę znaleśc drugi żeby zamienic i zobaczę wtedy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabol Opublikowano 5 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 U mnie kiedys sterownik padl w A6 ale nie dzialalo ABS i ASC wykrecilem go i w Krakowie ktos go naprawil ale juz nie pamietam gdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 6 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2013 Jeśli to sterownik to również widziałem,że naprawiają nawet na alledrogo też są ogłoszenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedrzejas Opublikowano 7 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2013 Kolego jeśli po wymianie sterownika bedzie tak samo jak przed to polecam przeczyścić sprężonym powietrzem wieniec ABS znajdujący się w piaście. Wyjmij czujnik ABS i przez ten otwór podaj powietrze obracając kołem.... U mnie pomogło i nie musiałem nic wymieniać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateo Opublikowano 9 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2013 tak u mnie prawdopodobnie bedzie sterownik wymieniłem czujnik i piaste , wiązkę nawet sprawdzałem czy jest przejscie, no i jest nie wiem czy regenerować czy czy kupić używany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba 1974 Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 Jeżeli masz sterownik z końcówką numeru 0001 to jest jego przypadłość że wysiada goś naprawia go w Redzie ogłasza się na allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi