Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Przeglądając YouTube z nudów natrafiłem na taki filmik:

Generalnie świeżynka więc ciekaw jestem Waszych opinii. LM w końcu to nie jakieś pseudoceramizery. No i mit o nie płukaniu silnika też "teoretycznie" obalają. Nie mówie o tym, żeby lać jak najlepszy olej a nie jakieś mineralki bo to sprawa oczywista, tylko chodzi mi stricte o płukanie i ten środek ceramizujący CERATEC. Słyszał ktoś coś o tym? Warto się w to wszystko bawić przy wymianie oleju?

P.S.: Tutaj jeszcze link do strony LM:

Chemiczna generalka

Trochę wynik pomiarów po, mija się z tym co na Tubie.

Edytowane przez Szpadyzor71

• 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

robiłem to w oławie na mojej (czyszczenie wtryskiwaczy), szału nie było, choć przyznam, że odnoszę subiektywne wrażenie, że furka delikatnie płynnej rozwija moc

zapłaciłem 250 zł z VAT lub 200 bez

czy polecam? hmmm jak ktoś ma zdrowy silnik to nie

ja nie mam LPG, mówił gość że zabieg ma większe znaczenie z silnikami LPG

Coś czuję,że to pic na wodę foto montaż te czyszczenie tą maszyną...

Kilku mechaników pytałem już o płukanki przed wymianą oleju i nie polecają.

Mówią jak się oliwę w terminie zmienia i używa się dobry olej to nie ma sensu nic płukać bo olej sam w sobie zawiera dodatki czyszczące.

Opinie są podzielone na ten temat. Fakt, dobre oleje mają środki czyszczące w sobie, ale nawet one zostawiają nieco nagaru w silniku. A płukanka wcale nie zaszkodzi. Mit, że rozszczelni silnik był realny w starych sztruclach z początku zeszłej dekady. Ja u siebie stosuję przy przebiegu 300 tys. i jestem zadowolonym klientembmw_1

• 1 miesiąc temu...

No i w sumie jestem w punkcie wyjsćia. Na innych forach samochodowych to samo- jedni zachwalają,inni nie widzą w tym nic specjalnego. Gdyby nie cena to pewnie skusiłbym się na to od razu i chętnie spóbował.

• 3 miesiące temu...
  • 3 miesiące temu...