Elvis_P Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2006 Czy ktoś z Was miał lub ma zamontowany magnetyzer. Co o tym sądzicie i czy to sie wogole opłaca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki730i Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2006 mialem takiego znajomego co twierdzil ze jego alfa jezdzi tylko dlatego ze zamontowal sobie sam magnetyzery:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elvis_P Opublikowano 27 Listopada 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2006 No tak tylko się pytam. nie ma się z czego smiac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beryl Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2006 gdyby to działało, to fabryka montowałaby to seryjnie, a nie robi tego <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2006 gdyby to działało, to fabryka montowałaby to seryjnie, a nie robi tego <bmw_1> nie do końca, jest sporo patentów a mimo to koncerny nie spieszą się z ich wprowadzaniem, powodów jest wiele........... patrząc czysto fizycznie na sprawę magnetyzerów to ma sens tylko czy działa, kwota nie jest kosmiczna czyli zaszkodzić nie zaszkodzi a pomóc może :mrgreen: bmw_beer wiem jest tego dużo w sieci , ale tu przykład: http://www.multimag.pl/automobilkluby/automobilklub%20wlkp%20kaw/1%20str%20auto%20wlkp%20list%20kaw/1%20str%20listownik-automobilwlkp.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2006 [...] zaszkodzić nie zaszkodzi a pomóc może[...] Pozwolę sobie niezgodzić - źle dobrane komponenty NA PEWNO zaszkodzą. Z dodatkami tego typu trzeba być bardzo ostrożnym - a przede wszystkim czytać i być świadomym tego co się robi silnikowi. Gwarancji na skutki użycia magnetyzerów nie dostaniesz, a uszkodzenie silnika nigdy nie jest tanią usterką... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OpTo Opublikowano 28 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2006 z tego co wiem to magnetyzery maja za zadanie uporzadkowanie czastek paliwa i doprowadzenie do tego zeby paliwo spalane bylo dokladniej wiec raczej silnikowi nie zaszkodzi ale co do tego czy one na pewno dzialaja to nie wiem bo nie probowalem :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość skasuj Opublikowano 28 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2006 Mojemu znajomemu A spalanie mu spadlo o 3litry ... Zastantanawia sie czy nie zalozyc 2 gdzies :roll: W nowym aucie zamontuje sobie poswiece 450zl <- chyba jakis lepsiejszy model ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jurek Opublikowano 28 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2006 Mam zamontowane ale czy to coś daje to niewiem bo już taką bunie kupiłem ,musze potestować bez magnetyzerów, ale napewno nic nie szkodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beryl Opublikowano 28 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2006 a ja założyłbym sobie jeden na rure wydechową, to miałbym czystsze spaliny :mrgreen: :wink:. Tak poważnie to myślę, że bardziej szkodzi jazda na gazie, którego producent nie przewidywał w eksploatacji, niż uzycie i tak nie działającego magnesu (albo działającego na subiektywne odczucie). Z tym jest tak jak z kaszpiroskim. Wyszedł, podniósł ręce i zdarzyło się, że na 500 osób 10 poczuło się lepiej i od razu uzdrowiciel. I tak jest z tym wynalazkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2006 Ja nie mialem wiec malo wiem, ale z tego co slyszalem to takie same xxuje muje dzikie weze jak bajki z prawdziwym przebiegiem przy ''tescie zegarow''.. Jednym slowem ja bym w zyciu nie zamontowal tak jak gazu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 28 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2006 Pozwolę sobie niezgodzić - źle dobrane komponenty NA PEWNO zaszkodzą. Jak chcesz uszkodzic silnik ? poprzez zamontowanie magntyzera na przewodzie paliwowym ? Bazylfox byłes na pwr i fizyke miałes wiec chyba wiesz mniej wiecej jaka jest idea stosowania silnych magnesów w przypadku dielektryków . :wink: Niemniej jednak wydaje mi sie ze magnesik zamontowany od tak sobie byle gdzie i z niewiadomo jakiego materiału nie wpłynie znacząco na emisje czego kolwiek w aucie a tym bardziej juz na spadek spalania , natomiast konkretny zestaw dedykowany do jakiegos auta moze miec pozytywny wpływ na prace silnika :wink: Tak poważnie to myślę, że bardziej szkodzi jazda na gazie, którego producent nie przewidywał w eksploatacji, niż uzycie i tak nie działającego magnesu (albo działającego na subiektywne odczucie). Tak zapytam z przekory , czy ktos juz udowodnil zgubny wpływ zasialnia LPG/CNG w silnikach benzynowych ? Osobiscie znam kilku kierowników beemek ktorzy bez wiekszych problemów najezdzili po 400-500tys na LPG (oczywiscie dbajac o wymiane swiec/olejów/przewodów WN) i ich auta nadal sa w bardzo dobrej kondycji czesto o niebo lepszej niz niektóre beemki ktore "nigdy gazu nie wąchały" :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beryl Opublikowano 28 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2006 Tak zapytam z przekory , czy ktos juz udowodnil zgubny wpływ zasialnia LPG/CNGw silnikach benzynowych ? żeby nie było, że coś mam do gazu, bo sam śmigam dwoma gazowniami i nie uważam żeby coś było w tym złego. Pisząc "szkodzi" miałem raczej na myśli tzw. buuum gazowe co często wiąze się już z nieprawidłowy działaniem silnika (oczywiscie odp. instalki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 28 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2006 Pisząc "szkodzi" miałem raczej na myśli tzw. buuum gazowe co często wiąze się już z nieprawidłowy działaniem silnika (oczywiscie odp. instalki). ... ale to juz raczej kwestia niewłaściwej instalacji/eksploatacji a nie samego gazu. :wink: Dlatego wydaje mi sie ze mozna z lekkim sceptycyzmem podejsc równiez do tych magnetyzerów ale nie koniecznie nalezy z miejsca negować ich przydatności :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki730i Opublikowano 28 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2006 a ja założyłbym sobie jeden na rure wydechową, to miałbym czystsze spaliny :mrgreen: :wink:. Tak poważnie to myślę, że bardziej szkodzi jazda na gazie, którego producent nie przewidywał w eksploatacji, niż uzycie i tak nie działającego magnesu (albo działającego na subiektywne odczucie). Z tym jest tak jak z kaszpiroskim. Wyszedł, podniósł ręce i zdarzyło się, że na 500 osób 10 poczuło się lepiej i od razu uzdrowiciel. I tak jest z tym wynalazkiem. dobry tekst:) zaloze sobie na kierownice neodyma i bede sie relaksowac pozytywną energią uklon_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2006 Pozwolę sobie niezgodzić - źle dobrane komponenty NA PEWNO zaszkodzą. Jak chcesz uszkodzic silnik ? poprzez zamontowanie magntyzera na przewodzie paliwowym ? [...]wydaje mi sie ze magnesik zamontowany od tak sobie byle gdzie i z niewiadomo jakiego materiału nie wpłynie znacząco na emisje czego kolwiek w aucie a tym bardziej juz na spadek spalania , natomiast konkretny zestaw dedykowany do jakiegos auta moze miec pozytywny wpływ na prace silnika[...] Tak tak, wiem, że teoretycznie stosowanie magnetyzerów pomaga spalać "pełniej" dawkę paliwa... bmw_beer Ale ja jestem wyznawcą zasady - im mniej grzebiesz w silniku tym mniej może się zepsuć <bmw_3> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OpTo Opublikowano 29 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2006 musze jakiegos doktorka na uczelni zaczepic o dzialanie magnetyzerow na mieszanke paliwa ciekawe co powie :mrgreen: i napisze tutaj co odpowiedzial Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melis Opublikowano 29 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2006 magnetyzer to jedna wielka sciema :wink: on działa... ale na wodomierz :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 29 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2006 Pozwolę sobie niezgodzić - źle dobrane komponenty NA PEWNO zaszkodzą. Jak chcesz uszkodzic silnik ? poprzez zamontowanie magntyzera na przewodzie paliwowym ? [...]wydaje mi sie ze magnesik zamontowany od tak sobie byle gdzie i z niewiadomo jakiego materiału nie wpłynie znacząco na emisje czego kolwiek w aucie a tym bardziej juz na spadek spalania , natomiast konkretny zestaw dedykowany do jakiegos auta moze miec pozytywny wpływ na prace silnika[...] Tak tak, wiem, że teoretycznie stosowanie magnetyzerów pomaga spalać "pełniej" dawkę paliwa... bmw_beer Ale ja jestem wyznawcą zasady - im mniej grzebiesz w silniku tym mniej może się zepsuć <bmw_3> Dzisiaj rozmawiałem z doktorkiem z Mecha i mowił ze chyba 3 albo 4 lata temu ktos robił dyplomowke z zastosowania magnesów ....... wnioski takie ze owszem sprawdza sie to wszedzie tam gdzie zastosowane sa proste metody podawania paliwa do komory spalania np w gaznikach (mieszanka jest w stanie chaotycznym , zle wymieszane paliwo z powietrzem) natomiast im wyzsza technologia np wielopunktowe wtryski spadek zuzycia paliwa jest znikomy ........ wiec jakby nie patrzec zastosowanie w beemkach raczej mija sie z celem :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2006 ... sprawdza sie to wszedzie tam gdzie zastosowane sa proste metody podawania paliwa do komory spalania np w gaznikach [...] im wyzsza technologia np wielopunktowe wtryski spadek zuzycia paliwa jest znikomy ........ wiec jakby nie patrzec zastosowanie w beemkach raczej mija sie z celem Teraz myślę już wszystko jasne - w pełni zgadzam się z Mordulcem <bmw_2> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elvis_P Opublikowano 1 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2006 Ale temat ogólnie poroszył parę osób . Ale jak by to było fajnie założyć taki magnesik i np. 5 litrów mniej hehe <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enzo Opublikowano 1 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2006 bujda ityle niepolecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość skasuj Opublikowano 1 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2006 bujda ityle niepolecam Wie co mowi !!!! Mial zalozozone dwa naraz ... i kurde spalanie z 18 mu wskoczylo na 25... Bo myslal ze odrazu mu mocy przybylo i butowal bardziej :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 1 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2006 bujda ityle niepolecam no szczególnie jak ktoś przetestował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zico Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2006 zakupiłem komplecik magnetyzerów. jeden na gaz, jeden na paliwo, jeden na filtr powietrza. po przejechaniu na tym ok. 1 tys km nie widzę żadnej różnicy w spalaniu czy w zachowaniu silnika. Także raczej można to potraktować jako zbędny dodatek ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi