grzesiek2304 Opublikowano 27 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2013 Bo pewnie po sczytaniu TV1 wyskoczył błąd "WRONG ECU CODING INDEX".. Zgadza się? i wtedy w trc bedziesz miał wpisy całego auta... trzeba pokombinować i odczytać tylko ten jeden moduł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 27 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2013 kurcze też tak miałem,i da sie to obejść,ale zabij mnie,nie pamiętam jak to robiłem:?,jakbym miał to przed sobą,to pewnie bym se przypomniał....ale kombinuj,napewno da sie odczytać sam moduł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 27 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2013 Dirty u mnie po prostu trzeba było wyłączyć i włączyć NCS'a kilka razy aż za którymś zadziałało. Odepnij kabel, zrestartuj komputer, w końcu musi pójść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemal Opublikowano 27 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2013 Właśnie żaden błąd nie wyskakuje. Próbowałem trzy razy i za każdym razem to samo, ale pokombinuje jeszcze, tylko nie wiem kiedy, najprawdopodobniej w przyszłą sobote. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemal Opublikowano 31 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 Dzisiaj było kolejne podejście i nic, co więcej ze sterownikiem ABG jest to samo, sczytuje wpisy z całego auta. Nie wywala żadnego błędu, po edycji wygląda jakby plik trc się wgrywał, ale bez rezultatu. W sobotę będę dalej walczył Ps. nie chcę zakładać nowego tematu. Czy inpa wykryje uszkodzoną końcówkę mocy w ori wzmacniaczu e39 2003r ? Prawa strona przestała całkowicie grać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5oul Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 Czy inpa wykryje uszkodzoną końcówkę mocy w ori wzmacniaczu e39 2003r ? Prawa strona przestała całkowicie grać... niech zgadnę masz tuner BM54/53 albo BM24? Prawda? Inpa nie służy do tego żeby diagnozować usterkę we wzmacniaczu... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemal Opublikowano 31 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 (edytowane) To nie moje auto, nie widziałem tunera jeszcze, ciężko mi powiedzieć jaki to model Ale wykryje niesprawność w systemie car audio ? Edytowane 31 Stycznia 2013 przez przemal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5oul Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 Ale wykryje niesprawność w systemie car audio ? Jedyne co wykreje to jaki masz model tunera. Raczej musiałbyś mieć mocno narobione w systemie audio żeby błędy wskazało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemal Opublikowano 3 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 Kolejne podejście i to samo, a np ze sterownikiem świateł łączy się bez problemu. Nie wiem juz o co tu chodzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 3 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 jeszcze raz,sczytuje całe auto,ale nie chce samego modułu TV1? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemal Opublikowano 4 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 Tak jest, właściwie to sczytuje z całego auta praktycznie z każdego sterownika, tylko z lcm łączy sie i zapisuje zmiany bez problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemal Opublikowano 10 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2013 (edytowane) Wracając do navcoder-a. Zainstalowałem oryginalną wersję, zrobiłem kabel z gniazda od starej zmieniarki, który podpinam pod interfejs od Grześka, według takiego opisu BMW Forum :: BMW Sport :: Zobacz temat - [exx] używanie navcodera za pomocą interfejsu obd2 i odb. TV Tylko mam problem, navcoder nie widzi sieci I-bus, nie zapala się ta kropeczka od zapłonu w górnym prawym rogu programu. Połączenie ustawione pod port com1. Jak sobie z tym poradzić ? Czy nie bawić się i zrobić interfejs od nowa jak na schemacie ? http://obrazki.elektroda.pl/2640496200_1335697733.jpg Edytowane 10 Marca 2013 przez przemal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 10 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2013 ja bym zrobił nowy i po kłopocie, szkoda że nie przeczytałem wcześniej bo zrobiłbym Ci ładną płytkę do tego, a dzisiaj właśnie wytrawiałem pcb. Ja na Twoim miejscu zrobiłbym jak ten na schemacie i nawet zostawił w aucie umieszczając w niewidoczym miejscu wtyczkę do kompa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemal Opublikowano 10 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2013 I tak zrobię No szkoda Grzesiu, ale dzięki za miłe chęci Jak będę miał jakieś pytania to będę uderzał na pw do Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi