Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich,

Otóż po regeneracji turbo i pompy, autko nie wkręca się na obroty. Max 2k i więcj nie idzie. Przejrzałem kilkanaście tematów, ale nie natrafiłem na odpowiedni z podobnym opisem. Jak sądzicie, czy może być to kwestia resetu kompa po dokonanych regeneracjach? Dodam, że turbinę słychać auto odpala normalnie.

Będę wdzięczny za pomoc.

pozdrawiam.

Generalnie to wszystko było robione w zakładach, najpierw spece od turbo, później spece od pomp i wtryskiwaczy. Jeśli chodzi o kopcenie, to wydaje mi się, że jest dym "jest w normie", może się coś wypalać po wymianie. Po 2k, po prostu "nie idzie", nic nie szarpie. Jutro komputer mnie czeka a wcześniej w warsztat, który oddał auto ze słowami, wszystko jest ok.

Temat rzeka za wiele nie napisałeś czy kopci czy powyżej tych 2tys szarpie odcina może źle pompę masz ustawioną albo pomotałeś wężyki od podciśnienia od turbiny proponuje najpierw pod kompa podłączyć

Moze by i szarpało i dymiło gdyby nie to co jest napisane poniżej lolol

autko nie wkręca się na obroty. Max 2k i więcj nie idzie.

Na pewno wszystko dobrze poskładane?? Komputer powie nam więcej jak podłączysz daj znać.

przede wszystkim czy to jest 150km?

136KM

Sosnaone jak masz ochotę się podpiąć komputerem i jesteś z Wrocławia to możemy dzisiaj wieczorem podziałać.

Dzięki za propozycję. Jutro podjadę do "pompiarzy", mam nadzieję, że się zreflektują, trochę $ w końcu wyciągnęli. Tymczasem odpiąłem zasilanie, może coś to da.

A ja bym postawił na przepływkę. U mojego szwagra też tak było, że zrobił turbinkę, było ja słychać, ale auto nie miało należytego buta. Najpierw wymienił sam wkład, niby było lepiej, ale jeszcze nie do końca. W końcu wymienił kompletną przepływkę (Pierburg) i auto odżyło :) A więc ja najpierw szedłbym w tym kierunku...

musze Cie zmartwić... bo człowiek który robił pompe musiał ją źle złożyć!!!! miałem identyczny przypadek z 1.8tds i też po robocie pompy max 3000 ...

jeśli chcesz być na 100% pewien to na zasilaniu paliwa ze zbiornika podłącz dodatkową pompke żeby miała więcej niż 0.7b (np 3b jak w benzynie) i jeśli auto zacznie mieć wyższe obr .. i zacznie się wkręcać na obroty to znaczy ze gościu taka pompke żle złożył w pompie która jest odpowiedzialna za tłoczenie mechaniczne paliwa, i niestety nie może więcej pociągnąć i stąd tylko 2tyś.....

Dzięki za wskazówki. Dzisiaj walki ciąg dalszy. W tzw. międzyczasie już wymieniłem czujniki ABS bo tego się czepiali, że może coś mieć wspólnego. Nic nie pomogło. Później okazało się, że jeszcze dwa wężyki wymienili, bo sparciałe. Tracę moc jak to auto już ;)

Dzięki za wskazówki. Dzisiaj walki ciąg dalszy. W tzw. międzyczasie już wymieniłem czujniki ABS bo tego się czepiali, że może coś mieć wspólnego. Nic nie pomogło. Później okazało się, że jeszcze dwa wężyki wymienili, bo sparciałe. Tracę moc jak to auto już ;)

Kolego zmień fachowców jak szukają mocy w czujnikach abs :lol: e46 to jeszcze proste auto nie ma nic w nim skomplikowanego a co Ci się działo przed naprawą żę pompe i turbinę na raz robiłeś

Sosnaone czytałeś wogule co napisałem wcześniej??? czy nie?

Czytałem, jak najbardziej. Wszystko już wiem. Sprawa prawdopodobnie rozwiązana. Problem tkwił w ustawieniach pompy.

Niestety dałem ciała i nie powiedziałem, że Bunia jest po chipie na ok. 150 KM. Po wyregulowaniu pompy wszystko działa - w końcu... Temat do zamknięcia. Dzięki wszystkim za udział w dyskusji.

Pozdrawiam