Loki_bmw_wlkp Opublikowano 25 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2006 witam <bmw_2> wszystkich sympatyków marki bmw <bmw_1> . to mój pierwszy temat :oops: , choć wiem, że już często był przerabiany ale myślę, że mój przypadek jest nieco inny. Moim problemem są falujace obroty na biegu jałowym, podczas jazdy jest wszystko ok. Otóż przemyłem silniczek krokowy, odłączałem go i podłączałem ale w zasadzie nie sprawiło to żadnej poprawy ani pogorszenia stanu obrotów (nadal falują). Zastanawia mnie dość głośno pracujaca pompa paliwa, a dopiero niedawno odkryłem ( bo to auto to mój świeży nabytek) że nie działa kontrolka rezerwy. Dało mi to myślenia czy nie było tak ze poprzedni właściciel wiele razy wyjechał do końca paliwo i czy czasem przez to pompa i może filtr paliwa dostał popalić co myślicie na ten temat? Czy zapchany filtr paliwa lub coś z pompą może powodowac falujące obroty? z góry dzięki uklon_bmw za odpowiedzi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_79 Opublikowano 26 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2006 Skoro odłączałeś silniczek krokowy i nie robiło to żadnej różnicy, to znaczy, że silniczek jest zepsuty i przemycie go nic nie zmieni. Napisz jeszcze jak bardzo obroty falują, czy auto gaśnie, czy wskazówka obrotomierza znacząco skacze na wolnych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loki_bmw_wlkp Opublikowano 26 Listopada 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2006 niestety nie ma obrotomierza ale tak "na oko" to miedzy 500 a 800 obrotów wyżej na pewno nie, można powiedzieć że poniżej wolnych obrotów. auto nie gaśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek Opublikowano 26 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2006 mialem tak samo... tez obroty falowaly.. pojechalem do auto elektronika, podlaczyl do komputera i ustawil elegancko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loki_bmw_wlkp Opublikowano 29 Listopada 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2006 czyli mowisz ze jechac do elektronika na komputer? a co z pompa paliwa? jest to mozliwe zeby ona powodowala te objawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2fast4you Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2006 Moze masz za mocno naciagnieta linke od gazu tuz kolo przepustnicy sprawdz powinna byc dosyc luzna odkrylem to u siebie gdy za mocno ja naciagnelem pokretlem :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi