Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem dzisiaj nowy panel navi 16:9, stary ma uszkodzony LCD, wziąłem się za wymianę. Wyjąłem listwy, później odkręciłem 4 śrubki, chcę wyjąć kratki nawiewu, ale nie chcą wyjść, ktoś podpowie jak się za to zabrać? I czy po wyjęciu nawiewu trzeba jeszcze coś zdejmować?

Problem numer dwa, wyjąłem stary monitor, włożyłem nowy, panel raz się otworzył (w środku na CD), włożyłem całość w deskę i panel przestał się otwierać, delikatnie się otworzy, zablokuje i zamyka. Nie tknąłem go palcem nawet :P Jakieś pomysły?

Nie chce się niestety otworzyć. Zacina się zaraz na początku i nie idzie go przełamać, a nie chcę ciągnąć na siłę. Jak dojść do mechanizmu? Dziwne, bo za pierwszym razem normalnie wyszedł a teraz się zawiesił i za nic nie chce się otworzyć.

A więc tak jak mówisz pociągnąłem górną część w dół a dolnąw górę i przeskoczyło, ale przy zamykaniu w tym samym miejscu się zacina i wraca do pozycji otwartej. Jak popchnę to się zamknie i przy otwieraniu znów się zacina, czasami zamknie się samo, ale z "trzaskiem". Coś tam chyba zawadza w mechaniźmie.

Mi się tez raz tak zacięło, ale jak pisałem przemieliło CD przy wyjęciu CD tez jej pomogłem delikatnie i od tej pory chodzi normalnie.

Moze u Cibie ktoś to domknął i pozycja na zębach się nie zgadza.

( moje dzieciaki na sile zamknęły w domu DVD i teraz jak włożę CD do środka i zamykam to pisze ze otwiera i odwrotnie.)

A spróbuj ja delikatnie przesmarować smarem do maszyn do szycia z tego co wiem używany jest także w napędach CD-rom w kompach.

Musi mieć jakiś opór skoro tak się zachowuje dziwnie.

• 3 miesiące temu...
No właśnie jak wyciągnąć ramke? bo po na na dole są dwie śrubki, jeżeli ich nie

odkręcimy to nie wyjdzie radio

Trzeba przestawić mechanizm wyswietlacza i odkręcić śruby trzymające wyświetlacz. Wypiąć taśmy łączące wyświetlacz i radio a później powrócić mechanizmem w pozycję startową. Teraz można odkręcić wszystko co chcesz. Problemem może być ustawienie mechanizmu aby pracował tak jak trzeba. No ale skoro się za to zabierasz to chyba wiesz co robisz.