Kamcio Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 Kupiłem dzisiaj nowy panel navi 16:9, stary ma uszkodzony LCD, wziąłem się za wymianę. Wyjąłem listwy, później odkręciłem 4 śrubki, chcę wyjąć kratki nawiewu, ale nie chcą wyjść, ktoś podpowie jak się za to zabrać? I czy po wyjęciu nawiewu trzeba jeszcze coś zdejmować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 Proszę Kamcio ten filmik rozwieje wszystkie twoje wątpliwości. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kevin Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 Odkręciłes wszystkie śrubki pod nawiewem? jak tak to tylko ciagnij za nawiew az wyjdzie do Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 30 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 Ten nawiew sie mocno trzyma i tylko trzeszczy jak go ciągnę do siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 Nie pamiętam dokładnie ale chyba się go ciągło do siebie a tym samym delikatnie do góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barfiz Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 Nie pamiętam dokładnie ale chyba się go ciągło do siebie a tym samym delikatnie do góry. wystarczy ciągnąć lub ja wsadzałem ręke w szufladke po radiu i wypychałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 Przy 16:9 nie ma szufladki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 31 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2012 Problem numer dwa, wyjąłem stary monitor, włożyłem nowy, panel raz się otworzył (w środku na CD), włożyłem całość w deskę i panel przestał się otwierać, delikatnie się otworzy, zablokuje i zamyka. Nie tknąłem go palcem nawet Jakieś pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 31 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2012 Wiesz miałem taki problem u siebie zaraz po zakupie auta jednak płyta przeleciała do końca i problem minął nie mam pojęcia jaka była tego przyczyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 31 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2012 Tutaj nawet nie włożylem płyty. Zobaczymy na spokojnie jutro czy coś sie zmieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kevin Opublikowano 1 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2013 Popchasz palcem i pójdzie dalej. Czasem tak maja ale coś mi sie wydaje ze gdzie blokuje sie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 2 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 Nie połamię mechanizmu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 Nie delikatnie od prawej strony możesz go otworzyć a jak się nie będzie chciał domknąć to dopchnij. Nic mu się nie stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 2 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 Nie chce się niestety otworzyć. Zacina się zaraz na początku i nie idzie go przełamać, a nie chcę ciągnąć na siłę. Jak dojść do mechanizmu? Dziwne, bo za pierwszym razem normalnie wyszedł a teraz się zawiesił i za nic nie chce się otworzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 A może tak tylko kurna żebyś nie musiał tego rozbierać jeszcze raz odepnij na kilka minut aku. Panel wysuwa się od dołu do środka. Wiec dól ciągniesz a gore delikatnie odpychasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 2 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 Na razie odpiąłem od samochodu i wziąłem do domu jak sie nagrzeje to wieczorem spróbuję podpiąć z powrotem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 2 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 A więc tak jak mówisz pociągnąłem górną część w dół a dolnąw górę i przeskoczyło, ale przy zamykaniu w tym samym miejscu się zacina i wraca do pozycji otwartej. Jak popchnę to się zamknie i przy otwieraniu znów się zacina, czasami zamknie się samo, ale z "trzaskiem". Coś tam chyba zawadza w mechaniźmie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 Moze ktoś mechanicznie zamykał na wyłączonym prądzie i coś wyłamał dobrze było by rozebrać i sprawdzić. Masz ta stara z pękniętym LDC? może da się na niej poćwiczyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 2 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 Problem w tym, że a pierwszym otworzeniem bez problemu poszło, później za drugim razem dopiero coś się przycięło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 Mi się tez raz tak zacięło, ale jak pisałem przemieliło CD przy wyjęciu CD tez jej pomogłem delikatnie i od tej pory chodzi normalnie. Moze u Cibie ktoś to domknął i pozycja na zębach się nie zgadza. ( moje dzieciaki na sile zamknęły w domu DVD i teraz jak włożę CD do środka i zamykam to pisze ze otwiera i odwrotnie.) A spróbuj ja delikatnie przesmarować smarem do maszyn do szycia z tego co wiem używany jest także w napędach CD-rom w kompach. Musi mieć jakiś opór skoro tak się zachowuje dziwnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 2 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 Wiesz może jak zdjąć tą ramkę wkoło panela, żeby dojść do mechanizmu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zabij mnie na jaki sposób chcesz ale niestety nie mam pojęcia jeszcze u siebie tak daleko nie doszedłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trafan21 Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Wiesz może jak zdjąć tą ramkę wkoło panela, żeby dojść do mechanizmu? No właśnie jak wyciągnąć ramke? bo po na na dole są dwie śrubki, jeżeli ich nie odkręcimy to nie wyjdzie radio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5oul Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 No właśnie jak wyciągnąć ramke? bo po na na dole są dwie śrubki, jeżeli ich nie odkręcimy to nie wyjdzie radio Trzeba przestawić mechanizm wyswietlacza i odkręcić śruby trzymające wyświetlacz. Wypiąć taśmy łączące wyświetlacz i radio a później powrócić mechanizmem w pozycję startową. Teraz można odkręcić wszystko co chcesz. Problemem może być ustawienie mechanizmu aby pracował tak jak trzeba. No ale skoro się za to zabierasz to chyba wiesz co robisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi