remotec Opublikowano 17 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 Ostatnio pojechałem moim traktorem do Karpacza , całą droge auto jechało jakoś niemrawo a już na miejscu miało problemy z podjechaniem pod górkę , poźniej już nawet z ruszeniem po połaskim, ruszało z ponad 3 tyś obr. a kiedy dojechałem na docelowe miejsce i zgasiłem auto, z pod spodu wydobywał sie lekki dymek i śmierdziało przepalonym olejem. Pomyślałem no nic padła skrzynia i wróci do Wrocławia na leawecie. Odstało tam sobie pare dni na parkingu , w dzień powrotu zapaliłem auto i zrobiłem runde do okoła hotelu, ruszało normalnie jak by nigdy nic się nie działo , nawet pod górke ale było jeszcze nie rozgrzane. Zapakowałem sie i wracam do Wrocławia, znów jechało jakoś niemrawo a na pierwszym skrzyżowaniu w mieście gdzie musiałem się zatrzymac i ruszyc start z ponad 3 tyś obr. i wycie silnika. Teraz tak gdy jest zimna rusza normalnie gdy ciepła ma problemy. Obstawiam skrzynie , tak z grubsza może ktoś z Was wie co tam mogło się narobic? Bo nie sądze zeby sama wymiana oleju coś jej pomogła? Naprawiał za jakieś chore pieniądze napewno jej nie będe. Myśle żeby wymienic na inny automat lub manual. I co do manuala mam pytanie czy wszystkie są takie same ? 184KM a 193 KM ? I co poza oczywistymi rzeczami jest potrzebne do takiej przekładki, chodzi mi o pierdółki o których człowiek w pierwszej chwili nie pomyśli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neophyte Opublikowano 17 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 jeżeli przeciąga biegi ( a na to wszystko wskazuje ) to pewnie kończą się tarczki w skrzyni i do tego więcej pierdół. dokładnie powiedzieli by Tobie gdyby skrzynię zdemontowali i rozebrali. naprawa raczej tania nie będzie a sama wymiana oleju raczej już nie pomoże. jeżeli koszt nie ma być zbyt duży to pozostaje tylko wymiana skrzyni na dobrą używkę lub faktycznie przekładka na manual. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remotec Opublikowano 17 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 biegów nie przeciąga, ona ma tylko problem z ruszeniem kolejne biegi wskakują już gładko, chociaż auto jest troche przymulone, może to wina konwertera ? napewno nie będe dawał tej skrzyni nikomu do naprawy bo to za duże koszta dla mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ChriS. Opublikowano 17 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 No wlasnie slizga sie, tak to chyba sie mowi. Brzmi jak sprzeglo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek84 Opublikowano 17 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 naprawa jak remotec pisze zapewne ie będzie opłacalna a przeróbka na manual też troche rzeżby nie tylko pedały(bez skojarzeń) ale i kabelkologia i kto wie jak jest z połaczeniem sprzegło itp. pozostaje chyba tylko używki w rozsądnych pieniadzach szukać według mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 17 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 jeśli po rozgrzaniu auta nie chce ruszać to wina konwentera..... miałem taki przypadek w jeepie wrangler 4.0i i padł konwenter ale tam było takie coś że po 2 minutach już nie jechał..... a gasiłem i odpaliłem znów to ruszył pare m i stanął.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remotec Opublikowano 17 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 Właśnie tez mi ktoś radził wymienic konwerter , czy on we wszystkich tych automatach GM jest taki sam czy czymś sie różniły ?? Dziś znów pojeździłem po mieście i auto rusza bez problemów i gdy jest zimne i gdy rozgrzane. Zgłupiałem juz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 17 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 ja bym wymienił olej na początek... potem szukał dalej jak coś nie taak dalej bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remotec Opublikowano 18 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2013 Jak pisze Dyziu zacznę chyba od wymiany oleju i podpięcia auta pod komputer. Jak to nic nie da to będe szukał konwertera, tylko zwykle wszyscy sprzedają je razem ze skrzyniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 18 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2013 damCi namiar na gościa we wro co takimi handluje... sam konwenter też pewnie sprzeda jak coś jak nie da nic wymiana oliwy to zgłoś sie do mnie po namiary pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remotec Opublikowano 18 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2013 podaj namiary tutaj lub na PW , czy ten konwerter czy sprzęgło kinetyczne zwał jak zwał wszystkie te automaty mają takie same? czy są różnice między 184km a 193 km ? tak myśle czy by odrazu nie wymienic tego konwertera bo jak sama wymiana oleju nic nie da to później przy wymianie konwertera i tak będe musiał go zmienic jeszcze raz najbardziej mnie wkurza że teraz to auto jeździ i rusza normalnie, tylko w kabinie czuc smród przepalonego oleju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remotec Opublikowano 19 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 (edytowane) Po wczorajszej diagnostyce z komputerm w czasie jazdy wyszło mi że skrzynia ma ok 1000 obrotów za mało względem silnika. Więc do remontu, i powoli zaczynam się do tego przekonywac. Ma ktoś z Was doświadczenie z serwisami Łobody , Syltom z Grobli Kozanowskiej i Majewskiego z Brzegu ? Choc dla mnie najlepszą opcją byłaby wymiana na manual, tylko problem ze zdobyciem całego takiego zestawu do przekładki. Edytowane 19 Stycznia 2013 przez remotec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puki03 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Ja bym razem z olejem wymienił filtr w skrzyni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remotec Opublikowano 20 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Ja bym razem z olejem wymienił filtr w skrzyni. to oczywiste że jak olej to i filtr, ale jak pisałem ta wymiana nie ma już sensu bo skrzynia jest do remontu lub na złom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konar Opublikowano 15 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 Ja robiłem u Łobody. Wszystko oprócz tłoczków w skrzyni. Zapłaciłem 4500zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi