Chacko e30 Opublikowano 17 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 witam,mam problem z abs a mianowicie pare dni temu zaświeciła się kontrolka abs-u i okładzin hamulca,wymieniłem prawie wszystko co może mieć wpływ na świecenie się owych kontrolek a one dalej świecą.wymieniłem; -tarcze hamulcowe przód -kpl przód i tył klocków hamulcowych -płyn hamulcowy -2 czujniki abs-u -sprawdziłem stan szczęk hamulcowych dodam że w mojej e36 jest silnik m40 z 91r i odziwo mam z tyłu tarczo-bębny! byłem na diagnostyce komputer nie widział problemu przed wymianą wyżej wymienionych częsi jak i po! co to może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 17 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 kontrolka okładzin świeci bo na klockach jest czujnik który trzeba wymienić razem z klockami, lub zewrzeć jego przewody, wtedy zgśnie. co do ABS to są jeszcze dwa czujniki na diagnostyce sprawdzali ABS? na forum jest opisane jak sprawdzić czujniki domową metodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5oul Opublikowano 17 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 Wygląda na to że pompa ABS się psuje. U kolegi z forum w jego e38 jest podobna sprawa. I teraz nalepszy bajer. Jak podepniemy kompa to wszystko działa jak należy żadnych błędów na kompie nie widać, aż w pewnym momencie zrywa połączenie z modułem ABS i ABS włącza się nawet gdy delikatnie naciśnie się pedał hamulca. Nie wiem czy to co napisałem pomoże Ci w jakimś stopniu, ale jest duże prawdopodobieństwo że w elektronice pompy leży problem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chacko e30 Opublikowano 17 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 (edytowane) kontrolka okładzin świeci bo na klockach jest czujnik który trzeba wymienić razem z klockami, lub zewrzeć jego przewody, wtedy zgśnie.co do ABS to są jeszcze dwa czujniki na diagnostyce sprawdzali ABS? na forum jest opisane jak sprawdzić czujniki domową metodą wiem o tym i jak kupowałem klocki to czujniki były w kpl Nie wiem czy to co napisałem pomoże Ci w jakimś stopniu, ale jest duże prawdopodobieństwo że w elektronice pompy leży problem. i to chyba bedzie to bo objaw podobny,zamówiłem pompe abs-u zobacze co wyjdzie Edytowane 17 Stycznia 2013 przez 5oul posty można edytować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukson Opublikowano 17 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 a ja Ci dodam jeszcze jedna rade:) pojedz na dobrego kompa podlacz sie i sprawdz na kompie po kolei czy podczas jazdy kazdy czujnik pokazuje taka sama predkosc... bo moze byc ze czujnik jest dobry ale nie do konca.. sprawdz rowniez koronki na polosiach i z przodu na łozyskach moze gdzies sie zabki posypaly:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fuji71 Opublikowano 17 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 Ja proponuję sprawdzić czy nigdzie przewody nie są uszkodzone i czy korony nie są zabrudzone(najczęstsza przyczyna w zimie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chacko e30 Opublikowano 18 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2013 Ja proponuję sprawdzić czy nigdzie przewody nie są uszkodzone i czy korony nie są zabrudzone(najczęstsza przyczyna w zimie). co to są te korony? pompa przyszła w poniedziałek będe się bawił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel83 Opublikowano 18 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2013 korony to pierscienie z ząbkami na pólosiach z tyłu a z przodu na piastach w twoim przypadku akurat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 18 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2013 co to są te korony? "koła zębate" z których czujniki biorą impulsy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neophyte Opublikowano 18 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2013 u mnie za świecenie się kontrolki i braku ABS-u odpowiedzialna była uszkodzona wiązka. na szczęście ogarnięty elektryk dał sobie z tym radę :lol: a już chciałem czujniki wymieniać lolol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi