Gość ChriS. Opublikowano 15 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 Wiec, do czego to jest? Zero reakcji na odpiecie/pociagniecie linki. Fura 97 rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelo Opublikowano 15 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 Między przepływomierzem powietrza, a przepustnicą. Przepływka najprawdopodobniej też uszkodzona :bag: BAI# PRZEPUSTNICA ASC BMW E39 E36 M50 M52 (2916548822) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puki03 Opublikowano 15 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 Może dawać objawy uszkodzonej przepływki?? tj. zamulony silnik, spalanie, wolnoopadające obroty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qolar Opublikowano 15 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 ta linka to do kontroli trakcji jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 15 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 Dokładnie, sterowanie ASC, tj.dławienie silnika w momencie uślizgu kół tylnych podczas przyspieszania. Przepustnica która jest wewnątrz jest otwarta na maxa, a jak ASC się załącza to ją przymyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel83 Opublikowano 15 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 (edytowane) Między przepływomierzem powietrza, a przepustnicą. Przepływka najprawdopodobniej też uszkodzona :bag: Edytowane 16 Stycznia 2013 przez pawel83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puki03 Opublikowano 15 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 Już rozumiem przydławia ją żeby nie wchodziła na obroty. Przepływka i tak do wymiany. Dzieki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 15 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 Kolego jeśli nie działa ci ASC to nie musi być zepsuta przepustnica ale np. jak u mnie zerwała się linka ze silniczka od kontroli trakcji,łatwo się to wymienia.A tu masz linka do niej LINKA CIĘGNO ASC BMW E39 520i 523i 528i (2901845938) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. kupiłem jakiś czas temu 5 minut roboty i działa. Jak nie działa ci asc to najprawdopodobniej linka poszła możesz sprawdzić kompem powinien być błąd a na desce świeci ci ciągle taka strzałka w koło i nie zgasisz jej przyciskiem asc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puki03 Opublikowano 16 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 Chris dał foto, ale to moje autko:) asc działa elegancko. Po odpięciu wtyki od asc komp nie pokazaqł żadnej reakcji (nawet nie wiemy czy powinna być) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 16 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 Raczej powinno wywalić błąd asc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel83 Opublikowano 16 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 dokładnie tak powinna sie zaświecić kontrolka asc jak nie na postoju to zaraz po ruszeniu , jak odłączysz wtyczke to nie bedzie żadnej zmiany w pracy silnika ale po odpieciu przepływomierza już tak , jeśli jest sprawny oczywiscie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ChriS. Opublikowano 16 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 Po odpieciu przeplywki powinno auto zgasnac z moich doswiadczen, jednak po wstawieniu mojej nowki ori Boscha po odpieciu nic sie nie dzieje wiec nie wiem czy to prawda do konca.. Puki ma dziwne odczyty z przeplywki, po odpieciu kabla na kompie bledow nie bylo, ale na desce rozdzielczej nie patrzylismy. Puki dziala Ci ASC? Bo z tego co wiem to dziala wiec zapomnij o problemie. Podmienimy jeszcze przeplywke i zobaczymy reakcje auta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilsuchy Opublikowano 20 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 Trakcja;) jak dasz gazu koła zaczynają "mielić" automatycznie zamyka sie zduszając lekko silnik A mi od kilku dni przestała działać trakcja... kazdy zakręt bokiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puki03 Opublikowano 20 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 Powiem wam że ostatnio przez kilka minut nie działało mi ASC świeciło sie razem z ABS, ale po kilku minutach wróciło do normy ;)Napewno czujnik. Jeżeli chodzi o przepływke to odpiełem kabel i auto dostało mocy:) tylko gdy puszczam gaz to nie schodzi płynnie tylko delikatnie szarpie, więc podpiełem. Z odpiętą przepływką można jeździć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 20 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 Skoro piszesz,że auto dostało mocy to sam sobie odpowiedziałeś... Ale przepłykwa dawkuje powietrze więc wiesz...Nie dobrze raczej dla silnika i dla kieszeni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 20 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 Z odpiętą przepływką można jeździć? nie,bo inaczej by jej nie montowali,wymień,i wyczyść od razu krokowca(no dobra,troche możesz) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 20 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 Trochę Dirty czy jak padnie przepływka to zawsze wywali jej błąd w inpie ? czy jak powli pada to nie pokaże ? tak na przyszłość :BMW fuck Mercedes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 20 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 jak padnie całkiem,to pokaże,ale zazwyczaj jest tak,że nie pada całkiem,tylko podaje do DME czy tam DDE błędne dane,błędną mase pobranego powietrza,i sterownik silnika tym sie sugeruje ,i tyle podaje paliwa(wtedy jest albo za ubogo albo za bogato,ale nie tyle co trzeba,dlatego odpięcie przepływki pomaga,bo wtedy sterownik silnika bierze dane uśrednione,zapisane) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 21 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2013 Aha czyli jak pada albo jest zasyfiona to błąd nie wyskoczy to chciałem wiedzieć. Ciekawe czy np. preparat do czyszczenia przepływki jest okej....stosował ktoś coś takiego ? są np. takie : CRC PŁYN DO CZYSZCZENIA MYCIA PRZEPŁYWOMIERZY (2992641051) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. i LIQUI MOLY OCZYSZCZACZ PRZEPŁYWOMIERZA 200ML 4066 (2971039561) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Chodzi o to czy daje coś takie czyszczenie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomi 528 Opublikowano 22 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 Po odpięciu wtyki od asc komp nie pokazaqł żadnej reakcji [/quotepo odpieciu wtyczki powinna zaswiecic sie kontrolka trakcji przynajmniej u mnie tak jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi