Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

Między przepływomierzem powietrza, a przepustnicą. Przepływka najprawdopodobniej też uszkodzona

:bag:

BAI# PRZEPUSTNICA ASC BMW E39 E36 M50 M52 (2916548822) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Kolego jeśli nie działa ci ASC to nie musi być zepsuta przepustnica ale np. jak u mnie zerwała się linka ze silniczka od kontroli trakcji,łatwo się to wymienia.A tu masz linka do niej LINKA CIĘGNO ASC BMW E39 520i 523i 528i (2901845938) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. kupiłem jakiś czas temu 5 minut roboty i działa.

Jak nie działa ci asc to najprawdopodobniej linka poszła :) możesz sprawdzić kompem powinien być błąd a na desce świeci ci ciągle taka strzałka w koło i nie zgasisz jej przyciskiem asc :)

Po odpieciu przeplywki powinno auto zgasnac z moich doswiadczen, jednak po wstawieniu mojej nowki ori Boscha po odpieciu nic sie nie dzieje wiec nie wiem czy to prawda do konca.. Puki ma dziwne odczyty z przeplywki, po odpieciu kabla na kompie bledow nie bylo, ale na desce rozdzielczej nie patrzylismy. Puki dziala Ci ASC? Bo z tego co wiem to dziala wiec zapomnij o problemie. Podmienimy jeszcze przeplywke i zobaczymy reakcje auta.

• 1 miesiąc temu...

Powiem wam że ostatnio przez kilka minut nie działało mi ASC świeciło sie razem z ABS, ale po kilku minutach wróciło do normy ;)Napewno czujnik. Jeżeli chodzi o przepływke to odpiełem kabel i auto dostało mocy:) tylko gdy puszczam gaz to nie schodzi płynnie tylko delikatnie szarpie, więc podpiełem. Z odpiętą przepływką można jeździć?

Gość dirty.73

jak padnie całkiem,to pokaże,ale zazwyczaj jest tak,że nie pada całkiem,tylko podaje do DME czy tam DDE błędne dane,błędną mase pobranego powietrza,i sterownik silnika tym sie sugeruje ,i tyle podaje paliwa(wtedy jest albo za ubogo albo za bogato,ale nie tyle co trzeba,dlatego odpięcie przepływki pomaga,bo wtedy sterownik silnika bierze dane uśrednione,zapisane)

Aha czyli jak pada albo jest zasyfiona to błąd nie wyskoczy :) to chciałem wiedzieć.

Ciekawe czy np. preparat do czyszczenia przepływki jest okej....stosował ktoś coś takiego ? są np. takie : CRC PŁYN DO CZYSZCZENIA MYCIA PRZEPŁYWOMIERZY (2992641051) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. i LIQUI MOLY OCZYSZCZACZ PRZEPŁYWOMIERZA 200ML 4066 (2971039561) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Chodzi o to czy daje coś takie czyszczenie ?