Elvis_P Opublikowano 26 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2006 Witam. Niedawno stałem się posiadaczem BMW 530IA V8 rok 1994. Czy ktoś ma może podobne auto i może mi powiedzieć ile to powinno palić na 100-ke? Do tej pory jeżdziłem dwoma autami o takiej pojemności (2,8l oraz 3,0l) ale z silnikami rzędowymi nie BMW i przy normalnej jeżdzie spalanie zamykalo sie w granicach 15l/100km. Natomiast tutaj jezdząc delikatnie wychodzi okolo 18l/100km. Jezeli tak ma być to ok, a jeżeli nie to co powinienem sprawdzić lub wymienić? Dzieki za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enzo Opublikowano 28 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2006 to jest rpawidlowe spalanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość skasuj Opublikowano 28 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2006 to jest rpawidlowe spalanie Tez mi sie wydaje :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 29 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2006 18 L/100km przy V8 530IA to nawet dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCO Opublikowano 29 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2006 Myśle że to nie taki zły wynik 18 l:) znam ludzi z takimi bumami i wiem że potrafią więcej spalić. Pozdrawiam <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMW_Zbyszek Opublikowano 30 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2006 W mojej R6 ostatnio komp. pokazuje ok.17-18 L/100km w mieście i niestety te wskazania sprawdzają się też w moich obliczeniach wcześniej jeździłem więcej w trasy a od pół roku tylko miasto - odcinki od 1,5 do 10 km i "czasem" zbyt mocno przydepnę... ... ale cóż - przecież Jej nie sprzedam 8) <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość skasuj Opublikowano 1 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2006 W mojej R6 ostatnio komp. pokazuje ok.17-18 L/100km w mieście i niestety te wskazania sprawdzają się też w moich obliczeniach wcześniej jeździłem więcej w trasy a od pół roku tylko miasto - odcinki od 1,5 do 10 km i "czasem" zbyt mocno przydepnę... ... ale cóż - przecież Jej nie sprzedam 8) <bmw_1> Prawidlowe podejscie :mrgreen: Pocieszcie sie ze moje M20B20 - 2,0 palilo 20litrow po miescie :mrgreen: Albo ze np ENZA ETA pali 20 albo wiecej :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elvis_P Opublikowano 1 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2006 No i to poprostu taki już ich urok. Lubią sobie wypić hehe (a może by tak zgłosić by taką do AA :twisted: ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość skasuj Opublikowano 1 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2006 No i to poprostu taki już ich urok. Lubią sobie wypić hehe (a może by tak zgłosić by taką do AA :twisted: ) Dobre dobre :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi