Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

Siema,

Mam taki problem od momentu kiedy zaczęła spadac temperatura na zewnątrz, zauwazyłem, że w momencie zamknięcia samochodu z pilota centralny zamek zaczyna wariować (zamyka się i otwiera i tak w kółko, czasami alarm włączy się bez powodu) dzieje się tak też czasami podczas jazdy. Trochę inny problem mam z elektrycznymi szybami przednimi...po prostu się nie otwierają. Jak było ciepło wszystko śmigało pięknie, od momentu spadku temperatury nie idzie otworzyć okien z przodu. Ostatnio jak podskoczyła trochę temp. na zewnątrz do 10-11* szyby działały jak należy, na drugi dzień, gdy juz bylo ok 5-6* problem znowu wrócił. Co może być powodem tych dwóch spraw? Czy moga mieć one związek ze sobą? Obydwie sprawy pojawiły się mniej więcej w tym samym czasie

Dzisiaj to sprawdziłem i okazało się, że jest domykanie szyb ale tylko wtedy gdy zamykam samochód z kluczyka w zamku i chwilę przytrzymam przekręcony kluczyk :D Co do opcji z pilota, to przytrzymywałem dłuższą chwilę przycisk zamknięcia ale szyby zostawały dalej otwarte, jutro będę dalej się bawił, może wyczaję coś nowego

jest domykanie szyb ale tylko wtedy gdy zamykam samochód z kluczyka w zamku i chwilę przytrzymam przekręcony kluczyk

to masz tak jak ja prawdopodobnie żeby domykało z pilota trzeba coś dokupić do modułu komfortu gdzieś mi się obiło około 50 zł no + podłączenie ale to można ogarnąć samemu