Lukson Opublikowano 3 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 panowie a co powiecie o kole dwumasowym ?? moze sie cos w srodku w nim posypac?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 Oczywiście to jedna ze słabszych stron naszej kochanej marki ale nie tylko BMW ma z tym kłopoty, np VW dwu masa rozlecieć się potrafi po 90.000 km. Do twojej komplet Lucka to około 2400 zł na Allegro ale głowa do góry u naszego dilera części dostaniesz o niebo taniej. Sama wymiana koszt 500-600 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukson Opublikowano 3 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 na weekend sie zabieram do demontazu skrzyni zobaczymy jak bedzie chodziła bez skrzyni i dwumasa a dzwiek dokładnie chodzi od strony czujnika w misce olejowej zaraz wrzuce filmik moze cos bedzie lepiej słychac:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 Lukson raczej dwumasa to nie powinna być wydaje mi się z tego co tam udało mi się wsłuchać. Przynajmniej ostatnio jak słyszałem padniętą dwumasę to stukała podczas wciskania sprzęgła a nie cały czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukson Opublikowano 3 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 hmm no własnie tez mi sie nie wydaje ale dzisiaj bylem u znajomego mechanika i powiedział ze czasami sa takie przypadki zadko bo zadko ale tak jest.. nie mam zielonego pojecia juz... ale tez dziwne bo przeciez nawet przy ruszaniu noga na pedale sprzegla nawet nie zadrzy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukson Opublikowano 3 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 2013 01 03 390 - YouTube moze to cos pomoze nagralem filmik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 O kurna stary to chodzi jak ciągnik 40. A powiedz mi czy odgłos się zmienia w momencie wciskania sprzęgła?? Ewidentnie dźwięk jest jakby się coś oberwało zdejmowałeś osłony silnika i skrzyni?? Moze kat pierwszy się oberwał w obudowie i wydaje taki grzechot podczas pracy silnika. Rękawica tylko dobra odpal i przytrzymaj rękom jak będzie wyczuwalne drganie w nim to do wycięcia. Być może tez oberwana łopatka turbiny leży w układzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukson Opublikowano 3 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 hehe az tak zle;p powiem Ci ze po obejrzeniu tego filmiku bardziej sie przerazilem bo na zywo tak tego nie slychac.. a osłony sciagalem ta metalowa tez... nie wydaje mi sie ze to kat wiesz.. a po wcisnieciu sprzegla jest identycznie tak samo.. a jak by sie oberałała łopatka od turbo to był by przeciez slabszy prawda? a buta ma zdrowego:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukson Opublikowano 3 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 ide zobaczyc na katalizator ten pierwszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukson Opublikowano 3 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 2013 01 03 391 - YouTube filmik kolejny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 No to jak nie ma różnicy to sprzęgło, wtryski możemy już zostawić w spokoju. Kawałek łopatki nie zrobi dużej różnicy a hałas potrafi zrobić spory, kata tez bym nie wykluczał gdyż to walenie jest bardzo słyszalne. Spawam dużo tłomikow i nie jednokrotnie podobne problemy usuwałem , wklad lata w obudowie i brzęczy właśnie metalicznie. Nie zaszkodzi sprawdzić w sumie mało rozbierania a widzę ze masz kanał. Trzeba eliminować wszystko po kolei. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukson Opublikowano 3 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 powiem CI tak teraz sprawdziłem jeszcze raz osłone i normalnie ewidetnie słyszalne jest to bardziej od strony rozrusznika koło kata jest duzo spokojniej niz z drugiej strony a powiedz mi orientujesz sie jak jest ustawiona tam pompa oleju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 w linku masz wszystko Tłumacz Google Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kevin Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 Ciekawostka. Może być koło pasowe tłumi drgań ale hmm nie powinno tez tak sie objawic, moze faktycznie cos ze sprzeglem 100% po wcisnieciu identycznie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 Coś tu czytam i koleś opisuje ze miał rzeczenie od strony tłumika słyszalny bardziej pod miska - diagnoza obróciła się panewka korbowodowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukson Opublikowano 3 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 100% tak samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukson Opublikowano 3 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 panewka to jest calkiem inny dzwiek juz robilem nie jeden silnik z uszkodzonymi panewkami.. a tutaj nikt nie moze doradzic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukson Opublikowano 3 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 a i dodam jeszcze jedno jak jade w aucie tego wogole nie słychac nawet jak krece go praktycznie maksymalnie ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukson Opublikowano 4 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 juz znam przyczyne.. dzisiaj rozbierałem po kolei zaczynajac od skrzyni biegow skrzynia dobra koło dwumasowe dobre łozysko prowadzace wałek ze skrzyni dobre zabralem sie za sciaganie miski olejowej... i tam sie zaczelo posypały sie zeby na kole od pompy oleju i rozwaliły tez 4 zeby od kola na wale ktore napedza pompe oleju;/ i jestem ugotowany;/..... tego koła na wale pewnie nie da sie samego wymienic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek84 Opublikowano 4 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 lukson jesteś kolejnym człowiekiem ,który utwierdza mnie żeby nie kupować nic nowszego z tej marki niż e36. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukson Opublikowano 4 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 miałem e36 coupe wczesniej;/ 5 lat ciagle dostawał i jezdziła... a tutaj diesel spokojna jazda i efekty.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukson Opublikowano 11 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2013 ?panowie wiecie jak ustawic wałki wyrownujace i pompe ojeju ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukson Opublikowano 14 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 auto ogarniete;) wszystko zrobilem jezdzi jak nowe;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neophyte Opublikowano 14 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 grzesiek te silniki są akurat problematyczne lolol E46 może i bym kupił ale tylko w benzynce. z resztą jakoś do traktorków nie mam przekonania ze względu na klekot i ewentualne problemy z samymi silnikami.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi